MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 20-22 Μαΐου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 20 έως την Κυριακή 22 Μαΐου και αξίζουν την προσοχή σας!

Panda Dub
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

1) ΜΟΥΣΙΚΗ
Ο Panda Dub στο Βοτανικός Live Stage 
Αν έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως θα ήταν να βρεθείτε επιβάτες σ’ ένα διαστημικό σκάφος που τη θέση του οδηγού την έχει πάρει ένα Panda, μπορείτε να πάρετε την απάντηση σας το Σάββατο 21 Μαΐου, που αναχωρεί το σκάφος του Panda Dub από το ακρωτήριο του Βοτανικός Live Stage, για ένα ταξίδι με προορισμό άγνωστους μουσικούς πλανήτες στον γαλαξία του Cosmic Electro Dub. Ο Panda Dub, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Dub του σήμερα αλλά κυρίως του αύριο θα μας παρουσιάσει τη δική του ξεχωριστή οπτική, ένα τέλειο μείγμα από ethnic δείγματα, edgy και powerfull electro tunes με έντονο βαρύ ρυθμό. 

Τιμές; Προπώληση: 12€, Ταμείο 15€
Πότε; Σάββατο 21 Μαΐου 2016
Που; Βοτανικός Live Stage, Κασσάνδρας 19 – (Ιερά Οδός 72 & Σπύρου Πάτση)


2) ΘΕΑΤΡΟ
glukia turannia oidipoda ethniko peiramatiki skini weekend


Η γλυκιά τυραννία του Οιδίποδα στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού

Η τελευταία παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου για τη φετινή θεατρική περίοδο 2015-2016 είναι «Η γλυκιά τυραννία του Οιδίποδα» (βασισμένο στον Οιδίποδα του Σοφοκλή), η οποία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μαρίας Πρωτόπαππα. Μια παράσταση που με άξονα την ιστορία του Οιδίποδα, επιχειρεί να προσεγγίσει τη δύσβατη περιοχή του Μύθου, ακροβατώντας σε κλίμακες ακραίες, αντικαθιστώντας τα αλλότρια με οικεία, και οξύνοντας τις αντιθέσεις ανάμεσα σε επεισόδια απόκοσμα και σε ατμόσφαιρες εγκόσμιες.

Τιμές; Γενική είσοδος 10€
Πότε; Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:30
Που; Εθνικό Θέατρο-Πειραματική Σκηνή, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

3) ΧΟΡΟΣ
laburinthos kritika sugxrono pallas weekend

Λαβύρινθος, από το σκοτάδι στο φως στο Παλλάς
Οι Κρητικοί δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης και ο σκηνοθέτης-χορογράφος Παύλος Κουρτίδης παρουσιάζουν στις 20 και 21 Μαΐου στο Παλλάς την χοροθεατρική παράσταση “Λαβύρινθος, από το σκοτάδι στο φως”, με αφορμή την επέτειο της ιστορικής μάχης της Κρήτης και στόχο την ανάδειξη των πολιτισμικών στοιχείων της Μεγαλονήσου. Για πρώτη φορά ο κρητικός χορός συνδυάζει τα βήματά του με τον σύγχρονο για να προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα – απόδραση σε μία πρωτότυπη απόπειρα απεικόνισης του πολιτισμού της Κρήτης μέσα από την ορχηστική τέχνη και την θεατρική αντίληψη.

Τιμές; από 10€
Πότε; 20 & 21 Μαΐου 2016 στις 21.00
Που; Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

4) ΦΕΣΤΙΒΑΛ
festival weekend 20 22 may

Τρία μοναδικά φεστιβάλ έχουν την τιμητική τους αυτό το Σαββατοκύριακο κι επειδή αξίζει να τα επισκεφθείτε, ρίξτε μια ματιά παρακάτω για να πάτε προετοιμασμένοι!
1o Athens Street Food Festival στο Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.Σ.Υ.
Την Παρασκευή 20 Μαϊου και για δύο τριήμερα, το street food, το «φαγητό του δρόμου» των μεγαλύτερων πόλεων του κόσμου, έχει την τιμητική του! Το 1ο Athens Street Food Festival συγκεντρώνει στον χώρο του Παλιού Αμαξοστάσιου Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι μια μεγάλη ποικιλία από γεύσεις από δεκάδες κουζίνες του κόσμου, από την Ελλάδα, την Ασία, την Αφρική, την Βόρεια Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική.
12ο Athens Digital Arts Festival στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, επιστρέφει για την ετήσια διοργάνωσή του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σας προσκαλεί σε μία τετραήμερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 Μαΐου, στο κτηριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117 – 121. Με κεντρικό θέμα Digital Pop, το ADAF 2016 εξερευνά τις διαφορετικές πτυχές του Ποπ στην ψηφιακή εποχή και όπως αυτές εξελίσσονται από τη συνεχή ενασχόληση με τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο.
Big Bang Festival 2: ένα μουσικό τριήμερο αυστηρώς κατάλληλο για μικρούς στη Στέγη!
Από τις 21 έως τις 23 Μαΐου, το ευρωπαϊκό φεστιβάλ μουσικής για νεαρούς και περιπετειώδεις θεατές από 0-12 ετών, θα ανατινάξει και φέτος τη Στέγη! Το Big Bang είναι ένα δίκτυο μεγάλων πολιτιστικών κέντρων στην Ευρώπη, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν συναρπαστική, νέα και ευφάνταστη μουσική για παιδιά. Είναι επίσης ένα τρομερά ζωντανό φεστιβάλ που θα μετατρέψει τη Στέγη για δεύτερη φορά σε μια κυψέλη ήχων, μελωδιών και ρυθμών.

5) ΣΙΝΕΜΑ
xmen apocalypse cinema weekend

X-Men: Απόκαλιψ
Ο πρώτος και πανίσχυρος μεταλλαγμένος «ξυπνάει» μετά από ύπνο πεντέμιση χιλιάδων ετών και απογοητευμένος από την κατάντια της ανθρωπότητας αποφασίζει να της «χαρίσει» το τέλος της μέσω της… Αποκάλυψης! Βρισκόμαστε στα 1983 και οι μεταλλαγμένοι του καθηγητή Ξαβιέ ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στον άγνωστο αρχαίο θεό («κάποιοι με λένε Ρα, κάποιοι χρησιμοποιούν άλλα ονόματα» λέει στον Ξαβιέ o αναστημένος μεταλλαγμένος… Θεός όταν τον ρωτάει να μάθει την ταυτότητα του) ο οποίος εντωμεταξύ έχει στο πλάι του τους περίφημους 4 Καβαλλάρηδες της Αποκάλυψης. Ένας εξ αυτών είναι ο Μαγκνέτο…

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b