MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision, η Ελλάδα δεν περνάει στον τελικό!

Χθες το βράδυ, 10 Μαϊου του 2016, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος ημιτελικός της Γιουροβίζιον στη Σουηδία στον οποίο συμμετείχε και η ελληνική αποστολή! Το ελληνικό γκρουπ, οι Argo δυστυχώς δεν τα κατάφεραν αφού το τραγούδι Utopian Land έμεινε εκτός τελικού.

author-image Πένυ Νικολάου

Από τα πρώτα κι όλας στοιχήματα η πορεία της φετινής μας συμμετοχής στο διαγωνισμό δεν φαινόταν καλή αφού έφερναν τους Έλληνες πολύ χαμηλά στις θέσεις του ημιτελικού. Έτσι και έγινε, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, η Ελλάδα δεν πέρασε στον τελικό!

Η Ελλάδα εμφανίστηκε στη Eurovision 2016 με ένα εκμοντερνισμένο – θα λέγαμε-  ποντιακό τραγούδι προσπαθώντας να ξεχωρίσει. Παρόλα αυτά οι διάφοροι χρήστες των social media -όχι μόνο Έλληνες- και γενικότερα το κοινό του διαγωνισμού σχολίασε αρνητικά την εμφάνιση υποστηρίζοντας μάλιστα πως αποτέλεσε προσβολή για τους Ποντίους!

euov

Η ελληνική συμμετοχή που στάλθηκε με απευθείας ανάθεση στον ημιτελικό, αυτή τη χρονιά περιείχε σχεδόν τα πάντα. Λίγο από το χορευτικό της Παπαρίζου, λίγη λύρα, χορό και ραπ. Η αλήθεια είναι πως απουσίαζε η φαντασία αφού το μόνο που εντυπωσίασε ήταν τα φαντσμαγορικά εφέ και γραφικά στη γιγαντοθόνη πίσω από το γκρουπ.

argo eurovision

Οι δέκα χώρες που πέρασαν στον τελικό της Eurovision από το χθεσινό πρώτο ημιτελικό είναι οι εξής (με τη σειρά που ανακοινώθηκαν):

– Αζερμπαϊτζάν
– Ρωσία
– Ολλανδία
– Ουγγαρία
– Κροατία
– Αυστρία
– Αρμενία
– Τσεχία
– Κύπρος
– Μάλτα

Επίσης στον τελικό έχουν ήδη προκριθεί χωρίς ημιτελικά οι : Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και η διοργανώτρια Σουηδία. Ο δεύτερος ημιτελικός θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις 10 το βράδυ ενώ ο τελικός θα γίνει το Σάββατο στις 10 το βράδυ.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b