MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 15-17 Απριλίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 15 έως την Κυριακή 17 Απριλίου και αξίζουν την προσοχή σας!

"Η Φόνισσα" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

1) ΟΠΕΡΑ
Η Φόνισσα του Γιώργου Κουμεντάκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
“Η Φόνισσα” του Γιώργου Κουμεντάκη επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από 15 έως 20 Απριλίου. Το κοινό πρόκειται να απολαύσει όπερα σε δύο πράξεις, σε ποιητικό κείμενο Γιάννη Σβώλου, βασισμένο στο ομώνυμο “κοινωνικόν μυθιστόρημα” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Το συγκλονιστικό ψυχογράφημα της Φόνισσας αναμετράται, στον μουσικό κόσμο του Γιώργου Κουμεντάκη, με την θεία και την ανθρώπινη δικαιοσύνη, μέσα από τις αναφορές στην ελληνική μουσική παράδοση.

Τιμές; 15€, 30€, 40€, 55€ / Παιδικό & φοιτητικό 10€
Πότε; 15-20 Απριλίου στις 20.30
Που; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Α. Τριάντη

2) ΘΕΑΤΡΟ
theos sfagis theatro weekend

Ο Θεός της Σφαγής της Γιασμίνα Ρεζά στο Θέατρο Αθηνών
Η πολυβραβευμένη διεθνώς κοινωνική κωμωδία «Ο Θεός της Σφαγής» της Γιασμίνα Ρεζά, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Mαρκουλάκη, ολοκληρώνει τις επιτυχημένες παραστάσεις της την Κυριακή 24 Απριλίου. Η Ρεζά, με εξαιρετική ακρίβεια και καυστικό, ακραίο χιούμορ, ανατέμνει τον δυτικό άνθρωπο, φανερώνει το ζώο στην ψυχή του και διαλύει ένα σαλόνι όπως ακριβώς διαλύεται η κοινωνία μας, σαρώνοντας κάθε έννοια πολιτικής ορθότητας. Από τις καλύτερες παραστάσεις της σεζόν, κρατήθηκε ψηλά στην ατζέντα όλου του χειμώνα.

Τιμές; από 14€ έως 20€
Πότε; Τετ-Πεμ-Παρ: 21.15, Σαβ: 18.15 & 21.15, Κυριακή 18:15 & 21:15
Που; Θέατρο Αθηνών, Βουκουρεστίου 10, Αθήνα


3) ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
mousika paramuthia stegi weekend

Μια φορά κι έναν καιρό από το Ελληνικό Σχέδιο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου, ο Μανώλης Μαυροματάκης και ο Ηλίας Καρελλάς ζωντανεύουν δύο μουσικά παραμύθια των Α. Γουάστωρ και Τ. Ρωσόπουλου, για ηλικίες από 5 ετών και άνω, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. το Ελληνικό Σχέδιο ανέθεσε στους Αχιλλέα Γουάστωρ και Τάσο Ρωσόπουλο τη σύνθεση δύο έργων που θα ζωντανέψουν δύο λαϊκά ελληνικά παραμύθια ως μουσικά παραμύθια για αφηγητή και συμφωνική ορχήστρα. Βασιλικά μυστικά και χρυσές μηλιές που τις αρπάζουν δράκοι σε ερμηνεία από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην πρώτη τους εκτέλεση.

Τιμές; Κανονικό: 12€ Μειωμένο/Παιδικό: 8€ Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 10€ Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 7€ ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5€ Συνοδός ΑΜΕΑ: 10€
Πότε; Σάββατο 16 Απριλίου στις 18.00 και Κυριακή 17 Απριλίου στις 12:00
Που; Στέγη Ιδρύματος Ωνάση – Κεντρική Σκηνή, Συγγρού 107

4) ΕΞΟΔΟΣ
aleka kanelidou half note weekend

Η Αλέκα Κανελλίδου στο Half Note
Η Αλέκα Κανελλίδου επιστρέφει στο Half Note συνεχίζοντας τις θριαμβευτικές εμφανίσεις της με το εξαιρετικό πρόγραμμα «Μόλις Χθες» από Παρασκευή 15 έως και Δευτέρα 18 Απριλίου. Η ερωτική φωνή της, βελούδινη με χαρακτηριστική blue βραχνάδα, απλώνεται στο προσωπικό της ρεπερτόριο, σε διασκευές σπουδαίων τραγουδιών, ελληνικών και ξένων, καθώς και σε αμερικάνικα jazz στάνταρντ. Για τέσσερις μοναδικές βραδιές, η σπουδαία τραγουδίστρια θα μας παρασύρει σε μια ερωτική «περιπέτεια» με αγαπημένα τραγούδια που μοιάζουν σαν να γράφτηκαν… μόλις χθες.

Τιμές; 20€ (μπαρ), 25€ (Β’ Ζώνη), 30€ (Α’ Ζώνη)
Πότε; Παρ. & Σαβ. 22.30, Κυρ. & Δευτ. 21.30
Που; Half Note, Τριβωνιανού 17, Μετς

5) ΣΙΝΕΜΑ
deuteri mana tainia weekend

Η Δεύτερη Μάνα
      
Πολυβραβευμένο, εξαίσιο φιλμ της Anna Muylaert, μιας βραζιλιάνας σκηνοθέτιδος η οποία μέσα από μια απλή φαινομενικά ιστορία μιλάει για την οικογένεια, τις ταξικές ανισότητες και την αρχιτεκτονική! Η Val (Regina Case) αφήνει την κόρη της Jessica στα χέρια της γιαγιάς και πηγαίνει στο Σάο Πάολο για να βρει δουλειά. Εκεί εργάζεται ως οικονόμος σε ένα μεγαλοαστικό σπίτι και ουσιαστικά αναλαμβάνει τη φροντίδα του μικρού γιου της οικογένειας, Fabinho. Δεκατρία χρόνια αργότερα, η Val δέχεται ένα τηλεφώνημα από την κόρη της Jessica (που έχει πολύ καιρο να δει), η οποία της ανακοινώνει ότι πρόκειται να έρθει στο Σάο Πάολο για να δώσει εισαγωγικές εξετάσεις στο πανεπιστήμιο. Οι εργοδότες συμμερίζονται τον ενθουσιασμό της Val, η οποία μένει σε ένα μικρό δωμάτιο του σπιτιού τους και της προτείνουν να φιλοξενήσουν την κόρη της…

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b