MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 8-10 Απριλίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 8 έως την Κυριακή 10 Απριλίου και αξίζουν την προσοχή σας!

17o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

1) ΦΕΣΤΙΒΑΛ
17o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
Από τις 7 έως τις 13 Απριλίου, η Αθήνα φοράει τα καλά (…και γαλλικά) της. Στους κινηματογράφους Δαναός και Έμπασσυ καθώς και στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου, θα φιλοξενηθούν οι ταινίες της, παραδοσιακά ανοιξιάτικης, κινηματογραφικής γιορτής που φέτος σβήνει τα 17 κεράκια. Στόχος των διοργανωτών είναι να παρουσιαστεί μια μεγάλη και πλούσια ποικιλία αντιπροσωπευτικών ταινιών από την πρόσφατη γαλλική και γαλλόφωνη παραγωγή. Στη λίστα του καταλόγου (πατήστε στο link) με τις ταινίες ξεχωρίσαμε κάποια διαμαντάκια που αξίζουν την προσοχή σας.

Τιμές; από 5€
Πότε; 7 έως 13 Απριλίου
Που; Κινηματογράφος Δαναός και Έμπασσυ και αμφιθέατρο Γαλλικού Ινστιτούτου

2) ΧΟΡΟΣ
tao dance theater stegi weekend

6 & 7 από το TAO Dance Theater στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
«Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις!» Μινιμαλισμός στα όρια της ανθρώπινης κίνησης σε δύο παραστάσεις σύγχρονου χορού, από τον Tao Ye, έναν Κινέζο χορογράφο με διεθνή αναγνώριση, στις 9 και 10 Απριλίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Η μακρινή Κίνα είναι ένας ολόκληρος κόσμος, από τον οποίο σπάνια έρχονται έως εμάς δείγματα σύγχρονου πολιτισμού. Η Στέγη φέρνει κοντά μας έναν Κινέζο χορογράφο, που τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει τις σκηνές του κόσμου με τις μινιμαλιστικές του χορογραφίες, οι οποίες προσκαλούν τον θεατή σε ενατένιση και βαθιά επικοινωνία με το καλλιτεχνικό έργο που εκτυλίσσεται μπροστά του.

Τιμές; Κανονικό: 15 – 18€, Μειωμένο ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 11 – 14€, Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 9 – 12€, ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5€, Συνοδός ΑΜΕΑ: 10€
Πότε; 9 και 10 Απριλίου 2016 στις 20:30
Που; Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Κεντρική Σκηνή, Συγγρού 107-109, Αθήνα


3) ΘΕΑΤΡΟ
despoinis tzoulia weekend

Δεσποινίς Τζούλια του Στρίντμπεργκ στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου
Η «Δεσποινίς Τζούλια», το ψυχαναλυτικό κομψοτέχνημα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ γύρω από την εξουσία, τον έρωτα και την αιώνια μάχη των δύο φύλων, που παρουσιάζεται στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, ολοκληρώνει τις παραστάσεις την Κυριακή 10 Απριλίου. Με φόντο τη ξέφρενη γιορτή των υπηρετών, μέσα στη πηχτή και πνιγηρή ατμόσφαιρα της κουζίνας που βρίσκεται στα έγκατα του αρχοντικού σπιτιού, η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά για ένα παιχνίδι χωρίς όρια και φραγμούς. Ένα ανελέητο και βασανιστικό παιχνίδι εξουσίας και εναλλαγής ρόλων, μια αδυσώπητη ερωτική μονομαχία με κοινή αφετηρία αλλά εντελώς διαφορετικούς στόχους.

Τιμές; 16€ κανονικό, 12€ φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65 ετών
Πότε; Πέμπτη 21.15, Σάββατο 19.00, Κυριακή 21.15
Που; Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου, Προφήτη Δανιήλ 3-5 και Πλαταιών, Κεραμεικός

4) ΕΚΔΗΛΩΣΗ
vinyl is back mouseio autokinitou weekend

Vinyl is Back στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου
Το Vinyl is Back, η κορυφαία εκδήλωση για το βινύλιο, απλώνεται στην πόλη και υπόσχεται πολλές συγκινήσεις και εκπλήξεις στο νέο χώρο διεξαγωγής του, στο «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου» το τριήμερο: Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Απριλίου 2016, με θέα την Αθήνα από τον 4ο όροφο! Το Vinyl is Back κρατά ζωντανό το βινύλιο και το σερβίρει ζεστό στο πικ-απ μας! Ένα πραγματικό show με μεγάλο πρωταγωνιστή το βινύλιο που αντέχει στο χρόνο, αναπτύσσεται παράλληλα με τη διαχρονικότητα του βινυλίου.

Τιμές; 3 ευρώ (με το εκπτωτικό εισιτήριό σας έχετε δωρεάν πρόσβαση και στο Μουσείο Αυτ/των, 5ος όροφος)
Πότε; 8 Απριλίου: 17.00 – 21.00, 9 Απριλίου: 11 – 21.00, 10 Απριλίου: 11.00 – 21.00
Που; Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, Γ΄ Σεπτεμβρίου 74-78 & Ιουλιανού 33-35 (4ος όροφος), Πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ

5) ΣΙΝΕΜΑ
mera nuxta tainia weekend 

Μέρα Νύχτα
Φιλμ που σοκάρει όχι τόσο για το θέμα του όσο με τον άμεσο, μινιμαλιστικό κι «ανατριχιαστικό» τρόπο κινηματογράφησης του! Ένα νεαρό κορίτσι αγνώστου εθνικότητας περιμένει στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Τρεις άντρες με κουκούλες την προετοιμάζουν για μια επίθεση αυτοκτονίας, τοποθετώντας στην πλάτη της μία βόμβα γεμάτη καρφιά. Ποτέ δεν θα μάθουμε ποια είναι τα κίνητρα της. Από πού έρχεται, πώς τη λένε, ποια είναι η ιστορία της. Στην ταινία παρακολουθούμε στο πρώτο μέρος την προετοιμασία, την επικοινωνία με την τρομοκρατική ομάδα και την πορεία προς την τοποθεσία όπου έχει προγραμματιστεί να γίνει η επίθεση. Το απόλυτα ήρεμο πορτραίτο της νεαρής επίδοξης καμικάζι που ετοιμάζεται να ανατινάξει τον εαυτό της στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στην πλατεία Times Square, είναι το πιο ισχυρό όπλο του έργου.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b