MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Spectre” on demand: Ο νέος James Bond στη μικρή οθόνη!

Η πιο πρόσφατη ταινία του πράκτορα 007 έρχεται στην TV στον ΟΤΕ ΤV μέσα από την υπηρεσία ΟΤΕ CINEMA ON DEMAND.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Η 24η ταινία του James Bond, είναι ένα “δώρο” για τους εκατομύρια φαν του πράκτορα 007. Με μπάτζετ που ξεπέρασε τα 350 εκατομμύρια δολάρια, είναι η πιο ακριβή ταινία της σειράς!

Το Spectre βαδίζει στα χνάρια του… πρίκουελ «Skyfall», που επίσης σκηνοθέτησε ο Sam Mendes, και τα έχει όλα: μοντέρνα αισθητική, νέα τάξη πραγμάτων (το σχέδιο των «κακών» έχει πολλές αναγωγές με την υστερία της αντιτρομοκρατίας που βιώνουμε σήμερα), ανάζητηση της ταυτότητας του ήρωα.

spectre

Η ταινία ξεκινά με μια τέλεια ενορχηστρωμένη σκηνή δράσης (στο έδαφος αλλά και τον αέρα με το ανεξέλεγκτο ελικόπτερο) στο ταξίδι του 007 στην Πόλη του Μεξικό, όπου γιορτάζεται η Μέρα των Νεκρών. Ακολουθεί ένα κατσάδιασμα του ήρωα από το νέο αφεντικό του στην Υπηρεσία, τον C (Andrew Scott) που θεωρεί ξεπερασμένους τους κατάσκοπους 00 με την άδεια να σκοτώνουν, για να οδηγηθούμε στη Ρώμη. Εκεί έχουμε άλλη μια δυνατή σκηνή καταδίωξης με αυτοκίνητα, μια απαρηγόρητη χήρα (η Monica Belucci στα 51 της γίνεται bond girl με την αξία και τις… ζαρτιέρες της) και την πρώτη επαφή του Bond με την τρομοκρατική οργάνωση SPECTRE και τον μυστηριώδη, σκιώδη ηγέτη της…

james bond spectre brandessence3

Το ζητούμενο εδώ είναι να συνδεθεί το μυστικό από το παρελθόν του Bond (η μισοκαμμένη φωτογραφία με τον μυστηριώδη άντρα), με τη θυσία της Μ (Judi Dench) στο «Skyfall» και τις όποιες καινοτομίες του νέου σεναρίου.

Έτσι βλέπουμε το βρετανό πράκτορα (σταθερή αξία πλέον ο Daniel Craig ως 007) να είναι σε διαθεσιμότητα ύστερα από το χαμό στο Μεξικό και να «στρατολογεί» με πλάγιες μεθόδους τον Q (Ben Whishaw) και την Eve Moneypenny (Naomi Harris) στην προσπάθεια του να εντοπίσει τον αρχηγό της SPECTRE. Τον σατανικό Blofeld υποδύεται ο δις βραβευμένος με Όσκαρ Β ρόλου – και οι δύο σε ταινίες του Tarantino- Cristoph Waltz.

SPECTRE 2

Στη νέα εποχή που κινείται ο Bond, το μοντέρνο – εξανθρωπισμός του ήρωα, ρεαλισμός, συναίσθημα – συναντά το παλιό (όλη σχεδόν η ταινία «διαβάζεται» ως οδηγός αναζήτησης παλιών αναφορών στη φιλμογραφία του 007: από την εισαγωγή με την Μέρα των Νεκρών ως τον Blofeld και την Spectre) με τη σκηνοθετική άποψη του Mendes να μην περνάει απαρατήρητη.

Στα συν της ταινίας η ερωτική χημεία του Daniel Craig με τη Léa Seydoux και το εντυπωσιακό καινούριο μοντέλο της Aston Martin που σχεδιάστηκε ειδικά για την ταινία. 

Daniel Craig Leaving James Bond

Το Spectre είναι διαθέσιμο στην υπηρεσία OTE CINEMA ON DEMAND από τις 21 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2016

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b