MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 18 – 20 Μαρτίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 20 Μαρτίου και αξίζουν την προσοχή σας!

"Sweet Charity" στο Θέατρο Badminton
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

1) ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ
Sweet Charity του Bob Fosse στο Θέατρο Badminton
Το Sweet Charity, το θρυλικό μιούζικαλ του Bob Fosse, παρουσιάζεται στο Θέατρο Badminton σε μια φαντασμαγορική παραγωγή μ’ ένα all star ελληνικό καστ, σε σκηνοθεσία του για πολλά χρόνια συνεργάτη του Fosse Chet Walker. Εκρηκτικό, ξεκαρδιστικό, διαποτισμένο από τη ρομαντική ατμόσφαιρα της Νέας Υόρκης, το Sweet Charity αφηγείται τις ερωτικές περιπέτειες της καλοκάγαθης «taxi girl» Charity. «Taxi Girls» ονόμαζαν στην Αμερική τις κοπέλες, τις οποίες προσλάμβαναν οι άνδρες-θαμώνες των κλαμπ για να τους συνοδέψουν σε ένα χορό. Η Charity αναζητά μανιωδώς την αληθινή αγάπη, αλλά σκοντάφτει από τον έναν λάθος εραστή στον άλλο.

Τιμές; Α Ζώνη: 38€ Β Ζώνη: 30€ Γ Ζώνη: 24€ Δ Ζώνη: 18€ Ε Ζώνη: 12€, 10€
Πότε; Τετ-Κυρ: 19.30, Πεμ-Παρ: 20.30, Σαβ: 17.00, 21.00
Που; Θέατρο Badminton, Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδή

2) ΘΕΑΤΡΟ
maitr margarita ethniko weekend

Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα …ένα πικνίκ με το διάβολο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού

Από 18 Μαρτίου στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, παρουσιάζεται η παράσταση «Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα» …ένα πικνίκ με το διάβολο, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ «Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα», σε σκηνοθεσία Μαρίας Πανουργιά. Στο μυθιστόρημα ο Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ παντρεύει τη φαντασία με τη σοβαρότητα, τον πιο αυστηρό ρεαλισμό με τον ρομαντικό λυρισμό, την κοινωνική σάτιρα με τον πολιτικό μύθο, την αστυνομική πλοκή με τη μυστικιστική αναζήτηση, παίζει με τα Ευαγγέλια και με τον μύθο του Φάουστ, καταρρίπτοντας τα σύνορα ανάμεσα στο καθημερινό και το υπερφυσικό.

Τιμές; Γενική είσοδος 10€
Πότε; Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:30
Που; Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

3) ΜΟΥΣΙΚΗ
ambrose akinmusire stegi weekend

The Ambrose Akinmusire Quartet στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Ο σπουδαίος σολίστας Ambrose Akinmusire φέρνει τις ευφάνταστες μελωδίες του στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, στις 18 Μαρτίου. Η μουσική του Αμπρόουζ Ακινμουζίρε αποτελεί μια δυναμική και, ταυτόχρονα, θεαματική και σύγχρονη πρόταση, με τεχνική άρτια αλλά απέριττη και έναν ήχο με σπάνια ηχοχρώματα και τραγουδιστική αμεσότητα. Στόχος του είναι η σύνθεση ενός τραγουδιού, μιας μελωδίας τόσο καλογραμμένης που να μην έχει την ανάγκη αυτοσχεδιασμών!

Τιμές; Κανονικό: 15 – 18 – 28€, Μειωμένο ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 11 – 14 – 22€, Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 9 – 12 – 20€, ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5€, Συνοδός ΑΜΕΑ: 10€
Πότε; Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 20.30
Που; Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ίδρυμα Ωνάση, Συγγρού 107, Πειραιώς

4) ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
fusi anakuklosi megaro weekend

Φύση και Ανακύκλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Πώς «ανακυκλώνονται» οι μουσικές ιδέες και δημιουργούνται νέα έργα βασισμένα σε παλαιότερα; Πώς μεταμορφώνονται φυσικά ή ανακυκλώσιμα υλικά αλλά και καθημερινά αντικείμενα σε μουσικά όργανα; Μπορεί η σχέση του ανθρώπου με τη φύση και το περιβάλλον να αποτελέσει έμπνευση για μια σύνθεση; Μαθητές Γυμνασίου θα συμπράξουν επί σκηνής με τους μουσικούς της Καμεράτα και θα επιχειρήσουν να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα, μέσα από μια διαφορετική πρωινή συναυλία την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 11.30, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, όπου οι νεαροί φίλοι του Μεγάρου θα έρθουν σε επαφή με την έννοια της ανακύκλωσης στη φύση αλλά και στη μουσική.

Τιμές; Φοιτητές, παιδιά, νέοι έως 25, ένας συνοδός παιδιών έως 15 ετών: 8€, Γενική είσοδος: 14€
Πότε; Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 στις 11.30
Που; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

5) ΣΙΝΕΜΑ
kuria kai fortigaki

Η Κυρία και το Φορτηγάκι 
Ρεσιτάλ γέλιου και υποκριτικής ταυτόχρονα, από μια ανεπανάληπτη Maggie Smith σε έναν από τους σημαντικότερους ρόλους στην καριέρα της.
Ο θεατρικός συγγραφέας Alan Bennett (Alex Jennings) ζει σε ένα γραφικό λονδρέζικο δρομάκι στο Camden Town. Μια μέρα, η Mary Shepherd (Maggie Smith), μια εκκεντρική, άστεγη ηλικιωμένη γυναίκα που ζει μέσα σε ένα σαραβαλιασμένο φορτηγάκι, παρκάρει έξω από το σπίτι του. Η μυστηριώδης γυναίκα που όλοι οι γείτονες φαντάζονται διάφορα «τέρατα» για τη ζωή της αλλά κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η αληθινή ιστορία της, θα καταλήξει να «συγκατοικεί» στον ίδιο δρόμο με τον Bennett για τα επόμενα 15 χρόνια.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b