MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 11 – 13 Μαρτίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 11 έως την Κυριακή 13 Μαρτίου και αξίζουν την προσοχή σας!

"Ριγολέττος" στο Θέατρο Ολύμπια
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

1) ΟΠΕΡΑ
Ριγολέττος του Τζουζέππε Βέρντι στο Θέατρο Ολύμπια
Ο Ριγολέττος, το σκοτεινό αριστούργημα του Τζουζέππε Βέρντι, επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή, για πέντε μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Ολύμπια, από τις 12 έως τις 23 Μαρτίου 2016, σε μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη. Στον Ριγολέττο οι αντιθέσεις συνιστούν βασικό στοιχείο, καθώς οι μεταπτώσεις ανάμεσα σε λυρικές και δραματικές σκηνές εξασφαλίζουν τη διαρκή ροή της υπόθεσης, με μεγάλη ταχύτητα. Άλλωστε, η αντιφατική, σκοτεινή προσωπικότητα του χαρακτήρα του Ριγολέττου, είναι το στοιχείο που ενέπνευσε και παρακίνησε τον Βέρντι να συνθέσει την όπερα αυτή.

Τιμές; 15€, 25€, 30€, 40€, 50€, 55€ – Φοιτητικό, παιδικό 10€ – Περιορισμένης ορατότητας 10€, 15€, 17€, 25€
Πότε; 12, 16, 18, 20, 23 Μαρτίου 2016 στις 20.00
Που; Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61, Αθήνα

2) ΜΟΥΣΙΚΗ
dzambo agusevi half note weekend

Η Dzambo Agusevi Orchestra 
στο Half Note 
Απόκριες στο Half Note με την εκρηκτική Dzambo Agusevi Orchestra! O “βασιλιάς της τρομπέτας” Dzambo Agusev και η περίφημη του ορχήστρα του έρχονται για τέσσερις μοναδικές βραδιές από την Παρασκευή 11 έως Δευτέρα 14 Μαρτίου. Κάθε τους εμφάνιση κι ένα ξέφρενο party με ήχους χάλκινων πνευστών, “καυτούς” τσιγγάνικους ρυθμούς, μεθυστικές μελωδίες των Βαλκανίων και έντονες swing και jazz επιρροές! Μία από τις ραγδαία ανερχόμενες ορχήστρες πνευστών των Βαλκανίων που κερδίζει συνεχώς δημοτικότητα σε φεστιβάλ world μουσικής ανά τον κόσμο.

Τιμές; 20€ (μπαρ), 25€ (Β’ Ζώνη), 30€ (Α’ Ζώνη), 35€ (VIP)
Πότε; 11, 12, 13 και 14 Μαρτίου 2016 (Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30)
Που; Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

3) ΘΕΑΤΡΟ
otan ksupnisoume emeis oi nekroi weekend

Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί του Ερρίκου Ίψεν στο Θέατρο Τέχνης
Το Θέατρο Τέχνης παρουσιάζει το αριστούργημα του Ερρίκου Ίψεν “Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί” σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Το κύκνειο άσμα του μεγάλου Νορβηγού, «ένας δραματικός επίλογος» όπως προφητικά τον χαρακτήρισε ο ίδιος, σε μια παράσταση που σηματοδοτεί την επιστροφή της Ρένης Πιττακή στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης ύστερα από 15 χρόνια και την συμπλήρωση 50 χρόνων από την πρώτη της εμφάνιση στον ίδιο χώρο.

Τιμές; Τετάρτη, Παρασκευή & Κυριακή 16€, 12€ (μειωμένο – φοιτητικό), 5€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ) Σάββατο 18€, 12€ (μειωμένο – φοιτητικό), 5€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ) Πέμπτη: 10€ γενική είσοδος
Πότε; Τετάρτη 20.00 & Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21.15
Που; Θέατρο Τέχνης – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

4) ΘΕΑΤΡΟ
prodosia weekend

Προδοσία του Χάρολντ Πίντερ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Η Προδοσία του Χάρολντ Πίντερ, ένα από τα σημαντικότερα έργα του σπουδαίου βρετανού δραματουργού επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά από τις 7 Μαρτίου, σε μια παράσταση-περιήγηση στον χώρο και τον χρόνο. Στη νέα αυτή σκηνική εκδοχή της Προδοσίας οι θεατές περιηγούνται μαζί με τους ηθοποιούς σε διάφορους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (σκηνή, μπαρ, φουαγιέ, κλιμακοστάσια), όπου εξελίσσονται οι εννέα σκηνές του έργου. Οι θεατές παρακολουθούν από απόσταση αναπνοής τα τρία πρόσωπα, βλέπουν μέσα από το μικροσκόπιο τις αλλαγές στη στάση και τη συμπεριφορά που επιφυλάσσει ο χρόνος για τους ήρωες, αυτή τη διαρκή «προδοσία» όλων μας απέναντι στους άλλους, αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό.

Τιμές; Γενική είσοδος 15€, φοιτητικό 10€, ΑΜΕΑ, Άνεργοι 8€
Πότε; Σάββατο στις 18.00, Κυριακή/Δευτέρα/Τρίτη στις 21.30
Που; Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

5) ΣΙΝΕΜΑ
ena tragoudi gia to iliobasilema tainia weekend

Ένα Τραγούδι για το Ηλιοβασίλεμα
Μια ταινία ύμνος στη Γυναίκα που ο Terence Davies, ο σκηνοθέτης του «Βαθύ μπλε του έρωτα», την ταυτίζει με την πανέμορφη, αγέρωχη αλλά και σκληρή σκοτσέζικη γη. H γλυκιά Κρις μεγαλώνει σε ένα σκοτσέζικο αγρόκτημα των αρχών του 20ου αιώνα, γεμάτη πάθος για τη ζωή. Αν και το μεγάλο όνειρο της είναι να σπουδάσει για να γίνει δασκάλα, ατυχίες και τραγικά γεγονότα, την κάνουν να εγκαταλείψει τις επιθυμίες της και να μείνει στο χωριό της φροντίζοντας το πατρικό αγρόκτημα. Ο έρωτας θα εμφανιστεί κάποια στιγμή δίπλα της με τη μορφή του νεαρού Γιούαν αλλά ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος που πλησιάζει αθόρυβα, θα τον επισκιάσει και αυτόν.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b