MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τραγούδι για την προσφυγιά στέλνει η Ελλάδα στην Eurovision

“Utopian Land” λέγεται το φετινό τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον 61ο διαγωνισμό της Eurovision στη Στοκχόλμη. Το τραγούδι έχει έντονο ποντιακό άρωμα, με νταούλι, λύρα και κρουστά και μιλάει για την προσφυγιά.

Monopoli Team

Το νεανικό συγκρότημα ARGO, ξεκινάει το μουσικό του ταξίδι, με ένα hip hop τραγούδι που συνδυάζει την ελληνική παραδοσιακή μουσική με τον σύγχρονο ήχο και φιλοδοξεί να μάς μεταφέρει στη γη της ουτοπίας, όπως άλλωστε είναι και ο τίτλος του τραγουδιού.

Argo

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι έξι. Oλοι τους νέα ταλαντούχα παιδιά, που έχουν γράψει ένα βιωματικό τραγούδι. Το μήνυμα, που θέλει το συγκρότημα να περάσει στην Ευρώπη είναι ότι παρά την προσφυγιά, τη μετανάστευση, την οικονομική κρίση και πολλά από τα προβλήματα που επικρατούν, υπάρχει πάντα διέξοδος και λύση, αρκεί να αγωνιστούμε για να φτιάξουμε τη «γη της ουτοπίας»!

Το συγκρότημα ΑRGO αποτελούν η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), η Μαρία Βενετικίδου (φωνητικά), ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι). Την οπτικοποίηση του τραγουδιού με τη μέθοδο του animation ανέλαβε η γνωστή εταιρεία beetroot.

Η επιλογή του τραγουδιού έγινε με απευθείας ανάθεση και όπως είχε τονίσει ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, ήταν μία υπόθεση που είχε αναλάβει προσωπικά. Κύριο μέλημα του ήταν να παρουσιαστεί στον μουσικό διαγωνισμό ένα κομμάτι που θα περάσει ένα μήνυμα “γι’αυτό που βιώνει σήμερα ο Έλληνας”.

Τον 61ο διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί στις 10, 12 και 14 Μαΐου στη Στοκχόλμη, θα παρουσιάσουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b