MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 26 – 28 Φεβρουαρίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 26 έως την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και αξίζουν την προσοχή σας!

"¨Οπερα της Πεντάρας" στο Θέατρο Παλλάς
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

1) ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ
Η όπερα της πεντάρας από τον Γιάννη Χουβαρδά στο Θέατρο Παλλάς
“Η όπερα της πεντάρας”, το αριστούργημα των Μπέρτολτ Μπρεχτ και Κουρτ Βάιλ παρουσιάζεται από τις 24 Φεβρουαρίου σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, στο Θέατρο Παλλάς. Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης Γιάννης Χουβαρδάς, το έργο μπορεί να δανείζεται στοιχεία από πολλά και διαφορετικά είδη θεάτρου, αλλά τελικά αποτελεί ενα ιδιαίτερο θεατρικό είδος από μόνη της. Και αυτή ακριβώς είναι η μεγάλη δυσκολία, αλλά και η μεγάλη πρόκληση για ένα σύγχρονο ανέβασμα: μέσα από μια προσεκτική και θαρραλέα προσέγγιση, να αναδειχθούν η καθαρότητα, η εκρηκτικότητα και η ψυχαγωγική δύναμη που συνθέτουν τον κόσμο του υπέροχου αυτού έργου.

Τιμές; Πλατεία: 30€: VIP | 20€: Α’, Β’ Ζώνη | 15€ : Γ’ Ζώνη | 10€: Δ’, Ε’, ΣΤ’ Ζώνη | Εξώστης: 10€: Ζ1, Ζ2 | 8€: Ζ3
Πότε; Τετ -Σαβ: 20.30 και Κυριακή: 19.30
Που; Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

2) PERFORMANCE
La Mélancolie des dragons 4 Martin Argyroglo p
Η Μελαγχολία των Δράκων του Philippe Quesne στη Στέγη
Ο μέγας θαυματοποιός της γαλλικής αβανγκάρντ Philippe Quesne, στην πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, φέρνει μια εικονοκλαστική παράσταση–ύμνο στη φιλία με τίτλο “Η Μελαγχολία των Δράκων”. Αναρχικός των εικόνων και αλχημιστής του βλέμματος, ο πρωτοπόρος Γάλλος σκηνοθέτης και εικαστικός Φιλίπ Κεν έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση της Στέγης, με ένα κωμικοτραγικό θέαμα απαράμιλλης ομορφιάς και απροσδόκητου χιούμορ που ανασκευάζει το αρνητικό πρόσημο στη λέξη «μελαγχολία».

Τιμές;
 Κανονικό: 15 – 18 – 28€ | Μειωμένο ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 11 – 14 – 22€ | Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 9 – 12 – 20€ | ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5€ | Συνοδός ΑΜΕΑ: 10€
Πότε; 26-28 Φεβρουαρίου 2016 στις 20.30
Που; Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Κεντρική Σκηνή, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Γκάζι

3) ΔΡΑΜΑ
otan ksupnisoume emeis oi nekroi weekend

Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί του Ερρίκου Ίψεν στο Θέατρο Τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης παρουσιάζει το αριστούργημα του Ερρίκου Ίψεν “Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί” σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Το κύκνειο άσμα του μεγάλου Νορβηγού, «ένας δραματικός επίλογος» όπως προφητικά τον χαρακτήρισε ο ίδιος, σε μια παράσταση που σηματοδοτεί την επιστροφή της Ρένης Πιττακή στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης ύστερα από 15 χρόνια και την συμπλήρωση 50 χρόνων από την πρώτη της εμφάνιση στον ίδιο χώρο. Ο Ίψεν στο τελευταίο του έργο επιχειρεί να αναδομήσει μια ολόκληρη θέση και θέαση της ζωής και του έργου του, με έναν κείμενο που διαρκώς ακροβατεί ανάμεσα στο ρεαλιστικό και το μεταφυσικό.

Τιμές; Τετ, Παρ & Κυρ: 16€, 12€ (μειωμένο – φοιτητικό), 5€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ) Σάββατο 18€, 12€ (μειωμένο – φοιτητικό), 5€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ) Πέμπτη: 10€ γενική είσοδος
Πότε; Τετάρτη 20.00 & Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21.15
Που; Θέατρο Τέχνης – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

4) ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
beethoven lives upstairs weekend

Beethoven lives upstairs στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, την ημι-σκηνοθετημένη παράσταση “Beethoven lives upstairs”, με αφορμή την ομώνυμη ταινία, που παρουσιάζει τη γνωριμία του μικρού Κριστόφ με τον Μπετόβεν. Μέσα από τα γράμματα που αντάλλασσε ο Κριστόφ με τον θείο του μαθαίνουμε άγνωστες πτυχές της ζωής του συνθέτη, όταν αυτός μετακόμισε στον επάνω όροφο του σπιτιού του Κριστόφ. Τον δραματοποιημένο διάλογο των δύο πρωταγωνιστών διανθίζει η Κρατική Ορχήστρα με αποσπάσματα από τα πιο γνωστά έργα του μεγάλου συνθέτη.

Τιμές: Φοιτητές, παιδιά, νέοι έως 25, ένας συνοδός παιδιών έως 15 ετών: 8€ | Γενική είσοδος: 14
Πότε; Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 11.30 και 15.00
Που; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

5) ΣΙΝΕΜΑ
spring awakening tainia weekend

Το Ξύπνημα της Άνοιξης
Ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης, ένας από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, επιστρέφει στο σινεμά με μια ακόμη εκρηκτική ταινία για την Αθήνα του σήμερα. Πέντε έφηβοι ανακρίνονται από αστυνομικούς για ένα έγκλημα που διέπραξαν. Παρότι αφηγούνται την ίδια ιστορία με τα γεγονότα που προηγήθηκαν του στυγερού εγκλήματος, οι εκδοχές τους είναι διαφορετικές και ενίοτε αντικρουόμενες. Την ίδια ώρα οι γονείς τους στέκονται αποσβολωμένοι και αμήχανοι στο διάδρομο του ανακριτικού κέντρου, αδυνατώντας να φανταστούν τις αιτίες που έκαναν τα παιδιά τους να διαπράξουν ένα τόσο βίαιο έγκλημα…

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b