MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έρχεται το Release Athens Festival στην Πλατεία Νερού

Ένα νέο φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2016 και πρόκειται για το Release Athens! Φιλοδοξώντας να εξελιχθεί σε έναν θεσμό που θα δώσει μία ουσιαστική νέα πνοή στα συναυλιακά δρώμενα στην Ελλάδα, θα λάβει χώρα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου στην Πλατεία Νερού.

author-image Πένυ Νικολάου

Το 2016, το Fuzz Live Music Club κλείνει 10 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στα συναυλιακά δρώμενα της Αθήνας.
Με τη συμπλήρωση αυτής της δεκαετίας,και πέρα από τις δραστηριότητες του Club που έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα – μέσα από τα events που διοργανώνει πλέον η Fuzz Productions σε χώρους άμεσα συνδεδεμένους με το Fuzz- προχώρησε σε ένα ακόμα βήμα παρουσιάζοντας ένα νέο φεστιβάλ στην πόλη της Αθήνας.

Το Release Athens Festival επιθυμεί να φέρει κοντά στο ελληνικό κοινό ορισμένα ονόματα που βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας σκηνής, “απελευθερώνοντας την Αθήνα” από την σκληρή καθημερινότητα των δύσκολων καιρών που ζούμε μέσα από τη δύναμη της καλής μουσικής, του πολιτισμού και της διαδραστικότητας!

beirut release Athens

Η πρώτη ημέρα του Release Athens 2016 θα διεξαχθεί την Τετάρτη 1η Ιουνίου με headliners τους υπέροχους Beirut, την μπάντα που δημιούργησε ο χαρισματικός Zach Condon στη Santa Fe του New Mexico των ΗΠΑ πριν από 10 χρόνια, και πλέον αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πιο αγαπημένα ονόματα της indie / folk και world music παγκοσμίως, ενώ και στην Ελλάδα λατρεύεται από χιλιάδες φίλους της.

Ένας νεαρός Αμερικάνος που παίζει πανέμορφη μελωδική indie / world μουσική, με έμφαση στα Βαλκανικά ηχοχρώματα, μαζί με τη μπάντα του η οποία φέρει το όνομα μίας πόλης της Μέσης Ανατολής! Μάλλον η συντομότερη περιγραφή που θα μπορούσαμε να δώσουμε για τους Beirut, το πολυαγαπημένο συγκρότημα που σχημάτισε ο Zach Condon στη Santa Fe, πριν από 10 χρόνια, κατακτώντας σταδιακά το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο και την Ελλάδα!

Η δεύτερη ημέρα του Release Athens 2016 θα διεξαχθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου με headliner τον Parov Stelar και την μπάντα του! Ο Αυστριακός μουσικός / παραγωγός θεωρείται ως ο καλλιτέχνης που καθόρισε τον ήχο του electro swing, κερδίζοντας εκατομμύρια φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια.

Η μουσική του συνδυάζει στοιχεία από jazz, house, electro και breakbeat και στην κυριολεξία ακούγεται παντού! Ταινίες, τηλεοπτικά shows, διαφημίσεις και, φυσικά, στο ραδιόφωνο όπου – ιδίως στην Ελλάδα – ο Parov Stelar αποτελεί ίσως το πιο αγαπημένο όνομα τόσο των παραγωγών όσο και του κοινού.

parov

Η τέταρτη ημέρα του Release Athens 2016 θα διεξαχθεί την Δευτέρα 13 Ιουνίου με headliners τους Ισλανδούς Sigur Rós, ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής τα τελευταία 20 χρόνια! Αδιαμφισβήτητα το κορυφαίο όνομα στο χώρο του post rock, συνδυάζουν με ονειρικό τρόπο στοιχεία από ambient / dream pop / progressive rock με νεο-κλασσική και μινιμαλιστική αισθητική.

Επιστρέφοντας στο τριμελές σχήμα με το οποίο ξεκίνησαν, πριν από 22 χρόνια στο Ρέυκιαβικ, και με τη συνοδεία εγχόρδων και πνευστών, έρχονται στο Release Athens 2016 για να παρουσιάσουν το μεγαλύτερο show της καριέρας τους, με κομμάτια από ολόκληρο τον κατάλογό τους, ακόμα και από το – παραγνωρισμένο στην εποχή του – ντεμπούτο τους,”Von”.

sigur ros release athens

Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στην Πλατεία Νερού, έναν όμορφο και δροσερό χώρο με εύκολη πρόσβαση για όλους. Η πρώτη ημέρα του θα διεξαχθεί την Τετάρτη 1η Ιουνίου, ενώ μέσα στο πρώτο μισό του συγκεκριμένου μήνα θα ακολουθήσουν και άλλα events στο πλαίσιό του. Για το ποιοί καλλιτέχνες θα εμφανιστούν την 4η μέρα αλλά και για τις υπόλοιπες μέρες περιμένουμε σχετικές ανακοινώσεις σύντομα.

Η τελική τιμή προπώλησης για κάθε ημέρα του Release Athens 2016 θα διαμορφωθεί στα 38 ευρώ.

Στο ταμείο, η τιμή για κάθε ημέρα θα είναι 44 ευρώ.

Από την 1η Μαρτίου θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων τετραημέρου, η τιμή των οποίων θα είναι 120 ευρώ.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b