MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

O Γιαν Φαμπρ νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών

Τέλος στο σήριαλ της διαδοχής του Γιώργου Λούκου στην ηγεσία του Ελληνικού Φεστιβάλ έδωσε η σημερινή ανακοίνωση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά σύμφωνα με την οποία την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεσμού αναλαμβάνει ο Βέλγος καλλιτέχνης Jan Fabre.

Monopoli Team

Oπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι προτάσεις του κ. Fabre για το Ελληνικό Φεστιβάλ, όπως συζητήθηκαν με τον Υπουργό, θα ανακοινωθούν σε κοινή συνέντευξη τύπου, κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Ο Jan Fabre γεννήθηκε το 1958 στο Βέλγιο και είναι ένας καλλιτέχνης που κινείται σε όλο το φάσμα των εικαστικών και παραστατικών τεχνών. Στην Ελλάδα τον έχουμε δει αρκετές φορές στην Ελλάδα με παραστάσεις και performances.

120525 Fabre ThePower167 c Wonge Bergmann

To 2012 ο εικονοπλάστης και εικονοκλάστης δημιουργός παρουσίασε δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: τη “Δύναμη της Θεατρικής Τρέλας” και το “Αυτό είναι θέατρο όπως θα ελπίζαμε και όπως θα περιμέναμε να είναι”.

 Χαρακτηριστικό των παραστάσεων του Fabre είναι η μεγάλη διάρκεια. Η “Δύναμη της θεατρικής τρέλας” είχε διάρκεια 4 ώρες και 20 λεπτά, ενώ το ‘Αυτό είναι θέατρο όπως θα ελπίζαμε και όπως θα περιμέναμε να είναι’ κράτησε ένα ολόκληρο 8ωρο.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b