MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 29 – 31 Ιανουαρίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 29 έως την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

1) ΘΕΑΤΡΟ
Έργο-ορόσημο της παγκόσμιας δραματουργίας
faoust weekend

Φάουστ του Γκαίτε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει από τις 13 Ιανουαρίου, το έργο-ορόσημο της παγκόσμιας δραματουργίας “Φάουστ” του Γκαίτε, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου. Στον ρόλο του Φάουστ ο Νίκος Κουρής. Ο Φάουστ, έχοντας κατακτήσει το σύνολο της ανθρώπινης γνώσης, αποζητά το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης. Η ένωσή του με τον Μεφιστοφελή τού ανοίγει την πόρτα στη σκοτεινότερη πλευρά του εαυτού του. Πρόκειται για ένα έργο, στοχαστικό, οραματικό, τραγικό, ποιητικό αλλά και σατιρικό, θεμελιακό για τη νεότερη ευρωπαϊκή λογοτεχνία ενώ ταυτόχρονα είναι ο προπομπός και το βαρόμετρο σκηνικών επιτευγμάτων του εικοστού αιώνα και παραμένει ένα μεγάλο στοίχημα για τους δημιουργούς της σκηνής.

Τιμές: Διακεκριμένη 25€, κανονικό 18€, φοιτητικό και άνω των 65 12€, άνεργοι ΑΜΕΑ 10€
Πότε; Τετ: 19.00, Πεμ & Παρ: 20.30, Σαβ: 17.00 & 21.00, Κυρ: 19.00
Που; Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

3) ΜΟΥΣΙΚΗ
Ο θρυλικός πιανίστας Harold Mabern για πρώτη φορά στην Ελλάδα
harold mabern weekend

Harold Mabern Trio στο Half Note Jazz Club
Από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου έως και την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου το Half Note φιλοξενεί τον θρυλικό πιανίστα Harold Mabern και το τρίο του. Ο πιανίστας Harold Mabern είναι ένας από τους καλύτερους post-bop και hard-bop μουσικούς, καθώς έχει μεγάλη δημοτικότητα σε Αμερική, Ιαπωνία και Ευρώπη. Η μουσική του παρουσία αντικατοπτρίζεται σε άλμπουμ όπως το πρόσφατο “Afro Blue” όπου συμμετέχει η αφρόκρεμα του σύγχρονου jazz vocal. Το τρίο του είναι ένα μόνιμο και σταθερό σχήμα, στο οποίο συμμετέχει ο σπουδαίος ντράμερ Joe Farnsworth.

Τιμές;
 20€ (μπαρ), 25€ (Β’ Ζώνη), 30€ (Α’ Ζώνη), 35€(VIP)
Πότε; από Παρασκευή 29 Ιανουαρίου έως και Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου
Που; Half Note, Τριβωνιανού 17, Αθηνα, Τηλ.:2109213310

3) ΘΕΑΤΡO
Ερωτικά τρίγωνα
idiotropies marianas theatro porta weekend

Οι ιδιοτροπίες της Μαριάννας στο Θέατρο Πόρτα
Το θέατρο Πόρτα παρουσιάζει από 28 Ιανουαρίου, το πρώιμο αριστούργημα του Γάλλου ρομαντικού ποιητή και συγγραφέα του 19ου αιώνα, Αλφρέ Ντε Μυσσέ τις «Ιδιοτροπίες της Μαριάννας». Η παράσταση καταγράφει με συγκίνηση και λεπτό χιούμορ τους στρόβιλους της ερωτικής δίνης μέσα στην οποία περιπλέκονται ένα ή και περισσότερα ερωτικά τρίγωνα. Πρόκειται για ένα έργο αντισυμβατικό και τολμηρό που ταυτόχρονα δικαιώνει τον όρο «κλασικό» μέσα από την ορμητική δύναμη της ιδιάζουσας ποιητικότητάς του και την αγέραστη πρωτοτυπία του.

Τιμές; 15€, 10€, 8€
Πότε; Πεμ: 21.15, Παρ: 21.15 και Κυρ: 18.30
Που;  Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, Αθήνα, τηλ. 2107711333


4) ΕΞΟΔΟΣ
Μουσικό ταξίδι σε αγαπημένα τραγούδια που μιλούν στη ψυχή
ntalaras pasxalidis

Γιώργος Νταλάρας και Μίλτος Πασχαλίδης στο PassPort Κεραμεικός
Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης εμφανίζονται πάλι μαζί στο PassPort Κεραμεικός για 4 εμφανίσεις τις Παρασκευές και τα Σάββατα. Οι δυο τους, εκτός από τραγούδια της δισκογραφίας τους, θα ερμηνεύσουν και άλλα αγαπημένα τους, που αναδεικνύουν την αξία του λόγου και της μουσικής και με τα θέματά τους περιγράφουν μικρές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων. Μαζί τους η σπουδαία ορχήστρα “Εστουδιαντίνα” και μία νέα κοπέλα με συγκλονιστική φωνή, Πέλα Νικολαΐδου.

Τιμές: 13€ (με μπύρα ή κρασί, στο bar), 35€ Α ζώνη (με ποτό, σε τραπέζι), 30€ Β ζώνη (με ποτό, σε τραπέζι)
Πότε; Παρασκευή & Σάββατο 29 & 30 Ιανουαρίου και 12 & 13 Φεβρουαρίου
Που; PassPort Κεραμεικός, Κεραμεικού 58 και Μαραθώνος, Αθήνα

5) ΣΙΝΕΜΑ
Αναζήτηση της αληθινής ταυτότητας
to koritsi apo ti dania tainia 2016

Το Κορίτσι από τη Δανία
Ύστερα από τη μεταμόρφωση του σε Stephen Hawking που του χάρισε πέρσι το Όσκαρ, ο Eddie Redmayne υποδύεται ένα άλλο υπαρκτό πρόσωπο, το δανό διεμφυλικό ζωγράφο Einar Veneger και ετοιμάζεται για την… επιστροφή! Στην Κοπεγχάγη της δεκαετίας του ’20 ο γνωστός ζωγράφος Einar Veneger (Eddie Redmayne) και η επίσης ζωγράφος σύζυγός του Gerda (Alicia Vikander) είναι από τα πιο δημοφιλή κι αγαπητά ζευγάρια της τοπικής ιντελιγκέντσια. Όταν μια μέρα η Gerda ζητάει από το σύντροφο της να ποζάρει αντί του θηλυκού μοντέλου που την έστησε, δεν γνωρίζει πως ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Η εμπειρία αυτή συγκλονίζει τον Veneger και τον οδηγεί στην αναζήτηση της αληθινής ταυτότητας του που δεν είναι άλλη από τη σαγηνευτική Λίλυ..

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b