MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 22 – 24 Ιανουαρίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 22 έως την Κυριακή 24 Ιανουαρίου και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

1) ΘΕΑΤΡO
misallodoksia theatro weekend

Μισαλλοδοξία από την Ιώ Βουλγαράκη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών παρουσιάζει από τις 20 Ιανουαρίου την παράσταση “Μισαλλοδοξία” σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ιώς Βουλγαράκη. Ένας δεκαμελής θίασος πρωταγωνιστών και ένα κουαρτέτο, σε πρωτότυπη μουσική του Θοδωρή Αμπαζή, συμπράττουν μαζί της σε αυτό το πολλά υποσχόμενο θέαμα πολιτικής, κοινωνικής και υπαρξιακής αυτογνωσίας που θέτει το ερώτημα: «“Εμείς” ή οι “άλλοι” πάντα. Μα γιατί “πάντα”;»

Τιμές; Κανονικό: 15 – 18 – 28€ | Μειωμένο ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 11 – 14 – 22€ | Μεγάλη Παρέα (10 άτομα): 9 – 12 – 20€ | ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5€ | Συνοδός ΑΜΕΑ: 10€
Πότε; Καθημερινά στις 20.30 έως 31 Ιανουαρίου
Που;  Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Κεντρική Σκηνή


2) ΕΞΟΔΟΣ
stamatis kraounakis imk weekend

Όλοι ένα – φίλα με με τον Σταμάτη Κραουνάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Ο Σταμάτης Κραουνάκης μας προσκαλεί σε ένα one man show, με τίτλο “Όλοι ένα – Φίλαμε” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Οπως αναφέρει ο ίδιος ο συνθέτης: “Τρεις γενιές τραγούδια. Κοινή πορεία με τα αισθήματα και τα όνειρα των ζευγαριών, των μοναχικών, των ερωτευμένων. Όλα αυτά τα τραγούδια που μας κάνανε συνοδοιπόρους στα χρόνια και μου δώσανε διαβατήριο στις παρέες των νέων, στις συντροφιές, στα σπίτια των Ελλήνων.

Τιμές;
 Είσοδος: 15€ με ποτό
Πότε; Προπώληση 10€ | Ταμεία 17€
Που; Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

3) ΜΠΑΛΕΤΟ
to imeroma tis strigklas mpaleto weekend

Το ημέρωμα της στρίγκλας από το μπαλέτο Μπολσόι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στις 17.00, σε ζωντανή μετάδοση από τη Μόσχα, “Το ημέρωμα της στρίγκλας” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, από το ιστορικό μπαλέτο Μπολσόι, σε χορογραφία του διεθνούς φήμης Ζαν-Κριστόφ Μαγιό. Μέσα από μια χορογραφική προσέγγιση, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των χορευτών του διεθνούς φήμης χορευτικού συγκροτήματος, ο Ζαν-Κριστόφ Μαγιό ακολουθεί τη βασική πλοκή του σαιξπηρικού έργου, προσθέτοντάς της πινελιές αισθησιασμού και πάθους.

Τιμές: 8€ (φοιτητικά) και 15€ (γενική είσοδος)
Πότε; Κυριακή στις 17.00
Που; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Banquet

4) ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
taksidi sto stauro tou notou weekend

Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου στο Θέατρο Badminton

Το Θέατρο Badminton παρουσιάζει από την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, την μουσική παράσταση “Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου”, αφιερωμένη στα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και την ποίηση του Νίκου Καββαδία, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης ζωντανεύει με τις ερμηνείες των Θάνου Mικρούτσικου, Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Μαριάννας Πολυχρονίδη, Μιχάλη Μαρίνου, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου, Κώστα Φαλελάκη, και σαράντα ακόμη ηθοποιών, χορευτών μουσικών επί σκηνής. Ανασύρει με τον πιο συναρπαστικό τρόπο στιγμές από τη ζωή και τη σκέψη του ποιητή.

Τιμές: Κανονικό: 12€ | Μειωμένο ή Παρέες (5 άτομα): 9€ | ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5€ | Συνοδός ΑΜΕΑ: 10€
Πότε; καθημερινά στις 21.00
Που; Θέατρο Badminton, Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδή

5) ΣΙΝΕΜΑ
the revenant leonardo di caprio weekend movie2

Η Επιστροφή 
Με τις 12 υποψηφιότητες που μάζεψε, η ταινία του Alejandro G. Iñárritu γίνεται αυτομάτως το ακλόνητο φαβορί των φετινών Όσκαρ και όλοι περιμένουν πλέον τη στέψη του βασιλιά Leo. Το 1823 στα αχαρτογράφητα ακόμη παγωμένα βουνά της Μοντάνα και της Βόρειας Ντακότα ο ιχνηλάτης Χιου Γκλας (Leonardo DiCaprio) οδηγεί μια ομάδα κυνηγών στην αναζήτηση αρκούδων. Οι γούνες των θηλαστικών ισοδυναμούν με εισιτήριο στον επίγειο παράδεισο για τους κυνηγούς, που ονειρεύονται να αγοράσουν «ένα κτήμα στο Τέξας για μια τεμπέλικη ζωή». Όμως η φύση έχει αντίθετη άποψη. Από τη μια οι «άγριοι» ινδιάνοι που σχεδόν αποδεκατίζουν την αποστολή κι από την άλλη οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, κάνουν τα εναπομείναντα μέλη της αποστολής της γουνεμπορικής εταιρείας να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη γύρω από το (αμερικανικό) όνειρο τους και να σκεφτούν πως θα σώσουν το δικό τους τομάρι.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b