MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 15 – 17 Ιανουαρίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 15 έως την Κυριακή 17 Ιανουαρίου και αξίζουν την προσοχή σας!

Από την παράσταση "Μαντάμα Μπαττερφλάι"
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

1) ΘΕΑΤΡO
Η Τάνια Τσανακλίδου στο σανίδι με τη bijoux de kant
osa i kardia mou stin kataigida weekend

Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα στο Θέατρο Τέχνης
Η ομάδα bijoux de kant παρουσιάζει στη σκηνή της Φρυνίχου του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν το νέο έργο του Άκη Δήμου «Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα», εμπνευσμένο από την εμβληματική νουβέλα του Ιωάννη Κονδυλάκη «Πρώτη Αγάπη» (1919). Μια παράσταση που σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία της Τάνιας Τσανακλίδου με την bijoux de kant και την επιστροφή της στο Θέατρο Τέχνης ύστερα από 40 χρόνια.

Τιμές;  Πεμ: 10€ γενική είσοδος, Παρ: 15€/10€ (μειωμένο)/ 5€ (άνεργοι), Σαβ: 18€/12€ (μειωμένο) / 5€ (άνεργοι), Κυριακή 16€ / 12€ (μειωμένο ) / 5€ (άνεργοι)
Πότε; Πεμ-Παρ-Σαβ: 21.15 και Κυριακή: 20.00
Που;  Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα


2) ΕΞΟΔΟΣ

Ο στυλοβάτης του έντεχνου τραγουδιού Σωκράτης επιστρέφει στο Σταυρό του Νότου
sokratis malamas weekend

Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Σταυρό του Νότου
Από την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, η κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου, υποδέχεται ξανά το Σωκράτη και τους μουσικούς του, κάνοντας ποδαρικό στη νέα χρονιά. Εκεί συναντά τα τελευταία χρόνια τους φίλους του, σε εμφανίσεις που συγκινούν και μετατρέπουν το Σταυρό σε μια μεγάλη παρέα, που τραγουδά και βιώνει μια μοναδική εμπειρία κάθε φορά. Άλλοτε με τον ηλεκτρικό ήχο της μπάντας, άλλοτε με τα πιο λαικά τραγούδια αλλά πάντα και με ακουστικές στιγμές που καθηλώνουν, το μουσικό ταξίδι των εμφανίσεων του είναι κάθε φορά καινούργιο και συναρπαστικό.

Τιμές;
 Είσοδος: 15€ με ποτό
Πότε; από 15/01 κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 22.30
Που; Σταυρός του Νότου – Κεντρική Σκηνή, Θαρύπου 37, Αθήνα

3) ΟΠΕΡΑ
Γιαπωνέζικη τραγωδία σε τρεις πράξεις του Τζάκομο Πουτσίνι
mantama mpaterflai weekend

Μαντάμα Μπαττερφλάι του Πουτσίνι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει από 17 Ιανουαρίου και για έξι μόνο παραστάσεις, τη “Μαντάμα Μπαττερφλάι”, τη “γιαπωνέζικη τραγωδία” του Τζάκομο Πουτσίνι, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, σε μουσική διεύθυνση Λουίς Φερνάντο Μαλέιρο – Ηλία Βουδούρη και σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια, φωτισμούς του Νίκου Σ. Πετρόπουλου. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο το οποίο καταφέρνει να συγκινεί διαχρονικά και να προκαλεί έντονα συναισθήματα, ανάγοντας την αλαβάστρινη μορφή της ηρωίδας του σε σύμβολο ανεξάντλητης υπομονής και αιώνιας, σταθερής αγάπης.

Τιμές: 20€, 35€, 50€, 70€ – Φοιτητικό, παιδικό 12€
Πότε; Τετ, Παρ, Σαβ και Κυρ στις 20.00
Που; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

4) ΘΕΑΤΡΟ
Μία ενδιαφέρουσα παράσταση με εκπαιδευτικό χαρακτήρα
to allo spiti stegi weekend

Το “άλλο” σπίτι από την ομάδα Εν δυνάμει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών παρουσιάζει από τις 9 έως τις 24 Ιανουαρίου την εκπαιδευτική παράσταση “Το “άλλο” σπίτι” της ομάδας “Εν δυνάμει”, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου. Στο όριο μεταξύ θεάτρου-ντοκουμέντου και θεάτρου επινόησης, η δουλειά της ομάδας «Εν δυνάμει», που αποτελείται από άτομα με και χωρίς αναπηρίες, βασίζεται στη συλλογή προσωπικών ιστοριών των μελών της, με θέμα την αναπηρία. Με αφετηρία αυτό το αυθεντικό υλικό, οι «Εν δυνάμει» εκφράζουν χωρίς αναστολές, με ευαισθησία και με απροσδόκητο χιούμορ τις αγωνίες και τα ανομολόγητα μυστικά των ανθρώπων που βιώνουν το αρνητικό πρόσημο του «Άλλου».

Τιμές: Κανονικό: 12€ | Μειωμένο ή Παρέες (5 άτομα): 9€ | ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5€ | Συνοδός ΑΜΕΑ: 10€
Πότε; Σάββατο 16 Ιανουαρίου: 12.00 και 21.00, Κυριακή 17 Ιανουαρίου: 19.00
Που; Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Μικρή Σκηνή

5) ΣΙΝΕΜΑ
Η νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη
notias tainia weekend

Νοτιάς 
Η νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη («Πολίτικη κουζίνα») είναι ένα χρονικό ενηλικίωσης με φόντο την Αθήνα της δεκαετίας του ’70 και έντονο αυτοβιογραφικό χαρακτήρα. Ο Σταύρος μεγαλώνει στην Ελλάδα του ’60 και του ’70 χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς θέλει να κάνει όταν μεγαλώσει. Η αγάπη του για την φωτογραφία θα τον οδηγήσει σε περιστασιακή δουλειά στο φωτογραφείο ενός φίλου του πατέρα του, ενώ παράλληλα σπουδάζει στο πανεπιστήμιο. Το έντονο πολιτικό σκηνικό της εποχής και οι ελπιδοφόρες υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο, πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b