MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 8 – 10 Ιανουαρίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 8 έως την Κυριακή 10 Ιανουαρίου και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη
1) ΘΕΑΤΡO
Τελευταίες παραστάσεις για την “Οικογένεια Τσέντσι”, “Το γήρας – Ένα χορικό” και “Μάγκντα Γκαίμπελς”

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου ολοκληρώνονται οι παραστάσεις των έργων Οικογένεια Τσέντσι” σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, “Mάγκντα Γκαίμπελς” του Γιώργου Βέλτσου που παρουσιάζεται στο Νέο REX σε σκηνοθεσία Αντζελας Μπρούσκου και «Το γήρας – Ένα χορικό» που παρουσιάζεται στην Πειραματική Σκηνή σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη.

oikogenia tsentsi imk protaseis sk

Η «Οικογένεια Τσέντσι» αποτελεί ένα νέο ελληνικό κείμενο για τρεις ηθοποιούς, εμπνευσμένο από το θεατρικό έργο του Αρτώ «Οι Τσέντσι» (1937) και το ομώνυμο διήγημα του Σταντάλ (1837), που αφορά στην πραγματική ιστορία μιας εύπορης οικογένειας της Ρώμης τον 16ο αιώνα. Το έργο παρουσιάζεται στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του ΙΜΚ όπου και θα γίνει η εγκατάσταση της «ειδικής βιτρίνας» που αποτελεί και την κεντρική σκηνογραφική πρόταση της παράστασης, καθώς μέσα σε αυτήν εκτυλίσσεται όλη η δράση του έργου, από τους «εγκλωβισμένους» ήρωες – ηθοποιούς.
Τιμές: Γενική είσοδος 10€

magnta gaibels bletsoy

Η “Μάγκντα Γκαίμπελς”, μιλάει γι’ αυτό που ο σύγχρονος πολιτισμός δεν μπόρεσε να απωθήσει: την ακαταμάχητη ανθρώπινη έπαρση, την ηδονή της βίας, τη ρητορική της κυριαρχίας και του μίσους, και ό,τι άλλο χαρακτηρίζει το «ριζικό κακό», που κυριεύει το ανθρώπινο φαντασιακό και ανιχνεύεται μέσα στους ίδιους τους εαυτούς μας, χωρίς να γνωρίζει φυλές και έθνη. 
Τιμές: Κανονικό: 15€, Μειωμένο: 10€, Ανέργων: 5€

to giras georgia mauragani2

“Το γήρας – Ένα χορικό”  παρουσιάζει έναν εξαμελή «χορός» νέων ηθοποιών που συναντούν στη σκηνή έναν ισάριθμο «χορό» ηλικιωμένων. Μια παράσταση-ντοκουμέντο για το συχνά αποσιωπούμενο θέμα των γηρατειών, η οποία, με άξονα το τρίτο στάσιμο του Οιδίποδα επί Κολωνώ του Σοφοκλή, συντίθεται από θεατρικές αφηγήσεις εμπνευσμένες από μαρτυρίες, συνεντεύξεις και λογοτεχνικά κείμενα. 
Τιμές: Γενική είσοδος 10€

2) ΕΚΘΕΣΗ
digital revolution weekend


Digital Revolution: τελευταία ευκαιρία για να ζήσετε μια συναρπαστική ψηφιακή εμπειρία!
Ολοκληρώνεται την Κυριακή 10 Ιανουαρίου η πρωτοποριακή έκθεση Digital Revolution στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Μια έκθεση που παρουσιάζει την επίδραση της ψηφιακής τεχνολογίας στην εξέλιξη των Τεχνών, του design, της μουσικής, της μόδας, του κινηματογράφου και των videogames. Η έκθεση μεταφέρθηκε στην Αθήνα μετά το Κέντρο Τεχνών Barbican του Λονδίνου και το Μουσείο Tekniska της Στοκχόλμης.

Τιμές; 
Κανονικό: 5€ προπώληση – 7€ πόρτα, Μειωμένο: 3€ προπώληση – 4€ πόρτα, Δωρεάν: Παιδιά έως 5 ετών
Πότε; 
Κυριακή και καθημερινές 12:00 – 21:00 και 20:00 ο τελευταίος επισκέπτης, Παρασκευή – Σάββατο 12:00 – 22:00 και 21:00 ο τελευταίος επισκέπτης
Που;
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107, Αθήνα

3) ΕΞΟΔΟΣ
giannis giorgos megalakakis half note


Ο Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης στο Half Note

Το Half Note υποδέχεται για πρώτη φορά στην σκηνή του δύο κορυφαίους χορευτές της Κρήτης, τα δίδυμα αδέλφια Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη που έχουν αφιερώσει την καριέρα τους στη διάσωση και διάδοση των χορών του τόπου τους. Για τέσσερις βραδιές, από την Παρασκευή 8 έως και την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, οι δεξιοτέχνες Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης μαζί με μια ομάδα επίλεκτων χορευτών και εξαιρετικών μουσικών θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν και θα αφηγηθούν σε μια μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Κρήτη Μου». Ένα εορταστικό αφιέρωμα στην Κρήτη και στα 18 χρόνια δράσης της Ομάδας Έκφρασης Κρητικών Χορών.

Τιμές: 
Πότε; 
Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ., Δευτ. & Τρ.: 21.30
Που;
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

5) ΣΙΝΕΜΑ
Το νέο άγριο γουέστερν του απρόβλεπτου Ταραντίνο
misitoi8 tainia weekend

Οι Μισητοί 8
Παλιοί (Jackson, Russell, Roth) και νέοι (Leigh, Goggins, Bichir) συνεργάτες του Tarantino σε ένα αρχετυπικό, στιλάτο γουέστερν με όλα τα κλασικά μοτίβα του είδους σε δράση και τον 87χρονο θρύλο Ennio Morricone στην (μουσική) ενορχήστρωση τους!
Σχεδόν μια δεκαετία μετά από το τέλος του Εμφύλιου Πόλεμου, μία άμαξα διασχίζει σαν αστραπή τα χιονισμένα βουνά του Ουαϊόμινγκ. Επιβάτες της είναι ο κυνηγός επικηρυγμένων Τζον Ρουθ (Kurt Russell) γνωστός και ως «Κρεμάλας» και η αιχμάλωτη του Ντέιζι Ντόμεργκιου (Jennifer Jason Leigh). Κατευθύνονται πρός την πόλη Red Rock, όπου ο Ρουθ, σκοπεύει να φέρει την Ντόμεργκιου ενώπιον της δικαιοσύνης. Στο δρόμο, συναντούν δύο ξένους: τον ταγματάρχη Μαρκίς Ουόρεν, ένα μαύρο πρώην στρατιώτη του στρατού των Βορείων που πλέον έχει γίνει κυνηγός κεφαλών (Samuel L. Jackson), και τον Κρις Μάνιξ (Walton Goggins), Νότιο αντάρτη που υποστηρίζει ότι είναι ο νέος σερίφης του Red Rock. Χάνοντας τον δρόμο τους στην χιονοθύελλα, αναζητούν καταφύγιο σε μία στάση για άμαξες σε ένα ορεινό πέρασμα. Εκεί, συναντούν όχι την ιδιοκτήτρια αλλά τέσσερα άγνωστα πρόσωπα.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b