MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 25 – 27 Δεκεμβρίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 25 έως την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη
1) ΟΠΕΡΑ
Ένα πρωτότυπο μουσικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους
basilissa xioniou

Η Βασίλισσα του χιονιού στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ένα από τα πιο διάσημα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν γίνεται όπερα για να ζεστάνει την καρδιά όσων είναι και παραμένουν παιδιά, από τις 22 έως τις 30 Δεκεμβρίου, σε σκηνοθεσία και πρωτότυπη μουσική του Θοδωρή Αμπαζή, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. O Κάη και η Γκρέτα είναι δύο αχώριστοι φίλοι. Παίζουν, μοιράζονται τις ελπίδες και τα όνειρά τους και η φιλία τους δυναμώνει. Η ευτυχία τους διακόπτεται όταν η τρομερή Βασίλισσα του χιονιού, που έχει “αλλεργία” στην αγάπη, καταφέρνει με ένα μαγικό τέχνασμα να τους χωρίσει: ο Κάη την ακολουθεί στο κάστρο της στη μακρινή Λαπωνία. Η Γκρέτα αποφασίζει να αναζητήσει τον αγαπημένο φίλο της, ξεκινώντας ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, εκπλήξεις, αλλά και συναρπαστικές συναντήσεις. Θα καταφέρει τελικά να βρει τον Κάη και να τον πείσει να γυρίσει πίσω μαζί της;

Τιμές: Κανονικό: 15€, 18€, 28€ | Μειωμένο ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 11€, 14€, 22€ | Μεγάλη Παρέα (10 άτομα): 9€, 12€, 20€ | ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5€ | Συνοδός ΑΜΕΑ: 10€
Πότε; Παρ: στις 20.00, Σαβ και Κυρ: στις 12.00 και 20.00
Που;
 Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Κεντρική Σκηνή, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 

2) ΜΠΑΛΕΤΟ
Ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου
don kixotis megaro weekend

Ο Δον Κιχώτης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ο Δον Κιχώτης, η διασημότερη παράσταση του ιστορικού «Κρατικού Κλασικού Μπαλέτου της Μόσχας» σε συνεργασία με κορυφαίους σολίστες των Μπολσόϊ, έρχεται για επτά παραστάσεις από τις 22 μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τα διεθνούς φήμης Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας State Moscow Classical Ballet, ένα από τα διασημότερα κρατικά χορευτικά συγκροτήματα της Ρωσίας, εμφανίζονται πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη διασημότερη και δημοφιλέστερη παράστασή τους, τον «Δον Κιχώτη». Πρόκειται για ένα πανέμορφο χορευτικό θέαμα, μια Χριστουγεννιάτικη παράσταση για όλη την οικογένεια. Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης» έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου και συγκινεί πάντοτε το κοινό, με τους γεμάτους ζωντάνια χαρακτήρες του και το ισπανικό τους ταμπεραμέντο.

Τιμές: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι: 25€*, Ζώνη Γ: 28€ (Παιδικά 19€), Ζώνη Β: 38€ (Παιδικά € 27), Ζώνη Α: 48€ (Παιδικά 34€), Διακεκριμένη Ζώνη: 60€ (Παιδικά 42€)

Πότε; Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου στις 20.00
Που; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

3) ΜΠΑΛΕΤΟ
Η πιο συγκινητική ιστορία του κλασικού μπαλέτου
zizel mpaleto weekend

Ζιζέλ από τη Σβετλάνα Ζαχάροβα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Η κορυφαία στον κόσμο χορεύτρια Σβετλάνα Ζαχάροβα, η απόλυτη μπαλαρίνα των Μπολσόι, ερμηνεύει στις 26, 27 και 28 Δεκεμβρίου, το ρόλο που έχει σφραγίσει τη μεγαλειώδη καριέρα της, σε τρεις μοναδικές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Δίπλα της, ως Πρίγκιπας Άλμπρεχτ, ένας άλλος σπουδαίος χορευτής των ημερών μας, ο Σεργκέι Πολούνιν – ο νεότερος πρώτος χορευτής στην ιστορία του Govent Garden, επί χρόνια επίτιμος προσκεκλημένος σολίστ των Μπολσόι και πρώτος χορευτής των Στανισλάφσκι. Και τα φετινά Χριστούγεννα όμως η μεγάλη ντίβα του χορού, η «assoluta Zakharova», επέλεξε την Αθήνα για να λαμπρύνει με την υψηλή τέχνη της αυτές τις γιορτινές μέρες.

Τιμές; Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ,Πολύτεκνοι, 65 : € 25* Ζώνη Γ: € 35 Ζώνη Β: € 55 Ζώνη Α: € 75 Διακεκριμένη Ζώνη: € 95
Πότε; Σάββατο και Κυριακή στις 20.00
Πού; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη


4) ΕΞΟΔΟΣ
Ένα πραγματικά αξέχαστο ρεβεγιόν με την μορφή Tonis Sfinos
tonis sfinos xmas weekend

Tonis Sfinos and The Playmates στο Gazi Music Hall
Το Σάββατο, στου Δεκέμβρη τις 26, με καμπάνες και με γκονγκς, με τρίγωνα και με κάλαντα, με πάσσιον και με κουραμπιέ, έρχεται ο γόης ο ανυπέρβλητος, ο ηγέτης του πάθους, ο πειρατής της γυναικείας αθωότητας, ο τουρμπίνας ο δεκαεξαβάλβιδος, ο εκρηκτικός τυχοδιώκτης, ο ιντερνάσιοναλ πλέημπόης μίστερ Tonis Sfinos στο Gazi Music Hall και παραθέτει πάρτι δεξίωσης , μια μοναδική συναυλία, ένα μεταρεβεγιόν για να σημάνει την επιστροφή του στην Αθήνα! Ένα πάρτυ με σέικ και ντίσκο κάλαντα 60’s, 70’s και 80’s σε μιξ μείζονα, λουλουδιάρικο και φαντασμαγορικό, με τη φιλαρμονική της Μασσατσούτσετς, με 3 μάγους, αστέρια, γυαλισμένο και λαχταριστό!

Τιμές: Τιμή φιάλης: απλή 140€, special 170€ / 4 άτομα σε τραπέζι, Τιμή φιάλης κρασί: απλή 70€ / 2 άτομα σε τραπέζι, Τιμή φιάλης: απλή 140€, special 170€ / 6 άτομα σε stand, Τιμή φιάλης κρασί: απλή 70€ / 3 άτομα σε stand, Είσοδος με ποτό: 15€
Πότε; Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Πού; Gazi Music Hall

5) ΤΑΙΝΙΑ
Η πολυαναμενόμενη ταινία της χρονιάς σαρώνει τα box office
star wars tainia weekend

Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει
Η αναγέννηση ενός κορυφαίου κινηματογραφικού μύθου, δεν θα μπορούσε να γίνει με πιο πετυχημένο και θεαματικό τρόπο. Η ιστορία εντοπίζεται 3 δεκαετίες σχεδόν μετά από το τέλος του 6ου φιλμ «Η επιστροφή των Τζεντάι». Η Αυτοκρατορία ναι μεν έχει ηττηθεί αλλά το Κακό εξακολουθεί να απειλεί την εύθραυστη ηρεμία στον Γαλαξία. Το Πρώτο Τάγμα που ανήκει στη Σκοτεινή πλευρά και διοικείται από τον Κάιλο Ρεν (ο Adam Driver στον πιο απαιτητικό ρόλο του φιλμ), καταδιώκει τους ηγέτες της Αντίστασης με σκοπό την εξόντωση τους, ώστε να αποκτήσει η Αυτοκρατορία και πάλι την απόλυτη κυριαρχία.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b