MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 18 – 20 Δεκεμβρίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη
1) ΟΠΕΡΕΤΑ
Η πιο λαμπερή οπερέτα του Λέχαρ σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη
euthimi xira

Η Εύθυμη Χήρα του Φραντς Λέχαρ στο Μέγαρο
Η Εύθυμη Χήρα του Φραντς Λέχαρ, ίσως η ωραιότερη βιεννέζικη οπερέτα όλων των εποχών, ανεβαίνει αυτά τα Χριστούγεννα, από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και για οκτώ παραστάσεις στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη. Σε ένα σαθρό κόσμο, όπου όλοι κοιτούν το προσωπικό τους όφελος, καταφθάνει η πλούσια Χήρα ως “χείρα βοηθείας”. Στον ρόλο της πλούσιας νεαρής χήρας Άννας Γκλάβαρι εναλλάσσονται η Ειρήνη Καράγιαννη και η Άρτεμις Μπόγρη, ενώ τον γοητευτικό Κόμη Ντανίλο Ντανίλοβιτς ενσαρκώνουν εναλλάξ ο Χάρης Ανδριανός και ο Χρήστος Κεχρής.

Τιμές: 14€, 25€, 35€ και 50€ (Διακεκριμένη Ζώνη) | 7,50€ (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 9,50€ (65 , πολύτεκνοι)
Πότε; από 18 έως 28 Δεκεμβρίου στις 20.30
Που;
 Μέγαρο Μουσικής –  Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

2) ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

karagkiozis xmas megaro

Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εποδέχεται τα “Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Βιέννη» του Ηλία Καρελλά για δέκα μοναδικές παραστάσεις από το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου. Ο γνωστός σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς σε μια νέα χριστουγεννιάτικη παράσταση θεάτρου σκιών με ζωντανή μουσική στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο πολυτάλαντος Πάνος Μουζουράκης με την ξεχωριστή φωνή και σκηνική του παρουσία συμπράττει με τον ανατρεπτικό Παντελή Αμπαζή και ερμηνεύουν ζωντανά πρωτότυπες διασκευές τραγουδιών, σε μια παράσταση που η παράδοση συναντά το σήμερα με πολύ χιούμορ και περιπέτεια.

Τιμές: Γενική είσοδος 12€

Πότε; από 18 έως 29 Δεκεμβρίου στις 17.00
Που; Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Λεωφόρος Βασ. Σοφίας, Αθήνα

3) ΤΣΙΡΚΟ
Ένα πολυθέαμα που διεγείρει όλες τις αισθήσεις του θεατή
cirque eloize weekend

Το Cirque Éloize στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Τα φετινά Χριστούγεννα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται για πρώτη φορά το συναρπαστικό Cirque Éloize, παρουσιάζοντας στις 15, 16, 17, 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου το υπερθέαμα iD! Πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, γεμάτο τόλμη και νεωτερικότητα, που ενσωματώνει τα σύγχρονα πολυμέσα, για ένα μίγμα των τεχνών του τσίρκου και των σύγχρονων αστικών χορών του δρόμου όπως το hip-hop και το breakdance. To έχει σκηνοθετήσει ο Jeannot Painchaud, πρόεδρος, ιδρυτής, και καλλιτεχνικός διευθυντής της διάσημης καναδικής ομάδας τσίρκου.

Τιμές; Νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι: 25€*, Ζώνη Γ: 30€ (Παιδικά – φοιτητικά: 21€), Ζώνη Β: 40€ (Παιδικά – φοιτητικά: 28€), Ζώνη Α: 50€ (Παιδικά – φοιτητικά: 35€), Διακεκριμένη Ζώνη: 65€ (Παιδικά – φοιτητικά: 46€)
Πότε; Παρ: 20.00, Σαβ: 17.00 και 21.00, Κυρ: 12.00 και 17.00
Πού;
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη


4) ΜΠΑΛΕΤΟ
Το ωραιότερο παραμύθι των Χριστουγέννων
karuothraustis mpaleto weekend

Καρυοθραύστης από το Bolshoi Ballet Academy στο Θέατρο Badminton
Μία από τις πιο ιστορικές ακαδημίες μπαλέτου στον κόσμο έρχεται στην Αθήνα από τις 19 έως τις 27 Δεκεμβρίου, πλαισιωμένη από τους κορυφαίους σολίστ του θεάτρου Μπολσόι και παρουσιάζει το ωραιότερο παραμύθι των Χριστουγέννων, τον “Καρυοθραύστη”. Η μεγαλοφυής μουσική που έγραψε ο Τσαϊκόφσκι, είναι από τις πλέον αναγνωρίσιμες του διεθνούς ρεπερτορίου. Ο Τσαϊκόφσκι δημιούργησε τον «Καρυοθραύστη» για τα Μπαλέτα Κίροφ (τώρα γνωστά ως Μαριίνσκι) το 1892. Η λαμπρή του ενορχήστρωση και τα αρμονικά μελωδικά του περάσματα γοητεύουν και συγκινούν διαχρονικά, ανθρώπους όλων των ηλικιών και εθνοτήτων.

Τιμές: VΙΡ Ζώνη (κανονικό): 60€, (παιδικό): 32€ | Α Ζώνη (κανονικό): 48€, (παιδικό): 24€ | Β Ζώνη (κανονικό): 38€, (παιδικό): 19€ | Γ Ζώνη (κανονικό) 28€, (παιδικό): 14€ | Ζώνη Δ (κανονικό): 20€, (παιδικό): 10€, Φοιτητικό – ΑΜΕΑ: 15€
Πότε; Σαβ: στις 20.00, Κυρ: στις 12.00 και 18.00

Πού; Θέατρο Badminton, Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδή

5) ΤΑΙΝΙΑ
Η νέα αισθηματική ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη
enas allos kosmos fb

Ένας Άλλος Κόσμος
Το νέο φιλμ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, φιλόδοξο και καλογυρισμένο, έχει ως βασικό προορισμό να κάνει ρεκόρ εισιτηρίων για τη φετινή σεζόν. Τρεις ερωτικές ιστορίες στη σύγχρονη Αθήνα μεταξύ ελλήνων και ξένων. Στην πρώτη δύο νέοι με ελάχιστα κοινά σημεία – εκείνη είναι ελληνίδα φοιτήτρια κι εκείνος πρόσφυγας από τη Συρία- ερωτεύονται και πάνε κόντρα σε όλα. Στη δεύτερη ένα one night stand εξελίσσεται σε «σχέση» με πικρή εξέλιξη, όταν η σουηδέζα μάνατζερ που βρίσκεται στην Ελλάδα, αναλαμβάνει την αποστολή να κάνει οικονομικά ευέλικτη και ανταγωνιστική την εταιρεία στην οποία εργάζεται ο έλληνας εραστής της. Τέλος, στην τρίτη και πλέον άρτια ιστορία, ένας γερμανός συνταξιούχος συγκινείται από την προσωπικότητα ελληνίδας νοικοκυράς που γνωρίζει σε σούπερ μάρκετ!

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b