MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 4 – 6 Δεκεμβρίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη
1) ΔΡΑΜΑ
Ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του Σάμιουελ Μπέκετ
to paixnidi tou telous weekend

Το παιχνίδι του τέλους του Σάμιουελ Μπέκετ στο Θέατρο Τέχνης
Το Θέατρο Τέχνης παρουσιάζει από τις 3 Δεκεμβρίου “Το παιχνίδι του τέλους”, ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του Σάμιουελ Μπέκετ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή στη σκηνή της Φρυνίχου. Τα μεγάλα έργα πάντα μας αποκαλύπτουν την αλήθεια της εποχής μας, μας φέρνουν αντιμέτωπους με το νόημα της ζωής. Μας κρίνουν ιστορικά, πολιτικά, πολιτιστικά. Ο Μπέκετ βυθομετρά και με ακρίβεια νυστεριού, αναδεικνύει όλη την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης με όπλο το χιούμορ και την αισιοδοξία. 

Τιμές: Τετ, Παρ: 15€ (κανονικό), 10€ (μειωμένο), 5€ (άνεργοι) | Σάβ: 18€ (κανονικό), 12€ (μειωμένο), 5€ (άνεργοι) | Κυρ: 16€ (κανονικό) | 12€ (μειωμένο), 5€ (άνεργοι) | Πέμπτη: 10€ γενική είσοδος
Πότε; Πέμ, Παρ, Σαβ: 21.15 και Κυριακή: 20.00
Που;
 Φρυνίχου 14, Πλάκα, Αθήνα

2) ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Το λατρεμένο συγκρότημα του ελληνικού κοινού επιστρέφει στη χώρα μας για δύο συναυλίες
editors weekend

Οι Editors για δύο συναυλίες στην Ελλάδα
Tο επιτυχημένο συγκρότημα Editors επικέπτεται την χώρα μας για δύο συναυλίες: την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στο Gazi Music Hall και το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στο Principal. Πλέον, οι Editors, πέρα από ένα πολύ μεγάλο όνομα της σύγχρονης ροκ μουσικής, με εκατομμύρια πωλήσεις και πλατινένιους δίσκους και έχουν μόνιμη θέση στο playlist των ελληνικών ραδιοφωνικών σταθμών. Επίσης στην συναυλία τους στην Αθήνα θα παρουσιαστεί ο νέος δίσκος τους “In Dreams” που μόλις κυκλοφόρησε, ενώ από το playlist της συναυλίας δεν θα λείπουν οι μεγάλες επιτυχίες της καριέρας τους.

Τιμές: Προπώληση: 33€ | Ταμείο: 35€

Πότε; Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου
Που; Gazi Music Hall, Ιερά Οδός 7-13, Γκάζι, Αθήνα | Principal, Γεωρ. Ανδρέου 56, Θεσσαλονίκη

3) ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Τρία θρυλικά ονόματα του αμερικανικού μινιμαλισμού στην Στέγηavailable light stegi weekend

Available Light στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Τρία ιερά τέρατα της πρωτοπορίας της αμερικανικής τέχνης, ο συνθέτης John Adams, η χορογράφος Lucinda Childs και ο αρχιτέκτονας Frank Gehry, αναβιώνουν από τις 5 έως τις 7 Δεκεμβρίου στη Στέγη ένα θρυλικό έργο που είχε σφραγίσει την πρώτη και μοναδική τους συνεργασία, το 1983. Προϊόν μιας εποχής όπου κυριαρχούσαν οι πειραματικές συνεργασίες μεταξύ ιδιοφυών δημιουργών, το “Available Light” αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά στοιχεία του καθενός, αλλά και την κοινή τους αισθητική στις πειραματικές προσεγγίσεις.

Τιμές; Κανονικό: 15€, 18€, 25€, 36€, 45€ | Μειωμένο ή Μικρή παρέα (5-9 άτομα): 11€, 14€, 20€, 29€, 36€ | Μεγάλη παρέα (10 άτομα): 9€, 12€, 18€, 27€, 34€ | ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5€ | Συνοδός ΑΜΕΑ: 10€
Πότε; 5, 6 και 7 Δεκεμβρίου στις 20.30
Πού;
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Κεντρική Σκηνή

4) ΕΚΘΕΣΗ
Μία φωτογραφική σύνθεση από την ελληνική και διεθνή τζαζ
jazz moments ekthesi weekend

Jazz Moments- Έκθεση Φωτογραφίας στο Athens House of Photography
Το Athens House of Photography παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας και το φωτογραφικό άλμπουμ του Ανδρέα Ζαχαράτου, με τίτλο ˝JAZZ MOMENTS˝ το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου. O Ανδρέας Ζαχαράτος προσεγγίζει την ελληνική και διεθνή τζαζ σκηνή αιχμαλωτίζοντας στιγμές που βρίσκεται διάχυτο το συναίσθημα και ο δυναμισμός της τζαζ μουσικής. Κάθε νότα μεταφράζεται σε κλικ και κάθε ακουστικό συναίσθημα σε μία φωτογραφική σύνθεση.

Πότε; Από 05/12/2015 εώς 27/12/2015

Πού; Athens House of Photography, Ελευσινίων και Κεραμέων, Μεταξουργείο

5) ΤΑΙΝΙΑ
Μια εξομολήγηση για τον αληθινό έρωτα και τις συνέπειες του
carol tainia weekend

Carol
Ο Todd Haynes διασκευάζει το μυθιστόρημα «The Price of Salt» της Patricia Highsmith και θριαμβεύει. Είναι από τις σπάνιες φορές που η κινηματογραφική μεταφορά είναι εξίσου καλή- αν όχι καλύτερη- από το υλικό του πρωτότυπου βιβλίου. Η νεαρή Τερίζ (Rooney Mara) δουλεύει ως εποχική υπάλληλος σε πολυκατάστημα δώρων της Νέας Υόρκης και ονειρεύεται μια άλλη ζωή. Όταν γνωρίσει την Κάρολ (Cate Blanchett), παντρεμένη πελάτισσα που ψάχνει να αγοράσει δώρο στην κόρη της εν όψει Χριστουγέννων, θα βρει την ευκαιρία για την αλλαγή που ονειρεύεται στη ζωή της. Αρχικά θα ερωτευτεί την Κάρολ, στη συνέχεια θα χωρίσει το φίλο της της και θα αφεθεί σε μια πρωτόγνωρη, πυρετώδη κατάσταση όπου η ευτυχία είναι το ζητούμενο αλλά ο κοινωνικός περίγυρος δεν «επιτρέπει» στις δύο γυναίκες να είναι μαζί.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b