MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
04
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Σε σας που με ακούτε της Λούλας Αναγνωστάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Στο πλαίσιο ένος μεγάλου αφιερώματος για τη δραματουργία και το έργο της συγγραφέως Λούλας Αναγνωστάκη, θα ζωντανέψει ξανά το πιο πρόσφατο έργο της «Σε σας που με ακούτε» – 12 χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμά του από το Λευτέρη Βογιατζή και τη Νέα Σκηνή στην Αθήνα- από τις 10 Δεκεμβρίου, στο blackbox του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Σε ένα παλιό βερολινέζικο σπίτι, που σταδιακά ταράζεται από τον ήχο των επεισοδίων, τις ριπές και τα δακρυγόνα, ο κεντρικός ήρωας, ο Άγης ηχογραφεί τις φωνές των υπόλοιπων θεατρικών προσώπων και τις μοντάρει με συνθήματα από τις διαδηλώσεις. Το ιδιωτικό μπλέκεται με το δημόσιο για να επανεμφανισθούν υπαινικτικά στη σκηνή θέματα και χαρακτήρες από παλαιότερα έργα της συγγραφέως. Χαρακτήρες που παίρνουν υπόσταση κρατώντας ένα μικρόφωνο σα να μιλούν σε μια συγκέντρωση ξεχωρίζοντας από το πλήθος της διαδήλωσης, «σε μας που τους ακούμε». 

Το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Σ’ εσάς που με ακούτε» είναι μια διαμαρτυρία για τα κοινωνικά, πολιτικά και ατομικά αδιέξοδα που μαστίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες. Η συγγραφέας δίνει φωνή στα πρόσωπα του έργου για να εκμυστηρευτούν σε ένα φανταστικό κοινό τις αγωνίες τους, τον τρόμο τους απέναντι στη νέα τάξη πραγμάτων, αλλά και την προσωπική ανασφάλεια, που τους προκαλεί η κοινωνική διαφθορά και παρακμή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Λούλα Αναγνωστάκη
Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Χορογραφία: Ζωή Χατζηαντωνίου

Παίζουν: Όλια Λαζαρίδου, Mαρία Ζορμπά, ‘Aντριαν Φρίλινγκ, Αντρέας Κοντόπουλος, Δανάη Επιθυμιάδη, Γιάννης Καραούλης, Μάνος Στεφανάκης, Κλεοπάτρα Μάρκο, Γιώργος Σαββίδης

Διάρκεια: 90 λεπτά
Πληροφορίες: Στις 27 Δεκέμβριου στις 22.00, στο Φουαγιέ του Ιδρύματος Κακογιάννη, η Ντόρα Μπακοπούλου και η Βικτωρία Καζίμη παίζουν στο πιάνο μουσικά θέματα από τα έργα της συγγραφέως. Παράλληλα, θα κυκλοφορήσει συγκεντρωτικός τόμος με την εργογραφία και την παραστασιογραφία της συγγραφέως από τις Εκδόσεις Σοκόλη.
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Αρχιμάστορας Σόλνες, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων
ΘΕΑΤΡΟ
Μνήμη-Λήθη, σε σκηνοθεσία Αλίκης Στενού στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Τα Χρόνια: Καραζήσης και Χατζόπουλος φέρνουν στη σκηνή το εμβληματικό έργο της Αννί Ερνώ
ΘΕΑΤΡΟ
Το Γάλα, του Βασίλη Κατσικονούρη ξανά στο Θέατρο Σταθμός
Θεατρικά Νέα
Άκου μικρέ, ο Πειραιάς βομβαρδίστηκε: Ένα θεατρικό ντοκιμαντέρ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Η Λέλα και η Λέλα, του Ανδρέα Στάικου ξανά στο Θέατρο Φούρνος
ΘΕΑΤΡΟ
Λήθη, του Δημήτρη Δημητριάδη στο BIOS
ΘΕΑΤΡΟ
Φθινοπωρινή ιστορία, του Αλεξέι Αρμπούζωφ σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη στο Θέατρο Αργώ
ΘΕΑΤΡΟ
Καλλιόπες, του Γιάννη Αδελιανάκη στο Θέατρο Καλλιρόης
Θεατρικά Νέα
Ο βραβευμένος «Οιδίποδας» του Robert Icke έρχεται στη Στέγη με ελληνικό θίασο
ΘΕΑΤΡΟ
Cow | Deer: Η νέα διεθνής συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Royal Court Theatre
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ιστορία της Μαρί, του Ζωρζ Μπρασσάι στο Θέατρο Εκστάν