MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 20 – 22 Νοεμβρίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 23 Νοεμβρίου και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη
1) ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
Ένα έργο για την φιλία, τον έρωτα, τη διαφορετικότητα και τη ζωή
birtzinia goulf weekend

Τα κύματα της Βιρτζίνια Γούλφ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ο Δημήτρης Καραντζάς συναντά τη Βιρτζίνια Γουλφ στο έργο “Τα Κύματα” που θα φιλοξενηθεί στη Στέγη από τις 21 Νοεμβρίου. Τα Κύματα αφηγούνται την ιστορία μιας παρέας φίλων, από την πρώτη μέρα του σχολείου έως τη δύση της ζωής τους. Έξι φίλοι που μεγαλώνουν με διαφορετικά όνειρα, διαφορετικούς στόχους, ερωτεύονται, απογοητεύονται, ξαναπροσπαθούν, βιώνουν την απώλεια, ματώνουν και θριαμβεύουν άδοξα και ένδοξα. Το κείμενο μιλά για τη φιλία, τον έρωτα, τη διαφορετικότητα, τη ζωή που περνάει, την απώλεια, την αγωνία της ύπαρξης και της συνύπαρξης· ανησυχίες που όλες ξυπνούν με ορμή στην εφηβεία.

Τιμές: Κανονικό: 12€ | Μειωμένο ή Μικρή Παρέα, (5-9 άτομα): 9€ | Μεγάλη Παρέα (10 άτομα): 8€ | ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5€ | Συνοδός ΑΜΕΑ: 9€
Πότε; Σάββατο: 18.30, Κυριακή: 18.30
Που;
 Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Συγγρού 107, Aθήνα

2) ΕΞΟΔΟΣ
Αισθήματα, γεγονότα, ήχοι και λέξεις απ’ όλο τον κόσμο
alkinoos ioannidis weekend

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Ο Αλκίνοος Ιωννίδης και οι μουσικοί του συνοδοιπόροι μας καλούν κάθε Παρασκευή και Σάββατο σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι. Το πρόγραμμα χαρακτηρίζουν η επικοινωνία μεταξύ μουσικών και ακροατών, τα ελεύθερα και τα ενορχηστρωμένα μέρη, οι εντάσεις και οι σιωπές, ο συγκερασμός διαφορετικών μουσικών ειδών και η δημιουργία κοινής αισθητικής από συντελεστές που προέρχονται από διαφορετικούς μουσικούς κόσμους.

Τιμές: 15€ με μπύρα/κρασί στο μπαρ, 17€ με ποτό στο μπαρ, 25€ ποτό στο τραπέζι, 65€ φιάλη κρασί (ανά 2 άτομα), 130€ φιάλη whiskey- vodka (ανά 4 άτομα)

Πότε; Παρασκευές και Σάββατα στις 22.30
Που;
 Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη

3) ΔΡΑΜΑ
Κινηματογραφική μεταφορά 
dogville weekend
Dogville του Λαρς Φον Τρίερ στο Θέατρο Ακροπόλ
Το κινηματογραφικό αριστούργημα του Δανού δημιουργού επιχειρεί φέτος να μεταφέρει στη σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ από τις 20 Νοεμβρίου, η νεαρή σκηνοθέτις Έφη Γούση, με τη Γιούλικα Σκαφιδά στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρόκειται για μια παραβολή που χρησιμοποιούσε ένα αρκετά μινιμαλιστικό σκηνικό για να διηγηθεί την ιστορία της Γκρέις, που έχει διαφύγει από εγκληματίες και η οποία φτάνει στη μικρή πόλη Dogville, όπου της παρέχεται άσυλο, με αντάλλαγμα όμως να προσφέρει βοήθεια στους κατοίκους με τις καθημερινές δουλειές τους.

Τιμές; 15€, 10€
Πότε; Δευ: 21.00, Τρ: 21.00, Παρ και Σαβ: 00.00
Πού;
Θέατρο Ιπποκράτους, Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα

4) ΕΚΘΕΣΗ
Η μεγαλύτερη γιορτή της τέχνης στην Ελλάδα
ekthesi mpienale weekend
H Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 “ΟΜΟΝΟΙΑ” ξεκίνησε!

Η Μπιενάλε της Αθήνας 2015-2017 «ΟΜΟΝΟΙΑ» ξεκίνησε το επίσημο πρόγραμμά της και από τις 18 έως τις 29 Νοεμβρίου θα «κατοικεί» την ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας. Η Μπιενάλε της Αθήνας ιδρύθηκε το 2005 και θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή της τέχνης στην Ελλάδα. Λειτουργεί μέσα σε ένα διεθνές δίκτυο μεγάλης κλίμακας περιοδικών διοργανώσεων σύγχρονης τέχνης. Στόχος της είναι να λειτουργεί ως μέσο ανανέωσης, και πλαίσιο δημιουργικότητας αλλά και να αναδεικνύει κάθε καλλιτεχνική παραγωγή σε συνδυασμό με τη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή. Για το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων, πατήστε πάνω στο link.

Πότε; 20 – 29 Νοεμβρίου, 14.00 – 20.00

Πού; Μπάγκειον, Πλατεία Ομονοίας 18, Αθήνα

5) ΤΑΙΝΙΑ
Η πιο ρεαλιστική ματιά που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στο ζήτημα της μετανάστευσης
dheepan tainia weekend 

Dheepan: Ο Άνθρωπος Χωρίς Πατρίδα 
Ο θριαμβευτής του φετινού φεστιβάλ Κανών Jacques Audiard, που κατάφερε να νικήσει ακόμη και τον «Γιο του Σαούλ». Τρεις άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι – ένας άντρας, μια νεαρή γυναίκα και ένα 10χρονο κορίτσι- υποδύονται την οικογένεια προκειμένου να αποδράσουν από τον εμφύλιο πόλεμο που μαστίζει τη Σρι Λάνκα. Αρχικά θα τα καταφέρουν, για να οδηγηθούν σε ένα κακόφημο προάστιο στο Παρίσι, όπου εκεί θα πρέπει να δημιουργήσουν από το μηδέν τη νέα ζωή τους.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b