MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 13 -15 Νοεμβρίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 15 Νοεμβρίου και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

1) ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ

skoteines glosses weekend

Σκοτεινές Γλώσσες του Άντριου Μπόβελ στο Θέατρο Πόρτα 
Το Θέατρο Πόρτα παρουσιάζει από 14 Νοεμβρίου, την πρώτη του παραγωγή για φέτος, “Σκοτεινές Γλώσσες” του Αυστραλού Άντριου Μπόβελ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου με τους Άννα Καλαϊτζίδου, Χρήστο Λούλη, Άννα Μάσχα και Γιώργο Χρυσοστόμου. Ένα ψυχολογικό θρίλερ με πολλές ανατροπές, πρωτότυπη θεατρική φόρμα, ποιητική ατμόσφαιρα κι ενδιαφέρουσες δεύτερες αναγνώσεις που έρχεται από τους μακρινούς Αντίποδες.

Τιμές: Κανονικό 15€, Φοιτητικό, AMEA, άνω των 65, Πολυτέκνων 10€, Ανέργων 8€
Πότε; Σαβ: 21.15, Κυρ: 18.30
Που;
 Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, Αθήνα

2) ΣΥΝΑΥΛΙΑ
budapest orchestra megaro weekend

Η Budapest Festival Orchestra στο Μέγαρο Μουσική Αθηνών
Η διεθνούς φήμης Ορχήστρα του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης και ο μαέστρος της, ο οποίος παραμένει σταθερά στη θέση του μουσικού διευθυντή της εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, εμφανίζονται στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου, με δύο διαφορετικά προγράμματα, την Κυριακή 15 και τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 20.30 το βράδυ. Την πρώτη βραδιά (15/11), το φημισμένο ουγγρικό σύνολο θα παρουσιάσει έργα Μπραμς και Μπετόβεν, ενώ τη δεύτερη (16/11), θα ερμηνεύσει με συνθέσεις Προκόφιεφ και Στραβίνσκι.

Τιμές: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: 10€, Πολύτεκνοι, 65+: 14€, Ζώνη Γ: 21€, Ζώνη Β: 38€, Ζώνη Α: 55€, Διακεκριμένη Ζώνη: 75€

Πότε; Κυριακή 15 Νοεμβρίου, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 20.30
Που;
 Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

3) ΟΠΕΡΑ
kapouletoi montekoi fb
Καπουλέτοι και Μοντέκκοι του Bellini στο Μέγαρο Μουσικής

H όπερα “Καπουλέτοι και Μοντέκκοι” του Βιντσέντζο Μπελλίνι, ένα από τα αριστουργήματα του ρομαντικού μπελ κάντο έρχεται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και για έξι παραστάσεις, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με δύο σπουδαίες όπερες της Ιταλίας: την Arena της Βερόνικας και το Teatro Le Fenice της Βενετίας. Πρόκειται για μια λυρική τραγωδία σε δύο Πράξεις οι Καπουλέτοι και Μοντέκκοι βασίζονται σε ποιητικό κείμενο του Φελίτσε Ρομάνι.

Τιμές; Φοιτητικό, Παιδικό: 12€ | Ζώνη Γ: 20€ | Ζώνη Β: 35€ | Ζώνη Α: 50€ | Διακεκριμένη Ζώνη: 65€
Πότε; Παρ: 20.00, Σαβ: 20.00, Κυρ: 20.00
Πού;
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Α. Τριάντη

4) ΕΚΘΕΣΗ
ekthesi zografikis themistokleous

«Μνήμες ασθμαίνουσες» του εικαστικού Ελωίζου Θεμιστοκλέους
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος φιλοξενεί τον εικαστικό Ελωίζο Θεμιστοκλέους με τη νέα γλυπτική του δουλειά με τίτλο «Μνήμες ασθμαίνουσες», στην πέμπτη ατομική του έκθεση, η οποία εγκαινιάζεται την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, στις 20.00. Την έκθεση προλογίζει ο εικαστικός Χάρης Κοντοσφύρης. Τα έργα που παρουσιάζονται, πραγματεύονται τις έννοιες της μνήμης και της ανάμνησης, «της μνήμης της Μνήμης», αλλά και της ρευστότητας κάθε συμβάντος και περίστασης του παρόντος που προκαλούν την ανάκληση, μεταμορφώνοντας τη λήθη σε μνήμη και την απουσία σε παρουσία.

Πότε; Από 13/11/2015 έως 05/12/2015
Πού;
 Τεχνοχώρος- Αίθουσα Τέχνης, Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη

5) ΤΑΙΝΙΑ
spectre weekend
Spectre
Μετά την επιτυχία του Skyfall, η σεναριακή ομάδα του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Sam Mendes επιστρέφει με τη νέα ταινία του γοητευτικού πράκτορα James Bond. Το πολυαναμενόμενο Spectre γυρίστηκε στο Μεξικό, το Μαρόκο, την Αυστρία και την Ιταλία και φυσικά την Αγγλία με πρωταγωνιστή και πάλι τον Daniel Craig στην 24η κατά σειρά ταινία του James Bond. Ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα από το παρελθόν του Bond τον οδηγεί να ανακαλύψει μια εγκληματική οργάνωση. O Bond «ξύνει τις πληγές» προκειμένου να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από τον αρχηγό της οργάνωσης Spectre, τον Φράνς Ομπερχάουζεν, που δεν είναι άλλος από τον Christoph Waltz.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b