MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 25 – 26 Ιουλίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 24 έως την Κυριακή 26 Ιουλίου και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη
1. Γαλλική Τραγωδία στο Φεστιβάλ Αθηνών
Βερενίκη του Ρακίνα από τον Θέμελη Γλυνάτση στην Πειραιώς 260
bereniki1

Η Εταιρεία Θεάτρου Dot και ο Θέμελης Γλυνάτσης παρουσιάζουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, τη “Βερενίκη” του Ρακίνα, για δύο παραστάσεις στις 24 και 25 Ιουλίου, στο Θέατρο Πειραιώς 260. Τραγωδία δωματίου, ψιθύρων και ανεκπλήρωτων παθών, δομείται σε δεκαπεντασύλλαβο από τον Στρατή Πασχάλη και ενορχηστρώνεται από τον συστηματικό εκσκαφέα του ρυθμού των λέξεων και των σιωπών, αιρετικό στη σκηνική εικόνα Θέμελη Γλυνάτση. 

Τιμές: 20€, 15€( μειωμένο), 10€ (φοιτητικό, άνω 65), 5€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ
Πότε; 
24 – 25 Ιουλίου
Που;
Θέατρο Πειραιώς 260

2. Μια συναυλία με τραγούδια που εμψύχωσαν γενιές ολόκληρες
Ο Θάνος Μικρούτσικoς στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου
thanos mikroutsikos

Ο Θάνος Μικρούτσικος σε μια συναυλία με τίτλο «Η μνήμη όταν επιστρέφει…εκδικείται», πλαισιωμένος από την Αφροδίτη Μάνου και το Κώστα Θωμαΐδη την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουλίου, στο Μικρό Θέατρο της Επιδάρου. Τραγούδια με αίμα. Τραγούδια από πέτρα. Τραγούδια για το όνειρο. Μια παράσταση με οδηγό τα τραγούδια που εμψύχωσαν γενιές ολόκληρες. «Η πιο όμορφη θάλασσα», «ο Ντικ», «η Δίκοπη ζωή» θα είναι εκεί. Όπως και οι… «Κρύες γυναίκες» σε μια «Πιρόγα» θα συναντήσουν τη «Ρόζα». «Η Ταράτσα», «τα Κελιά» και το «Μιλώ» του Μίκη θα είναι εκεί.. Είναι τραγούδια της αθωότητάς κσι της μνήμης.

Τιμές: Ζώνη Α: 25€ Ζώνη Β: 15€ Φοιτητικό: 10€ Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5€
Πότε;
 24 – 25 Ιουλίου
Που;
Μικρό Θέατρο Επιδαύρου, Επίδαυρος

3. Μια απρόσμενη θεατρική συνάντηση δύο πολιτισμών στο Φεστιβάλ Αθηνών
Νέκυια της Οδύσσειας του Ομήρου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδάυρου
nekuia marmarinos

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός συναντά το θέατρο Νο της Ιαπωνίας και τον μεγάλο master Gensho Umewaka, με αφορμή την παράσταση “Νέκυια”, βασισμένη στη ραψωδία λ της Οδύσσειας του Ομήρου, σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη, στις 24 και 25 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Μια απρόσμενη θεατρική συνάντηση δύο πολιτισμών με βαθιές ρίζες μέσα στον χρόνο: Περισσότερο από 2.500 χρόνια μετά τη δημιουργία της ομηρικής Οδύσσειας και 800 χρόνια από την ίδρυση του θεάτρου Νο, το Φεστιβάλ Αθηνών καλεί τον Μιχαήλ Μαρμαρινό να ανεβάσει τη Νέκυια με έναν ιαπωνικό θίασο Νο και τον μεγάλο Gensho Umewaka επικεφαλής.

Τιμές: VIP: 40€, 32€ (ομαδικό), Ζώνη Α: 30€, 24€ (ομαδικό), Ζώνη Β: 20€, 16€ (ομαδικό), Άνω Διάζωμα: 15€, 12€ (ομαδικό), Φοιτητικό: 15€, 10€, Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5€
Πότε;
 24 – 25 Ιουλίου
Πού;
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Επίδαυρος

4. Μια ιδιαίτερη ηχητική εμπειρία

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
alkinoos ioannidis

Ο Αλκίννος Ιαωννίδης θα βρίσκεται με την «Μικρή Βαλίτσα» του στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά την Κυριακή 26 Ιουλίου. Η «Μικρή Βαλίτσα» του Αλκίνοου Ιωαννίδη ξεκίνησε το συναυλιακό της ταξίδι από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της, το περασμένο Φθινόπωρο. Η διαδρομή άρχισε από την Αθήνα, συνεχίστηκε στην επαρχία και βγήκε εκτός συνόρων, για μια μεγάλη περιοδεία στην Ευρώπη. Το πρόγραμμα αποτελείται από παλιά και νέα τραγούδια, καθώς και από διασκευές. Η ιδιαίτερη μουσική, ηχητική και εικαστική προσέγγιση είναι αποτέλεσμα της ομαδικής εργασίας των συντελεστών.

Τιμές; : Προπώληση 12€, Ταμείο 15€
Πότε; 
26 Ιουλίου
Πού;
 Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

5. Νέα ξεκαρδιστική ταινία από τον μάστερ της αμερικανικής κωμωδίας
Κατακούτελα
katakoutela

Ο σκηνοθέτης του “Παρθένος Ετών 40” (Judd Apatow) συμπράττει με την ανερχόμενη κωμικό Amy Schumer καθώς και με το Harry Potter (Daniel Radcliffe) αλλά και με τον Lebron James. Στο “Κατακούτελα” η γνωστή για το καυστικό της χιούμορ κωμικός και σεναριογράφος υποδύεται μια δημοσιογράφο, που έχει πιάσει συναισθηματικά κι επαγγελματικά πάτο, μην έχοντας κανέναν και τίποτα ουσιαστικό στη ζωή της.
Μετά από μια συνέντευξη με έναν επιτυχημένο αθλίατρο, η ζωή της αλλάζει εντελώς και βρίσκεται μπλεγμένη σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγει το προφανές: την ενηλικίωση και τη συναισθηματική δέσμευση μιας σοβαρής, κατά τη γνώμη της, βαρετής, “συμβατικής” σχέσης, αγαπημένο θέμα του σκηνοθέτη.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b