MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Strange Times Strange Cities

Η Αθήνα παράξενη; Μπορεί, για κάποιους. Ίσως βέβαια εμείς να έχουμε πάρει μία πολύ γερή δόση σουρεαλισμού και αυτό μας έχει πλέον καθορίσει. Πάντως τίποτα δεν μας φαίνεται πια παράξενο.Πηγή: Αthens Bike Cities

author-image Athens Bike City

Ωστόσο μας άρεσε πολύ η προσπάθεια του Ιδρύματος Ωνάση και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών να υποστηρίξουν την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου στις πόλεις μας με παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης Strange Cities Athens.

Πήραμε τα ποδήλατα μας και πήγαμε (φυσικά).

Η διαδρομή, μας ήταν γνωστή και αγαπημένη, πάντα απολαμβάνουμε να περνάμε την Πλάκα με το ποδήλατο, όσο κι αν μας στενοχωρεί η παρακμιακή εικόνα της: σκουπίδια, βλακώδη γκράφιτι, προκάτ τουριστικές υπηρεσίες, αλλά και αττικός ουρανός, όμορφα σπίτια, σοκάκια, πεζόδρομοι, μικρές μαγικές γωνιές μιας κρυμένης Αθήνας.

Στη Διπλάριο Σχολή, τα ποδήλατα δεν ήταν περίεργα, αλλά σίγουρα ήταν όμορφα και όπως ήταν πολλά μαζί και καλοστημένα, δεν ξέραμε ποιό να πρωτοκοιτάξουμε. Όταν θα πάτε, φροντίστε να έχετε το χρόνο να απολαύσετε την έκθεση. Μην ξεχνάτε ότι το ποδήλατο επιβάλλει τον δικό του, πιό ανθρώπινο ρυθμό, στην πόλη.

Το ποδήλατο υπήρξε πάντα ένα χρηστικό αντικείμενο, ένα παιχνίδι, ένα μεταφορικό μέσο, ένα εργαλείο δουλειάς. Δερμάτινες σέλες, ξύλινες τρόμπες και πετάλια, σιδερένια τιμόνια, γυάλινα φανάρια. Για εμάς που αγαπάμε το ποδήλατο, η έκθεση ήταν ένα μαγικό ταξίδι σε εποχές που τα αντικείμενα φτιαχνόταν με σκοπό να διαρκέσουν, να αντέξουν στον χρόνο.

Τα ποδήλατα της έκθεσης το καταφέρνουν αυτό και ακόμα περισσότερο, δημιουργούν μία χρονοκάψουλα και μοιράζονται με τον επισκέπτη αυτή τη διαχρονική αξία και ομορφιά τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συλλέκτες που τα διέσωσαν και τα διατήρησαν, αλλά και στους διοργανωτές της έκθεσης.

Είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτό το μακρύ ποδηλατικό ταξίδι και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το ποδήλατο και τη θέση του στην Αθήνα με έναν από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας αυτής. Τον κύριο Δημήτρη Σπύρου, Editor in Chief του περιοδικού MBike, που συμμετέχει στην οργάνωση των εκδηλώσεων.

Στο video της συνέντευξης μπορέσαμε να βάλουμε μόνο κάποια από τα πολλά και ενδιαφέροντα που είπαμε, καθώς και μερικές εικόνες από τη βόλτα και την έκθεση. Οι πιό όμορφες εικόνες είναι πάντα αυτές που θα φτιάξετε εσείς, οπότε μη χάσετε την ευκαιρία να συνδιάσετε μία καλοκαιρινή ποδηλατική βόλτα στο κέντρο της Αθήνας με αυτή την ιδιαίτερη και πολύ «ταξιδιάρικη» έκθεση.

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα των ποδηλατικών διαδρομών

Περισσότερα από Monopoli TV
VIMA_WEB3b