MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν!

Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει η άστατη άνοιξη και μπούμε επιτέλους στο καλοκαίρι, δεν έχουμε παρά να εκμεταλευτούμε τις ενδιαφέρουσες προτάσεις της πόλης και να διασκεδάσουμε εντελώς δωρεάν. Φεστιβάλ και εκθέσεις για ανήσυχα πνεύματα, εξορμήσεις με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, μουσικές εκδηλώσεις, μαραθώνιο ποίησης, social yoga και cine βραδιές! Εσείς θα καθίσετε μέσα; εμείς πάντως όχι!

Καλό Σαββατοκύριακο!
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

4ο Athens Circus Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

circus

Η Circus Dayz, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Innov Athens διοργανώνουν το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Τσίρκου και Εναλλακτικών Μορφών Έκφρασης, Athens Circus Festival από την Παρασκευή 29 εώς το Σάββατο 30 Μαΐου. Ακροβάτες, ζογκλέρ, μουσικοί, χορευτές και καλλιτέχνες όλου του φάσματος των Εναλλακτικών Παραστατικών Τεχνών παίρνουν μέρος σε μια τριήμερη γιορτή με επιδείξεις, σεμινάρια τεχνικών τσίρκο, θέατρο δρόμου, jugglingmeeting, παιδότοπο και παιδικό Τσίρκο, θεάματα με φωτιές, performers’ market και openstage για νέους καλλιτέχνες.

Strange Cities Athens στη Διπλάρειο Σχολή

strange

Το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών επιμένοντας στην αγάπη τους για την Αθήνα και την ανάγκη τους να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε την πόλη μας ακόμα περισσότερο, διοργανώνουν την έκθεση “Παράξενες Πόλεις: Αθήνα” (Strange Cities: Athens) από 21 Απριλίου έως 28 Ιουνίου, στη Διπλάρειο Σχολή (πλατεία Θεάτρου 3), σε συνεργασία με την ομάδα επιμελητών Double Decker από το Λονδίνο και το αρχιτεκτονικό γραφείο Spacelab Architecture με έδρα την Αθήνα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 12.00 έως τις 21.00, με ελεύθερη είσοδο. 

Ημέρες Θάλασσας 2015: Ποικίλες εκδηλώσεις ζωντανεύουν τον Πειραιά

peiraias

Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει φέτος από 28 έως 31 Μαΐου, για πρώτη φορά τη μεγάλη γιορτή “Ημέρες Θάλασσας”, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας. Με ένα πανόραμα περισσότερων από 60 εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε όλη την πόλη, οι “Ημέρες Θάλασσας” μας καλούν να “Πάμε Πειραιά!”. Εκθέσεις, ξεναγήσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραδοσιακοί χοροί, γεύσεις, κινηματογραφικές προβολές, διαγωνισμοί, ποδηλατοδρομίες, δράσεις αθλητισμού, parties και πολλές ακόμα εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες σε μια μεγάλη γιορτή στον Πειραιά.

“Τρώμε Σωστά, Ψωνίζουμε στην Αγορά!” στην Ιχθυόσκαλα του Πειραιά

agora

Η πολύχρωμη και γευστική αυτή γιορτή φτάνει στο τέλος της, την Κυριακή 31 Μαΐου 10.00 με 14.00, στην Ιχθυόσκαλα του Πειραιά με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για τους επισκέπτες. Επαγγελματίες σεφ μαγειρεύουν προσφέροντας δωρεάν ψαρολιχουδιές στο κοινό όπως γαύρο, σαρδέλα και σούσι ενώ όποιος θέλει μπορεί να ξεναγηθεί στους χώρους της Ιχθυόσκαλας, στα αλιευτικά σκάφη και να ενημερωθεί για τον τρόπο ψαρέματος (η ξενάγηση γίνεται κατά ομάδες με προτεραιότητα στα παιδιά). Την ημέρα πλαισιώνει μουσικά, συγκρότημα με σύγχρονη και παραδοσιακή μουσική για χορό και τραγούδι, ενώ στο τέλος χορευτικοί όμιλοι χορεύουν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα. 

Μαραθώνιος ποίησης στο Θέατρο Άττις

poihshh

‘Εναν μαραθώνιο ποίησης ξεκινούν 21 νέοι ποιητές και ποιήτριες, στις 30 Μαϊου στο θέατρο Άττις. Με αυτόν τον πρωτότυπο μαραθώνιο, ο Θόδωρος Τερζόπουλος εγκαινιάζει το νέο του project με τίτλο “Άταφοι νεκροί” που θα αναπτυχθεί τους επόμενους μήνες στη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια, με τη συμμετοχή σπουδαίων δημιουργών απ’ όλες τις τέχνες. 

Social Yoga στο Ρομάντσο
yoga

Εβδομαδιαίο σεμινάριο yoga φιλοξενεί το Ρομάντσο του Bios. Συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Κυριακή συνεχίζεται η Social Yoga, μια σύγχρονη προσέγγιση με κοινωνική διάθεση (hatha flow ευθυγραμμίσεις και vinyasa yoga). Τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους, αρχάριους ή προχωρημένους – το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε άνετα ρούχα, αντιολισθητικά yoga mats και καλή διάθεση. Τα μαθήματα είναι με είσοδο ελεύθερης επιλογής (donation).

Ζωντανή βιβλιοθήκη & “Μυθολόγιο”
Στις 31 Μαΐου η Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα βρίσκεται στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς. Μαζί της η ομάδα “Μυθολόγιο” με αφηγήσεις και αφηγηματικά παιχνίδια. Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη μετακομίζει για δεύτερη φορά στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, σε έναν ανοιχτό χώρο όπου σε συνεργασία με την ομάδα “Μυθολόγιο” θα γεμίσει με πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που θα μας βάλουν στις ζωές τους αλλά και αφηγήσεις και αφηγηματικά παιχνίδια που θα μας μεταφέρουν σε μυθικά μονοπάτια. ΤΙ: Ζωντανή Βιβλιοθήκη, μια βιωματική δράση για την προώθηση ενός πολιτισμού πολυμορφίας, ενάντια στις διακρίσεις, την προκατάληψη, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Info: Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138. Ώρες: 13:00 – 18:00.

Προβολές στον κινηματογράφο Καλυψώ
Τις δωρεάν κινηματογραφικές προβολές συνεχίζει να προσφέρει ο κινηματογράφος Καλυψώ στην Καλλιθέα, χαρίζοντας σε μικρούς και μεγάλους ώρες ξεγνοιασιάς. Την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Μαΐου παρακολουθήστε την ταινία “Thank you for smoking” (ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος) στις 20.00, ενώ την Κυριακή 31 Μαΐου συνοδέψτε τους μικρούς μας φίλους στην ταινία “Το μαγικό Δάσος” στις 12.00 το μεσημέρι.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b