MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά για μικρούς και μεγάλους στις γειτονιές της Αθήνας!

Πρωτομαγιά ίσον γιορτή της άνοιξης, και η πόλη δεν θα μπορούσε παρά να το γιορτάσει! Μουσικές εκδηλώσεις, χοροί, μπόλικο φαγητό και ποτό, δραστηριότητες για παιδιά, ανθοκομικές εκθέσεις και φυσικά δεκάδες λουλούδια για να φτιάξετε το δικό σας πρωτομαγιάτικο στεφάνι. Εμείς διαλέξαμε τις πιο ωραίες και σας τις παρουσιάζουμε!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Mουσική Πρωτομαγιά με ελεύθερη είσοδο στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο ανοίγει τον Κήπο του στο κοινό που επιθυμεί να παρακολουθήσει σε απευθείας αναμετάδοση, το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς, το «Κοντσέρτο της Ευρώπης» με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου υπό την διεύθυνση του Σερ Σάιμον Ρατλ με σολίστ τον Λεωνίδα Καβάκο (είσοδος ελεύθερη).

Kαθώς τα εισιτήρια έγιναν ανάρπαστα και εξαντλήθηκαν ήδη από την πρώτη ημέρα της προπώλησης, η διοίκηση του Μεγάρου έλαβε την απόφαση για τη ζωντανή αναμετάδοση της συναυλίας στον Κήπο. Ο Πρόεδρος του Μεγάρου Γιάννης Μάνος δήλωσε: «Δίνουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτό το κορυφαίο κοντσέρτο όσο περισσότεροι συμπολίτες μας είναι δυνατόν, στον μοναδικό μουσικό Κήπο της Αθήνας, διότι η μουσική ενώνει τους λαούς της Ευρώπης. Άλλωστε, τις ημέρες αυτές, συμπληρώνονται 5 χρόνια από το “άνοιγμα” του Κήπου στους Αθηναίους, με τη μετάδοση συναυλίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης υπό τον Ρικκάρντο Μούτι».

megaro kipos

Φτιάχνουμε μαγιάτικα στεφάνια στην Πλατεία Αμερικής 

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων γιορτάζει την Πρωτομαγιά στην Πλατεία Αμερικής με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, στις οποίες κυριαρχούν η παράδοση και η μουσική.

Οι μικροί μας φίλοι είναι καλεσμένοι την Παρασκευή 1 Μαΐου στις 11 το πρωί στην Πλατεία Αμερικής (Πλατεία Ανθεστηρίων) για να κατασκευάσουν μαγιάτικα στεφάνια με τη βοήθεια του 61ου Συστήματος Προσκόπων Αθηνών και του συλλόγου Ε.ΠΟΙ.ΖΩ (Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματιών πλατείας Αμερικής και ευρύτερης περιοχής), πλημμυρίζοντας την περιοχή με ανοιξιάτικες ευωδίες και λουλούδια.

Στις 8 το βράδυ το κοινό θα απολαύσει τη μουσική εκδήλωση «Τραγούδια του Μάη και της Άνοιξης» και θα γιορτάσει την Πρωτομαγιά στην πιο ανοιξιάτικη βραδιά του χρόνου με τους Φίλιππο Νικολάου, Κλειώ Δενάρδου και Νάντια Καραγιάννη. Μουσική επιμέλεια: Θάνος Πολύδωρας.

magiatiko

Γλέντι στην Πλατεία Καλλιγά

Τα παλιά τα χρόνια, στα Πατήσια, οι Αθηναίοι υποδέχονταν τον Μάιο με μεγάλες τιμές. Από την παραμονή κιόλας, στις 30 του Απρίλη, η περιοχή γέμιζε κόσμο. Με μαγιάτικα στεφάνια αγορασμένα από τους πάγκους που στήνονταν στην οδό Πατησίων ή αυτοσχέδια, πλεγμένα με λουλούδια από τις γύρω αυλές, στόλιζαν την εξώπορτα κάθε σπιτιού.

Η γιορτή της Άνοιξης κορυφωνόταν ανήμερα την Πρωτομαγιά, με μουσικές και με χορούς, πλούσιο φαγητό και άφθονη ρετσίνα.

Για να ζωντανέψει αυτές τις μνήμες, πέρσι για πρώτη φορά, η Ένωση Πολιτών Πλατείας Καλλιγά έστησε μιαν ολοήμερη γιορτή “σαν άλλοτε” στην πλατεία Καλλιγά, με τη συμμετοχή των σχολείων και των καλλιτεχνών της περιοχής, και με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων· μια γιορτή που απογειώθηκε χάρη στη μεγάλη προσέλευση και το μεράκι των κατοίκων.

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, γιορτάζουν ξανά την άνοιξη στην πλατεία Καλλιγά, με χρώματα, τραγούδια και πολλά πολλά λουλούδια!

Στη γιορτή συμμετέχουν οι Ζωγράφοι σε δράση για τα Παιδιά, οι Circus Dayz – The Circus School of Athens, η διαπολιτισμική χορωδία Polyphonica Voices, οι Rebetiko Enfant Gâté, o π. Γεώργιος Γανωτής με την παρέα του, η Ομάδα Κατοίκων Κυψέλης «Η Κυψέλη μας», το Κλαμπ Γέλιου Κυψέλης και ο αγαπημένος των παιδιών face painter, Leki Leki· και, φυσικά, τα εκατοντάδες μαγιάτικα στεφάνια που θα πλέξουμε στην πλατεία, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την τεχνική υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ.

circus
 Circus Dayz – The Circus School of Athens


Δώρα της φύσης στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”

Η Natura Shop διοργανώνει Έκθεση αγροτικών, βιολογικών & παραδοσιακών προιόντων στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης ”Αντώνης Τρίτσης” Ίλιον- Αθήνα, στις 30 Απριλίου, 1-2 & 3 Μαίου.

Το πανέμορφο πάρκο ‘”Αντώνης Τρίτσης” ανοίγει την αγκαλιά του σε μικρούς και μεγάλους να υποδεχτεί την Πρωτομαγιά, μαζί με Έλληνες παραγωγούς από όλη την Ελλάδα με καταπληκτικά παραδοσιακά, βιολογικά, αγροτικά προιόντα όπως: Βότανα, ελαιόλαδο, μέλι, τυροκομικά είδη, κρασί, ωποροκηπευτικά και πολλά ακόμα είδη.

Επίσης λειτουργεί ανθοκομική έκθεση και έκθεση με χειροποίητα προιόντα όπως, καλλυντικά, αξεσουάρ, ενδύματα, κοσμήματα και πολλά ακόμα προιόντα.

Είσοδος: ελεύθερη
Ίλιον, Αττική  

anthoekthesi2 

Βόλτες ανάμεσα σε χιλιάδες λουλούδια και φυτά στην Κηφισιά

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, επιστρέφει ανανεωμένη και σας προσκαλεί να την ανακαλύψετε για 61η φορά! Πολύχρωμα εξωτικά άνθη και καλλωπιστικά φυτά σε μια έκταση 20 στρεμμάτων στο Άλσος Κηφισιάς “Δημήτρης Ζωμόπουλος”.
Από τις 10.00 έως και τις 22.00, μικροί και μεγάλοι, μέχρι τις 10 Μαΐου έχουν την ευκαιρία, με το συμβολικό ποσό του 1,5€, να περιηγηθούν στους χώρους της έκθεσης ανάμεσα σε περισσότερα από 2.000 είδη φυτών, μυρωδικών και βοτάνων.

Εργαστήρια και μουσικές εκδηλώσεις, Ομιλίες για τη φύση, μαγειρέματα στην υπαίθρια κουζίνα, λαμβάνουν χώρα στο Άλσος παράλληλα με την Έκθεση, καθιστώντας κάθε γωνιά της ενδιαφέρουσα. 

kifisia

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b