MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν!

Το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά το Πάσχα μας βρίσκει χορτασμένους, ξεκούραστους και έτοιμους για βόλτες στην πόλη. Ο καιρός και η διάθεση μας απαιτεί περατζάδες στις γειτονιές της πόλης, εκθέσεις και πάρτι, μουσικές και yoga. Nαι, τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι τσάμπα!

Καλό Σαββατοκύριακο!
author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 18 Απριλίου
Δωρεάν ξεναγήσεις και φέτος στις ομορφιές της Αθήνας
Την ευκαιρία να ξεναγηθούμε και να γνωρίσουμε την πόλη μας, μας δίνουν οι δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και στις γειτονιές της Αθήνας. Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, που γνωρίζει πάρα πολλές συμμετοχές κάθε φορά, συνεχίζεται και καλοκαίρι. Αυτό το Σάββατο τις Βυζαντινές εκκλησίες και την Αρχαία αγορά.

Spring … Rolls!!!
Ένα ανοιξιάτικο πάρτυ για χορό στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων! Από τη rock ‘ n’ roll στη dub και από το punk στη soul, φίλοι του ΚΕΤ, μουσικοί και ραδιοφωνικοί παραγωγοί, έρχονται στα decks για να γιορτάσουν την άνοιξη…Info: Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων | Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα


Κυριακή 19 Απριλίου
Social Yoga στο Ρομάντσο με ελεύθερη είσοδοSocial Yoga στο Ρομάντσο
Εβδομαδιαίο σεμινάριο yoga φιλοξενεί τον Ιανουάριο το Ρομάντσο του Bios. Συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Κυριακή συνεχίζεται η Social Yoga, μια σύγχρονη προσέγγιση με κοινωνική διάθεση (hatha flow ευθυγραμμίσεις και vinyasa yoga). Τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους, αρχάριους ή προχωρημένους – το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε άνετα ρούχα, αντιολισθητικά yoga mats και καλή διάθεση. Τα μαθήματα είναι με είσοδο ελεύθερης επιλογής (donation).

Πολιτισμός και ευ ζην
Το Patission Cinemart Festival ανοίγει τις πύλες του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Κυριακή 19 Απριλίου. Η έναρξη, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 στον κινηματογράφο Αλκυονίς.To Aθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο διοργανώνει το 2ο κινηματογραφικό φεστιβάλ-φόρουμ της κεντρικής λεωφόρου της Αθήνας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και την πρεσβεία του Καναδά, στους ιστορικούς κινηματογράφους Αλεξάνδρα και Αλκυονίς από 19 ως 22 Απριλίου. Το φετινό θέμα του Patission Cinemart είναι :’’πολιτισμός και ευ ζην’’. Οι φίλοι του κινηματογράφου θα μπορέσουν να απολαύσουν ταινίες και ντοκυμαντέρ από τον Καναδά και την Ελλάδα. Ποιος είναι ο ρόλος του πολιτισμού στην καθημερινότητα και στην διαμόρφωση της καλής ζωής; Ποια η συμβολή του πολιτισμού στην κοινωνική ισορροπία και συνοχή, αξίες που προστατεύουν τις ζωές των μελών μιας κοινωνίας; Πόσο μπορεί ο πολιτισμός να είναι απάντηση στις κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις; Ποιος ο αντικατοπτρισμός του “πολιτισμού” αφ’ ενός και του “ευ ζην” αφ’ ετέρου, μέσα στα διάφορα κοινωνικά στρώματα; Aυτά και άλλα ερωτήματα απαντιώνται μέσα από τις ταινίες που θα προβληθούν και στο πάραλληλο φόρουμ του φεστιβάλ. Το Patission Cinemart εξελίσσεται σε ένα θεσμικό κόμβο διαπολιτισμικού διαλόγου που μελετάει την σχέση του πολιτισμού με κάθε άλλη έκφραση της ζωής, επίσης αναδεικνύει ταλαντούχους δημιουργούς και επιπλέον ενισχύει την πολιτιστική αξία της ιστορικής λεωφόρου Πατησίων, του δρόμου των θεάτρων και των κινηματογράφων που έχει σημαδέψει τον Αθηναϊκό πολιτισμό.

Σάββατο και Κυριακή
Εκθεση αναλογικής φωτογραφίας της Ανδρούλας Κριμιτζά
Οι ασπρόμαυρες αναλογικές φωτογραφίες της, έχουν ως θέμα το θαλασσινό τοπίο, και συγκεκριμένα τη Σύρο, ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά και που αγαπά ιδιαιτέρως. Η έκθεση με τίτλο «νησί» είναι η πρώτη ατομική έκθεση φωτογραφίας της Ανδρούλας Κριμιτζά που εγκαινιάζεται το Σάββατο 18 Απριλίου, στις 20:00, στο BarOmerto.

Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας στη Δημοτική Πινακοθήκη
Το ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, του δήμου Αθηναίων φιλοξενεί περισσότερα από εκατό έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής από τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης, μέσα από πέντε θεματικές ενότητες. Διακόσμηση Δημαρχιακού Μεγάρου, Αθηναϊκή τοπιογραφία – Αρχαιολογικοί χώροι, Καθημερινότητα – Ιστορία, Φυσιογνωμίες και Γλυπτική, αλλά και την διαφορετική εικαστική ματιά των δημιουργών. Αφετηρία θα αποτελέσει το «όραμα» για τη δημιουργία της νέας πρωτεύουσας αντάξιας του ονόματος και της ιστορίας της, αλλά και οι εικόνες του σήμερα, των σύγχρονων προβληματισμών, των αναζητήσεων και προσδιορισμών.

Λευτέρης Παπάζογλου LEFT Red illusions
Ο καλλιτέχνης Λευτέρης Παπάζογλου (LEFT) στην ατομική του έκθεση «Red illusions» που θα παρουσιάσει στην Chili Art Gallery, φωτογραφίζει το σώμα γυμνό και φορά στο πρόσωπο «μάσκα». Θεματικά η δουλειά του εγείρει ερωτήματα και προβληματισμούς, που μας απασχολούν καθώς ξετυλίγονται μπροστά μας οι εικόνες του… Φαινομενικό και πραγματικό, αληθινό και ψεύτικο, πρόσωπο και προσωπείο, όνειρο και ζωή, φαντασία και πραγματικότητα, αίσθηση και ψευδαίσθηση.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b