MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ένας μήνας χωρίς πορτοφόλι: όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις της πόλης

Ξεναγήσεις, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και φεστιβάλ, παραμυθένιες αναγνώσεις, ποιητικές βραδιές και σεμινάρια. Νέος μήνας, νέες διαθέσεις και πολλές νέες προτάσεις δωρεάν διασκέδασης στις γειτονιές της πόλης προσφέρει ο Μάρτιος. Διαλέξτε από τον μηνιαίο αθηναϊκό οδηγό κεφιού και διασκέδασης ό,τι σας ταιριάζει και απολαύστε το!

Καλό μας μήνα :)
author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Δωρεάν ξεναγήσεις και φέτος στις ομορφιές της Αθήνας  
Την ευκαιρία να ξεναγηθούμε και να γνωρίσουμε την πόλη μας, μας δίνουν οι δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και στις γειτονιές της Αθήνας. Η αγαπημένη συνήθεια των αθηναίων, που γνωρίζει πάρα πολλές συμμετοχές κάθε φορά, συνεχίζεται και το νέο χρόνο, από το Σάββατο 7 Μαρτίου. Πρόκειται για το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, μια περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.

Vinyl is back στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων
Το “Vinyl is back”, η κορυφαία διοργάνωση για το βινύλιο, έχοντας πλέον καταξιωθεί ως το σημείο συνάντησης όσων αγαπούν τη μουσική και τον ιδιαίτερο ήχο των δίσκων βινυλίου, επανέρχεται για μια ακόμη φορά στην “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων, (Πειραιώς 100, Γκάζι) το τριήμερο 13, 14 και 15 Μαρτίου. Η μυσταγωγία της ακρόασης του βινυλίου όταν η βελόνα του πικ-απ μπαίνει στα αυλάκια του και ο ζεστός ήχος του αναβλύζει από τα ηχεία, έφερε κοντά μια ομάδα ανθρώπων που δημιούργησε το Vinyl is back. Μια εκδήλωση που ζωντανεύει το όνειρο κάθε λάτρη της μουσικής, την οποία από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε μαζικά ο κόσμος!

Εκδηλώσεις στο Polis Art Cafe
Παρουσιάσεις βιβλίων, αφιερώματα ποίησης και μουσικές. Ένα πλήθος εκδηλώσεων φιλοξενεί μέχρι τις 30 Μαρτίου, το Polis Art Cafe με ελεύθερη για το κοινό είσοδο.                                               

Λυσιστράτεια 2015 – Φιλανθρωπικό φεστιβάλ για την γυναίκα
Το θέατρο “Ελεύθερη Έκφραση” της Μαίρης Ιγγλέση από το 2013 γιορτάζει και έχει θεσμοθετήσει τα “Λυσιστράτεια”, ένα φιλανθρωπικό φεστιβάλ που τιμά τη Γυναίκα. Φέτος, το Σάββατο 7 Μαρτίου τιμά τρεις ξεχωριστές κυρίες με σπουδαίο κοινωνικό έργο. Τη δήμαρχο Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, τη διευθύντρια της οργάνωσης «Γιατροί χωρίς σύνορα» Μαριέττα Προβοπούλου και την καλύτερη νέα ερευνήτρια του 2011 δρ. Αναστασία Παπαδοπούλου, η οποία άνοιξε θεραπευτικό δρόμο στην αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Τα Σάββατα πάμε Βιβλιοθήκη!
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής ανοίγει και φέτος την πόρτα της στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες της πόλης μας και τους κάνει συμμέτοχους στην πολιτιστική δράση. Κάθε Σάββατο έως το τέλος του Μαρτίου, με παρουσιάσεις βιβλίων, θέατρο, κουκλοθέατρο, καραγκιόζη, μουσικές αφηγήσεις και ποικιλία εργαστηρίων μουσικής, επιστημών, κούκλας, οικολογίας, τα παιδιά μαθαίνουν τον εαυτό τους μέσα από το παιχνίδι και προσδιορίζουν τις σχέσεις τους με τους ανθρώπους.

Ανοιχτές πρόβες και σεμινάρια με τον Θανάση Πολυκανδριώτη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Ο συνθέτης Θανάσης Πολυκανδριώτης και η ομάδα των μπουζουκιών του “ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ”, φιλοξενούνται κάθε Τρίτη (13.00-17.00) στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, κάνουν τις πρόβες τους, μελετούν και ανταλλάσουν μουσικές και άλλες απόψεις για το μπουζούκι και τη λαϊκή μουσική μας παράδοση.                                               

Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα της Ελλάδας- έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη
Το ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, του δήμου Αθηναίων φιλοξενεί περισσότερα από εκατό έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής από τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης, μέσα από πέντε θεματικές ενότητες. Διακόσμηση Δημαρχιακού Μεγάρου, Αθηναϊκή τοπιογραφία – Αρχαιολογικοί χώροι, Καθημερινότητα – Ιστορία, Φυσιογνωμίες και Γλυπτική, αλλά και την διαφορετική εικαστική ματιά των δημιουργών. Αφετηρία θα αποτελέσει το «όραμα» για τη δημιουργία της νέας πρωτεύουσας αντάξιας του ονόματος και της ιστορίας της, αλλά και οι εικόνες του σήμερα, των σύγχρονων προβληματισμών, των αναζητήσεων και προσδιορισμών.

Ξημερώνει της Μαρίας Παπαλέξη στα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων που πραγματοποιεί ο Οργανισμός  Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων με σκοπό να προάγει μέσα από τον πολιτισμό την ψυχική και κοινωνική υγεία των πολιτών που βιώνουν δυσμενείς κοινωνικές συνθήκες, ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου ένας κύκλος παιδικών θεατρικών παραστάσεων σε συνεργασία με το Θέατρο Νέου Κόσμου.

Κυριακές στην Τεχνόπολη
Στις 15 Μαρτίου, η τρίτη από τις «Κυριακές στην  Τεχνόπολη» καλωσορίζει τα παιδιά, με πρωτότυπες διαδραστικές δράσεις, στον μαγικό κόσμο της επιστήμης, ενόψει του 2ου Athens Science Festival, που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του  Δήμου  Αθηναίων από τις 17 έως τις 22 Μαρτίου!
Σκυταλοδρομία Παραμυθιού από τον Δήμο Αθηναίων!Σκυταλοδρομία Παραμυθιού από τον Δήμο Αθηναίων!
Ένα ταξίδι για μικρούς και μεγάλους στον κόσμο των παραμυθάδων αποτελεί η «Σκυταλοδρομία παραμυθιού», μία σειρά προ-φεστιβαλικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρία «Παραμύθια & Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», στα Πολιτιστικά του Κέντρα της πόλης για όλο το Φεβρουάριο, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο.

Social Yoga στο Ρομάντσο
Εβδομαδιαίο σεμινάριο yoga φιλοξενεί το Φεβρουάριο το Ρομάντσο του Bios. Συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Κυριακή συνεχίζεται η Social Yoga, μια σύγχρονη προσέγγιση με κοινωνική διάθεση (hatha flow ευθυγραμμίσεις και vinyasa yoga). Τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους, αρχάριους ή προχωρημένους – το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε άνετα ρούχα, αντιολισθητικά yoga mats και καλή διάθεση. Τα μαθήματα είναι με είσοδο ελεύθερης επιλογής (donation).






Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b