MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στο Polis Art Cafe

Παρουσιάσεις βιβλίων, αφιερώματα ποίησης και μουσικές. Ένα πλήθος εκδηλώσεων φιλοξενεί μέχρι τις 30 Μαρτίου, το Polis Art Cafe με ελεύθερη για το κοινό είσοδο.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα
Οι εκδόσεις Ιωλκός παρουσιάζουν το βιβλίο του Αλέκου Κατσιούρη ‘Πρόναοι και μετόπες’, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο Polis Art Café. Την παρουσίαση θα κάνει ο Μηνάς Βηντιάδης, δημοσιογράφος – συγγραφέας\ Ποιήματα θα απαγγείλουν η Σέβη Στάικου, ηθοποιός και ο Κωστής Ντέμος, ποιητής. Κιθάρα θα παίξει ο Μιχάλης Σουρβίνος (Fuego Guitar Trio – Athens Chamber Ensemble 2012)

Κυριακή 1 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα
Παρουσίαση βιβλίου
Οι εκδόσεις Λιβάνη παρουσιάζουν το βιβλίο του Αριστείδη Δάγλα ‘Ο δεκατρής (λαϊκό παραμύθι)’, την Κυριακή 1 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα, στο Polis Art Café. Θα μιλήσει για το βιβλίο ο Κώστας Γεωργουσόπουλος.

Τετάρτη 4 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ
Παρουσίαση βιβλίου
Οι εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος παρουσιάζουν το βιβλίο του Αναστάση Παλατσά ‘Κεφάλι αντρός’, την Τετάρτη 4 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στο Polis Art Café. Ομιλητές: Βαγγέλης Κουσιάδης, ψυχολόγος-συγγραφέας, Κωστής Μεϊντάνης, φιλόλογος, Φλώρα Ορφανουδάκη, φιλόλογος-επιμελήτρια κειμένων-ποιήτρια

Πέμπτη 5 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ
Παρουσίαση βιβλίου
Οι εκδόσεις Cambia παρουσιάζουν το βιβλίο του Νίκου Τουλιάτου ‘Ρυθμός, Κίνηση στο χρόνο’, την Πέμπτη 5 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στο Polis Art Café.

Σάββατο 7 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα
Παρουσίαση βιβλίου
Οι εκδόσεις Ιωλκός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Κατράκη ‘Η παρτίδα’, το Σάββατο 7 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στο Polis Art Cafe. Την παρουσίαση θα κάνουν οι: Ρίτσα Μασούρα, δημοσιογράφος, πρώην αρθρογράφος της ‘Καθημερινής, εκδότρια του διαδικτυακού ειδησεογραφικού μαγκαζίνο GlobalView.gr, ραδιοφωνική παραγωγός, Σπύρος Σεραφείμ, δημοσιογράφος, συντάκτης στο protagon.gr & thetoc.gr, ραδιοφωνικός παραγωγός. Ποιήματα θα απαγγείλουν οι: Κατερίνα Κατράκη, Κωνσταντίνος Ι.Κορίδης

Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 12.30 το μεσημέρι
Παρουσίαση βιβλίου
Οι εκδόσεις ΚΨΜ παρουσιάζουν το βιβλίο του Νίκου Σακελλαρόπουλου ‘Οι μύθοι και το παραμύθι, Μια περιήγηση στις θρησκευτικές κι ιστορικές παραµυθίες των Ελλήνων και τους θλιβερούς πρωταγωνιστές που τιµάµε ως ήρωες’, την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 12.30 το μεσημέρι, στο Polis Art Café.

Δευτέρα 9 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα
Ανοιχτή εκδήλωση για την Ελληνική στρατηγική περί βιώσιμης ανάπτυξης: Προϋποθέσεις, στόχοι και προοπτικές
Ομιλητές θα είναι οι: Νίκος Λέανδρος, Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μέλος του Δ.Σ. του «ΠΡΑΤΤΩ», Χαράλαμπος Κασίμης, Καθηγητής, Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής Ένωσης Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας.
Την συζήτηση θα συντονίσει ο δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. του «ΠΡΑΤΤΩ» Γιώργος Παπασίμος. Μετά το πέρας των εισηγήσεων, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση όσων προσκεκλημένων το επιθυμούν.

Τρίτη 10 Μαρτίου, στις 7.30 το απόγευμα
ΤΟ ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΦΕΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΗΝ PERFORMANCE
“Η ΤΟΛΜΗΡΗ ΕΠΙΛΥΣΗ” ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ
Το Χοροθέατρο Λυδία Λίθος εμπνέεται “παράφορα” από την ποιητική “Τολμηρή Επίλυση” του Κώστα Ευαγγελάτου και δημιουργεί μια σπουδή σε όλα τα ανείπωτα της νεότητας που μας προκαλούσαν δέος, στους νεανικούς έρωτες που μας πόνεσαν, μας διαμόρφωσαν και τους αφήσαμε ανεπιστρεπτί, στη διαφορά ανάμεσα στη Θεωρία και την Πράξη, στη σύγκρουση του παλιού με το καινούργιο, στο τολμηρό αλλά και τρομερό βήμα που κάναμε όλοι μας για να προχωρήσουμε σε αυτό το ελκυστικό μυστήριο που λέγεται Ζωή. Με συνεχόμενα flash back της τοπικής ηθογραφίας της εποχής, με το χιούμορ να επισφραγίζει την “πρώτη” γνώση, με μυστικιστική ατμόσφαιρα και με υπαρξιακές γεωμετρικές συνθέσεις στο χώρο και στο χρόνο, η ομάδα μας κλείνει το μάτι σε όλα τα κολασμένα μας “εγώ”, που αν τότε δεν είχαμε καεί μαζί τους, δεν θα είχαμε αποκτήσει φτερά για να πετάξουμε στο φως.

Τετάρτη 11 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα
Παρουσίαση βιβλίου
Η ΕΛ.Ε.ΕΤ.Π.Ε.Α. (Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αειφορία), το ηλεκτρονικό περιοδικό της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. (Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) και οι εκδόσεις Gutenberg σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Γεωργόπουλου ‘Περιβαλλοντική εκπαίδευση, ζητήματα ταυτότητας’, την Τετάρτη 11 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στο Polis Art Cafe.
Θα μιλήσουν: Ευγενία Φλογαϊτη, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μπακιρτζής, αναπληρωτής καθηγητής ΑΠΘ, Κατερίνα Μπαζίγου, υπεύθυνη ΚΠΕ Δραπετσώνας, Χριστίνα Νομικού, διευθύντρια 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. ΔΗμητρίου

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015, στις 8 το βράδυ
Παρουσίαση βιβλίου
Οι εκδόσεις Πατάκης παρουσιάζουν το βιβλίο του Αχιλλέα Κυριακίδη ‘ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΕΖΑ (1973-1995)’, την Δευτέρα 16 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ στο Polis Art Café. Ομιλητές: ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός και ο φιλόλογος Αριστοτέλης Σαΐνης. Αναγνώστες: ο ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου και ο συγγραφέας. Σουίτες του Μπαχ θα παίξει στο τσέλο ο Βασίλης Λύκος.

Τετάρτη 18 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ
Παρουσίαση βιβλίου
Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το POLIS art café σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Μπρακατσούλα ‘ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΥ η ζωή και η δράση του’, την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, στις 8:00 μ.μ. στο Polis Art Café.
Θα μιλήσουν οι:
Νίκος Κωνσταντόπουλος, τ. Υπουργός
Στέφανος Στεφάνου, ιστορικός
Δημήτρης Σιούφας, τ. πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.
Συντονίζει ο Ηλίας Νικολακόπουλος, καθηγητής ΕΚΠΑ

Παρασκευή 20, Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Μαρτίου
Τριήμερο αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Κυριακή 29 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα
Παρουσίαση βιβλίου
Οι εκδόσεις Οσελότος παρουσιάζουν το βιβλίο της Δέσποινας Φίλιου ‘Τα παραμύθια της Πεπίκας’, την Κυριακή 29 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα στο Polis Art Cafe. Το πάρτυ της Πεπίκα ξεκινά “παιδιά σας περιμένω όλους για κέφι και χαρά!!!Ωραία παραμύθια, τραγούδι και χορός θα κληρωθούν δωράκια, θα γίνει και… χαμός!!!”

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b