MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας: Μια παιδική χαρά χιονιού δίπλα στην Αθήνα

Η αδυναμία του monopoli.gr στη Ζήρεια, το ψηλότερο βουνό της Κορινθίας είναι δεδομένη. Κάθε καλοκαίρι είμαστε εκεί, στηρίζοντας ως χορηγοί επικοινωνίας, το καταπληκτικό μουσικό φεστιβάλ “Νίκος Δόϊκας”, που γίνεται εδώ και 6 χρόνια το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου. Όμως είδικά και το χειμώνα το βουνό μας δίνει πολλούς λόγους για συχνές και απολαυστικές επισκέψεις.

Monopoli Team

Καταρχήν, το χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας είναι το κοντινότερο στην Αθήνα, μόλις δύο περίπου ώρες από την πόλη, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων.

Είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο, με ήπιες πίστες, ιδανικό για αρχάριους και οικογένειες με παιδιά, που θέλουν να διασκεδάσουν και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη χιονοδρομία.
Sloaps s

Προσφέρει πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, όπως παιχνίδια με έλκηθρα, βόλτες στο οροπέδιο με μηχανάκια χιονιού (snowmobile) καθώς και δύο πίστες χιονοδρομίας, μια αρχαρίων (baby lift) μήκους 150μέτρων και ένα συρόμενο αναβατήρα (πιατάκι) μήκους 400 μέτρων.

Δεν χρειάζεται να έχετε δικό σας εξοπλισμό, το Χιονοδρομικό διαθέτει πλήρες κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού ski και snowboard καθώς και σχολές χιονοδρομίας με έμπειρους εκπαιδευτές.

TheSale s

Παράλληλα λειτουργεί και ένα πανέμορφο σαλέ, φτιαγμένο από πέτρα και ξύλο, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει ζεστά και κρύα ροφήματα, γλυκά ή αλμυρά πιάτα, ή να αγοράσει εξοπλισμό χιονοδρομίας αλλά και παραδοσιακά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής.

Το φυσικό περιβάλλον του κέντρου είναι πανέμορφο, με εξαιρετική θέα προς τις κορυφές της Μεγάλης και της Μικρής Ζήρειας αλλά και προς τη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας. Όλη η γύρω περιοχή, εντάσεται στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000.

Dasios-Lake
Η γύρω περιοχή προσφέρεται για κοντινές ή πιό μεγάλες βόλτες με πάρα πολλά ενδιαφέροντα μέρη για επίσκεψη. Το ομαλό ανάγλυφο του οροπεδίου, επιτρέπει την άνετη πρόσβαση μέχρι την πανέμορφη και συνήθως παγωμένη λίμνη Δασίου, μια από τις πιο ορεινές της χώρας. Η πλαγιά του χιονοδρομικού με τα αιωνόβια μαυρόπευκα ανεβαίνει προς το Σπήλαιο του Ερμή. Εκεί κρύφτηκε η Νύμφη Μαία για να αποφύγει την οργή της Ήρας και γέννησε τον φτεροπόδαρο θεό, καρπό του έρωτά της με τον Δία.

Για διαμονή, τα Τρίκαλα Κορινθίας, στα 1100μ υψόμετρο, και η γειτονική Καρυά, στα 1250μ, προσφέρουν πολλά και αξιόλογα καταλύματα, όλων των ειδών (ξενοδοχεία, ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια), καθώς και πλήθος ποιοτικών επιλογών για φαγητό και διασκέδαση.

Ziria Logo blacksΠως θα φτάσετε
Από την Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών βγείτε στην έξοδο για Ξυλόκαστρο(στο 119ο χιλιόμετρο) και στη συνέχεια ακολουθήστε τη σήμανση προς Τρίκαλα Κορινθίας.

Σε 10 χιλιόμετρα μετά τους οικισμούς των Τρικάλων, ο δρόμος οδηγεί κατευθείαν στο χιονοδρομικό κέντρο.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b