MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εκδηλώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων στο Polis Art Cafe με ελέυθερη είσοδο

Το αίθριο καφέ στη στοά του βιβλίου, Polis Art Café, ανακοινώνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον μήνα Ιανουάριο.Όλες οι εκδηλώσεις έχουν είσοδο ελεύθερη!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Σάββατο 10 Ιανουαρίου, στις 18.00 – Παρουσίαση βιβλίου

Οι εκδόσεις Ιωλκός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου “Άγνωστες πύλες” του Βασίλη Δ.Παπαβασιλείου.

Την παρουσίαση θα κάνουν: ο σκηνοθέτης και καθηγητής σκηνοθεσίας Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ Περικλής Χούρσογλου, 
ο ιστορικός και λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Θεοδωρίδης και ο  συγγραφέας – δημοσιογράφος Χρήστος Φασούλας.

Κυριακή 11 Ιανουαρίου, στις 19.00 – Ποιητικό απόγευμα “Μάνος Μαλέσης, 21” 

O Μάνος Μαλέσης έρχεται από τη Θήβα να μας συστηθεί με μια “ποιητική συλλογή” που δεν έχει ακόμα εκδοθεί… αλλά που παρ’ όλ’ αυτά θα κρατήσουμε στα χέρια μας στις 11/1!
Μια ώρα με τον πιο νέο ποιητή της χώρας που αν και 21 ετών εκπλήσσει, και ταυτόχρονα “συνθλίβει” με τα ποιήματά του, το συναίσθημά μας.

Διαβάζουν: ο ηθοποιός και τραγουδοποιός Βασίλης Παναγιωτίδης και η φιλόλογος Νόρα Γαλανοπούλου, στο πιάνο: Αιμιλία Τσιράκη, Εικαστική επιμέλεια: Ζάννα Αρτέμη, Γενική επιμέλεια: Όλγα Μιχελή

Κυριακή 11 (και 18) Ιανουαρίου, στις 20.30 – “Το φεγγάρι αρμενίζει στων ματιών σου την πηγή”

Δυο Κυριακές του Γενάρη, στις 11 και 18, φιλοξενούνται δύο εξαιρετικές μουσικές παραστάσεις με τίτλο “Το φεγγάρι αρμενίζει στων ματιών σου την πηγή” μαζί με την Κλεονίκη Δεμίρη στο τραγούδι και τον Δημήτρη Μπουζάνη στο πιάνο θα περιηγηθούμε μουσικά στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία ….. γνωστά τραγούδια …. μεσογειακές μελωδίες μας φέρνουν κοντά τον πρώτο μήνα του νέου έτους!

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, στις 19.00 – Ανοιχτή εκδήλωση για τον πατριωτισμό και το κοινωνικό ζήτημα

Η Πολιτική Κίνηση Ιδεών και Δράσης “ΠΡΑΤΤΩ”, στην προσπάθειά της να συμβάλει στην αποσαφήνιση των μεγάλων πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων της χώρας, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση για τον πατριωτισμό και το κοινωνικό ζήτημα.

Τρίτη 13 Ιανουαρίου, στις 19.00 – Παρουσίαση βιβλίου

Παρουσιάζεται η έκδοση: “Οδηγίες προς εκπαιδευτικούς για την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων εναντίον των Μουσουλμάνων, Η αντιμετώπιση της ισλαμοφοβίας μέσα από την εκπαίδευση”. 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Marouane Mohamed, Σύμβουλος για την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων κατά των Μουσουλμάνων, ODIHR Γιώργος Μόσχος, Συνήγορος του Παιδιού Κωστής Παπαϊωάννου, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα
του Ανθρώπου Συντονίζει η Θάλεια Δραγώνα, Καθηγητρια Κοινωνικης Ψυχολογιας, Κέντρο Διαπολιτισμικής Έρευνας και Παιδαγωγικής Παρέμβασης, Τμήμα Ε.Α.Π.Η. του ΕΚΠΑ

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, στις 20.00 – Παρουσίαση βιβλίου

Οι εκδόσεις Παπαζήση παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιάννη Γούναρη “Σε αναζήτηση της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας η νέα συζήτηση για ένα σύνταγμα της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης”. 

Θα μιλήσουν: Αλέκος Αλαβάνος, πρώην Ευρωβουλευτής, Σχέδιο Β, Πάνος Μπεγλίτης, πρώην Υπουργός, Αργύρης Πασσάς, Αναπληρωτής καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πάνος Τριγάζης, Οικονομολόγος – Διεθνολόγος, Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ)

Συντονιστής: Σωτήρης Ντάλης, Διευθυντής σειράς “Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική”

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, στις 20.30 – Παρουσίαση βιβλίου

Οι εκδόσεις Εξάρχεια παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Ν.Οικονόμου “Μύθοι και πραγματικότητα για το Βυζάντιο”.

Ομιλητές: Γιώργος Οικονόμου (συγγραφέας), Χαράλαμπος Μαγουλάς (συγγραφέας-Δρ. Φιλοσοφίας της Γλώσσας), Την κουβέντα θα συντονίσει ο Νίκος Κατσιαούνης (εκδ. Εξάρχεια)

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου, στις 19.30 – Παρουσίαση βιβλίου

Οι εκδόσεις Εστία παρουσιάζουν το βιβλίο του Χαράλαμπου Μαγουλά “Ο πίνακας και ο καθρέφτης”.

Θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Ρούλα Γεωργακοπούλου και Ηλίας Κανέλλης.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ – Παρουσίαση βιβλίου

Οι εκδόσεις Τόπος παρουσιάζουν το βιβλίο του Βαγγέλη Ραπτόπουλου “Μοιρολα3”. 

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος ξαναγράφει το Παραμύθι χωρίς όνομα της Πηνελόπης Δέλτα, μεταφέροντάς το σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστραφεί οικολογικά και οι άνθρωποι έχουν ξαναγίνει αγρότες που ζουν ανάμεσα στα ερείπια της υψηλής τεχνολογίας.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 8.30 το βράδυ – Παρουσίαση βιβλίου

Οι εκδόσεις Κριτική παρουσιάζουν το βιβλίο της Μαρίας Σούμπερτ “Οι αποκλεισμένοι ή το σύστημα των μυρμηγκιών”.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Αποστόλης Αρτινός, Εριφύλη Μαρωνίτη, Κωνσταντίνος Μπούρας, Γιάννης Ξανθούλης
Συντονίζει ο Βασίλης Χατζηιακώβου

Ένα νησί αποκλείεται από τον υπόλοιπο κόσμο πέντε μήνες το χρόνο. Μια βιβλιοθήκη κληροδοτείται από τον μεγιστάνα του νησιού, τον μεγάλο ευεργέτη, ο οποίος με ύποπτο τρόπο το έσκασε όσο ήταν ακόμα νέος και έφυγε στην Αμερική για να φτιάξει την τύχη του. Ένας δήμαρχος συνωμοτεί με την βιβλιοθηκονόμο, για να αρχίσουν να διαβάζουν οι νησιώτες βιβλία. Ένας πρώην αναρχικός έχει βρει καταφύγιο στο νησί και στην καθημερινότητα του οικογενειακού μπακάλικου. Και στη μέση οι κάτοικοι του νησιού που έχουν να αντιμετωπίσουν τον πεντάμηνο αποκλεισμό μαζί με τις επιπτώσεις του διαβάσματος. Θα μπορέσει να επιβιώσει το νησί και η βιβλιοθήκη αυτό το χειμώνα;

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, στις 20.00 – Παρουσίαση βιβλίου

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το βιβλίο της Αθηνάς Χατζή “Η θάλασσα έφυγε”. 

Η ιστορία του Γιάννη που του άρεσε να φοράει την κουκούλα του και να περιφέρεται στα βουνά και στο αθηναϊκό άστυ και που δήλωνε εισοδηματίας, ενώ ήταν αισθηματίας. Της Νταίζης που ήταν Αλικολόγος, αλλά τον «Λευτέρη» τον παραδεχόταν μόνο απ’ τη Μοσχολιού.
Του Σίμου που έκρυβε ξυραφάκια σε νεράντζια και ζωγράφιζε νεράιδες σε τοίχους. Της Άννας που είχε ξεχάσει πως υπήρχε και ζούσε λάθρα και καταχρηστικά ανάμεσα στους ανθρώπους. Του Τάκη, εξ ορισμού μοιραίου και γόη και εκ του αποτελέσματος αχάριστου. Και κάμποσων άλλων που βρέθηκαν στη δίνη της Ιστορίας η οποία γράφτηκε στις πλάτες τους χωρίς να τους ρωτήσει αν επιθυμούσαν να γίνουν ήρωες και χωρίς να έχει πρόθεση να τους ηρωοποιήσει έτσι κι αλλιώς.
Μια απλή ιστορία για μια πόλη, μια χώρα και ένα ερωτικό τρίγωνο που, όπως όλα τα ερωτικά τρίγωνα, υπήρξε κατ’ ουσίαν πολύγωνο.

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, στις 19.00 – Παρουσίαση βιβλίου

Οι εκδόσεις Παπαζήση παρουσιάζουν το βιβλίο του Παναγιώτη Νούτσου “Ο Marx στον καθρέπτη”.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο κ. Παναγιώτης Νούτσος, Καθηγητής Κοινωνικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Αποσπάσματα του έργου θα διαβάσει η Ρηνιώ Κυριαζή, ηθοποιός.

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, στις 20.00 – Παρουσίαση βιβλίου

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος παρουσιάζουν το βιβλίο του Χρήστου Σιάφκου “Τέλος εποχής”.

Ένας άντρας βιώνει τη μοναξιά σ’ ένα ορεινό χωριό σκεπασμένο από το χιόνι. Γράφει την ιστορία της οικογένειάς του, που συναντά την Ιστορία, από το ταξίδι στα 1800 από τη Βιέννη και εξελίσσεται στην Αλβανία, την Αίγυπτο, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία. Η πραγματικότητα και ο μύθος μπλέκονται, οι συμπτώσεις παίζουν κάποτε καθοριστικό ρόλο, οι άνθρωποι γίνονται έρμαια διαφορετικών καθεστώτων, ο ζόφος κάνεις παρέα με τη χαρά της ζωής. Μόνη συντροφιά του αφηγητή μια γάτα, μόνη του διέξοδος η θάλασσα. Κατεβαίνει σ’ αυτήν, ξεφεύγει με τη βάρκα του, ψαρεύει, ενώ τα φαντάσματά του εξακολουθούν να τον κυνηγούν. Ξέρει πως το τέλος εποχής είναι πια κοντά του, θέλει όμως πριν, μέσα από τη μνήμη του, να ζωντανέψει τις μνήμες άλλων, προσθέτοντας έτσι ένα λιθαράκι στη συλλογική μνήμη.

Είσοδος ελύθερη

Polis Art Café
Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου
Τηλ: 2103249588

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b