MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ

Οι Tiger Lillies επιστρέφουν στο Badminton

Με το εντυπωσιακό show Rime of the Ancient Mariner, οι Tiger Lillies που επιστρέφουν στο θέατρο Badminton από τις 9 έως τις 11 Ιανουαρίου. Η παράσταση σηματοδοτεί την πολυαναμενόμενη επιστροφή των Tiger Lillies στον ίδιο χώρο, μετά την επιτυχία του Tiger Lillies Freakshow(2009).

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Το Rime of the Ancient Mariner αποτελεί μια διασκευή του ομώνυμου, κλασικού ποιήματος του Samuel Coleridge. Με αφετηρία το ποίημα, το εκκεντρικό λονδρέζικο τρίο στήνει ένα μακάβριο και ατμοσφαιρικό θέαμα, που συνδυάζει τον εμβληματικό avantgarde –gypsy – punk -cabaret ήχο του με σκοτεινό χιούμορ, εντυπωσιακά animation και οπτικά εφέ, τα οποία επιμελήθηκε ο καλιφορνέζος φωτογράφος και εικαστικός καλλιτέχνης Mark Holthusen.

Tiger Lillies-2

 

Μέσα από 25 καινούργια τραγούδια, οι Tiger Lilies αφηγούνται την εφιαλτική περιπλάνηση ενός ναυτικού, ο οποίος παραδέρνει καταραμένος σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, ώσπου στο τέλος, μετανοημένος και σοφότερος, φτάνει στη λύτρωση. Λυρικά και υποβλητικά, πλημμυρισμένα από σκοτεινό αισθησιασμό και μαύρο χιούμορ, τα τραγούδια συνθέτουν μια ιδιόρρυθμη και συναρπαστική μπαρόκ όπερα. Όλη η δράση λαμβάνει χώρα ανάμεσα σε δύο ειδικές γιγαντοοθόνες, που πλαισιώνουν το συγκρότημα. Εκεί προβάλλονται τα animation του Holthusen,που θυμίζουν μια (ακόμα!) πιο νοσηρή εκδοχή ενός Terry Gilliamή ενός Hayao Miyazaki, δημιουργώντας ένα μοναδικής αισθητικής 3D περιβάλλον.

Tiger Lillies-3

Το Rime of the Ancient Mariner έκανε την πρεμιέρα του το 2013 στο Φεστιβάλ του Brighton, όπου τιμήθηκε με το Argus Angel Award. Η παράσταση, την οποία η Telegraph περιέγραψε ως «ψυχαγωγία που στοιχειώνει το θεατή, γεμάτη από αιθέρια χάρη», έχει ήδη περιοδεύσει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα(ΗΠΑ, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Κορέα, Αυστραλία κ.α.), αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.


ιnfo
Tiger Lillies- Rime of the Ancient Mariner
Θέατρο Badminton (Άλσος Στρατού, 15773 Γουδή – τηλ. 210 8840600 – www.abcd.gr)
Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Ιανουαρίου στις 20:30, Κυριακή 11 Ιανουαρίου στις 19:00

Τιμές Εισιτηρίων: Α Ζώνη: 36€, Β Ζώνη: 28€, Γ Ζώνη: 22€, Δ Ζώνη: 14€, Φοιτητικό Δ Ζώνη: 10€

[iframe src=”//player.vimeo.com/video/43310354″ width=”500″ height=”288″ frameborder=”0″ webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen ]

Rime of the Ancient Mariner-Live – from Mark Holthusen on Vimeo.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b