MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αφιέρωμα σε όλες τις ταινίες Rocky!

Ποιος να το φανταζόταν το 1976 ότι το success story ενός ερασιτέχνη πυγμάχου, σε σενάριο του άσημου τότε Σιλβέστερ Σταλόνε, θα γινόταν η πιο διάσημη σειρά ταινιών με θέμα την πυγμαχία στην ιστορία του σινεμά.Απόλαυστε το Δεκέμβριο και τις 5 ταινίες “Rocky” κάθε Δευτέρα στις 21.00 στο OTE CINEMA 1 HD

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Ήταν η ιστορία του Ιταλοαμερικάνου Ρόκυ Μπαλμπόα, ενός ερασιτέχνη πυγμάχου, που ζει στις φτωχογειτονιές της Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. που βιοπορίζεται εισπράττοντας οφειλές για λογαριασμό ενός τοπικού “τοκογλύφου” του Γκάτσο. Από το τίποτα ο Ρόκυ θα καταφέρει να ζήσει το αμερικάνικο όνειρο. Ο διάσημος πυγμάχος Απόλλο Κρήντ σκέφτηκε να δώσει μια τεράστια ευκαιρία σε έναν ερασιτέχνη πυγμάχο, και αυτός έτυχε να είναι ο Ρόκυ. Χάρη στον γερό-Μάικ τον τοπικό του προπονητή, ο Ρόκυ πήρε τα πάνω του και αγωνίστηκε σαν καταξιωμένος επαγγελματίας αθλητής, ζώντας μια μεγάλη εμπειρία στην ζωή του. Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή.

ROCKY 3

Η ιδέα για την ταινία ήρθε στον Σταλόνε το Μάρτιο του 1975, όταν παρακολούθησε τον αγώνα του Μοχάμεντ Άλι με τον Τσάκ Γουέπνερ. O Σταλόνε έγραψε το σενάριο και ύστερα προσπάθησε να το προωθήσει σε κάποιο παραγωγό κινηματογραφικών ταινιών. Οι Ρόμπερτ Τσάρτοφ και Ίργουιν Γουίνκλερ εντυπωσιάστηκαν από το σενάριο και έτσι άρχισε η συνεργασία τους.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Τζον Αβίλτσεν, υπήρξε ένας θρίαμβος, που έκανε τον Σταλόνε παγκοσμίως γνωστό. Ήταν υποψήφια για δέκα Όσκαρ (απέσπασε τελικά τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Μοντάζ), ενώ η μουσική του Μπιλ Κόντι έγινε ένα είδος εθνικού ύμνο. Ακολούθησαν πέντε ακόμα ταινίες, στις οποίες ο Ρόκυ γνωρίζει τη δόξα και το θρίαμβο, αλλά και την πτώση, πάντα όμως με το κεφάλι ψηλά. Στο Ρόκυ Νο 2, (1979) σε σκηνοθεσία του Τζον Αβίλντσεν ο Σταλόνε θα ξαναδώσει τη μεγάλη μάχη με τον Απόλλο Κρηντ. Στο Ρόκυ Νο 3: Ο Θρίαμβος (1982) ο Σταλόνε αναλαμβάνει και τη σκηνοθεσία. Θα τα βάλει με έναν θηριώδη πυγμάχο, πολύ νεότερό του και θα δείξει ότι με τη δύναμη της θέλησης μπορεί να νικήσει και τα χρόνια.

rocky iv original k

Στο Ρόκυ Νο 4: Η Γιγαντομαχία, το 1985, σε σκηνοθεσία του Σταλόνε, όταν ακόμα υπήρχε η κόντρα ΗΠΑ- Σοβιετικής Ένωσης, ο Ρόκυ τα βάζει με μια Σοβιετική μηχανή του μποξ και θριαμβεύει μέσα στη Ρωσία. Το πείσμα και η ηθική του ανωτερότητα τον κάνουν κυρίαρχο σε σχέση με τον ντοπαρισμένο υπεραθλητή του «Ανατολικού Μπλοκ», κάνοντας το σοβιετικό κοινό να τον επευφημήσει. Η ταινία δεν απέσπασε καλές κριτικές, αλλά είναι η πιο επιτυχημένη της σειράς με συνολικές εισπράξεις στις Η.Π.Α της τάξεως των 127,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Ακολουθεί το Ρόκυ Νο 3: Ο Θρίαμβος με 125 εκατομμύρια δολάρια και το Ρόκυ με 117,3 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολούθησαν τα, Ρόκυ Νο 5, σε σκηνοθεσία ξανά του Τζον Αβίλντσεν το 1990, όπου ο μποξέρ φεύγει από τα ρινγκ για έναν αγώνα street- Fighting. Και 16 χρόνια αργότερα το Ρόκυ Μπαλμπόα, σε σκηνοθεσία Σταλόνε, με το γερό Ρόκυ να δείχνει ότι αντέχουν τα κότσια του σε έναν αγώνα με έναν σύγχρονο αθλητή.


ΔΕΙΤΕ ακόμα τον Δεκέμβριο στο OΤΕ CINEMA

Ποιο είναι το φινάλε του πιο διάσημου βαμπιρικού έρωτα;
Σε ποια ταινία βλέπουμε μια διαφορετική εκδοχή της “Ωραίας Κοιμωμένης”;

Aκόμα βραβευμένες σειρές:
Κάθε Τρίτη και Τετάρτη το OTE CINEMA 1HD προβάλλει κορυφαίες τηλεοπτικές σειρές σε πρώτη προβολή!

Κάθε Τρίτη στις 21.00 το βραβευμένο με Emmy FARGO και στις 22.00 το σκοτεινό BANSHEE
Κάθε Τετάρτη στις 21.00 τον 5ο Κύκλο της πολυβραβευμένης σειράς της NBC Universal, Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΝΤΟΝ (Downton Abbey) και τη στις 22.00 τη συναρπαστική σειρά τρόμου HEMLOCK GROVE

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b