MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Και του χρόνου να ‘μαστε… gala! – αγαπημένες οπερέτες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά, αγαπημένες μελωδίες που σιγοτραγουδήθηκαν από μικρούς και μεγάλους και εξακολουθούν να γοητεύουν το κοινό έως τις μέρες μας, θα πλημμυρίσουν την Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, στις 20.30, σε μια εορταστική βραδιά με τίτλο “Και του χρόνου να ‘μαστε… gala!” με αποσπάσματα από διάσημες οπερέτες.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Συμμετέχουν τέσσερις διακεκριμένοι έλληνες σολίστ: οι σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και Μαρία Μητσοπούλου, ο τενόρος Βαγγέλης Χατζησίμος και ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός.

Το πρόγραμμα
Η λαμπερή γιορτή του βαλς και της πόλκας θα αρχίσει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την ανάλαφρη Εισαγωγή από την οπερέτα Waldmeister [φυτ. “βασίλισσα των δασών” ή ασπερούλα], ένα έργο του Γιόχαν Στράους ΙΙ (1825-1899) που γνώρισε περιορισμένη επιτυχία σε σύγκριση με την περίφημη “Νυχτερίδα” του, από την οποία, η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη θα ερμηνεύσει τη σπιρτόζικη και δεξιοτεχνική άρια “Mein Herr Marquis” [Αγαπητέ μου Μαρκήσιε]. Η ατμόσφαιρα παραμένει εύθυμη με το ντουέτο “Ποπό, τρελάθηκα!” από την κοσμαγάπητη τρίπρακτη οπερέτα “Οι Απάχηδες των Αθηνών” του Νίκου Χατζηαποστόλου (1884-1941), που θα παρουσιάσουν η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός. Ο Χάρης Ανδριανός θα μείνει στη σκηνή, στη συνέχεια, για να ερμηνεύσει το διάσημο τραγούδι “Η ρετσίνα” και πάλι από την ίδια οπερέτα, καθώς και την άρια “Dunkelroten Rosen” [Πορφυρά ρόδα] από την οπερέτα Γκασπαρόνε, η οποία γράφτηκε στον ρυθμό του βαλς από τον βιεννέζο συνθέτη Καρλ-Γιόζεφ Μίλλεκερ (1842-1899). Ακολουθεί ένα από τα πιο φημισμένα ορχηστρικά βαλς όλων των εποχών, το Βιεννέζικο αίμα, από την ομώνυμη οπερέτα του Γιόχαν Στράους ΙΙ. Σειρά έχουν ο διάσημος δημιουργός της Εύθυμης χήρας, Φραντς Λέχαρ (1870-1948) και η άρια “Freunde, das Leben ist lebenswert!” [Φίλοι, η ζωή αξίζει] από την οπερέτα Ιουδήθ που θα τραγουδήσει ο τενόρος Βαγγέλης Χατζησίμος, ο οποίος, αμέσως μετά, θα ερμηνεύσει μαζί με την υψίφωνο Μαρία Μητσοπούλου, το ντουέτο “Wer uns getraut?” [Ποιος μας ένωσε με τα δεσμά του γάμου;] από τον Βαρόνο αθίγγανο και πάλι του Γιόχαν Στράους ΙΙ. Η γνωστή λυρική καλλιτέχνις θα παρουσιάσει κατόπιν στο κοινό τη ρομαντική άρια με τίτλο “Einer wird kommen” [Θα έρθει κάποιος] από την οπερέτα O Τσάρεβιτς του Λέχαρ. Αλλαγή ατμόσφαιρας για τον επίλογο του πρώτου μέρους με τη ρυθμική και πρόσχαρη “Τριτς τρατς πόλκα” του Γιόχαν Στράους υιού.

Η αυλαία του δεύτερου μέρους θα ανοίξει με έναν σπουδαίο συνθέτη του ελληνικού μελοδράματος του 19ου αιώνα, τον Σπυρίδωνα-Φιλίσκο Σαμάρα (1861-1917) και την Πριγκίπισσα της Σασώνος. Το κοινό αυτής της γιορτινής βραδιάς θα έχει τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσει εκτενή αποσπάσματα αυτής της οπερέτας. Θα ακουστούν οι άριες της Πριγκίπισσας “Ποια λουλούδια” με τη Μαρία Μητσοπούλου και του Βάγγου “Ο ήλιος εβασίλευε” με τον Βαγγέλη Χατζησίμο, τις οποίες θα διαδεχθεί το ορχηστρικό Ιντερμέτζο της Δεύτερης Πράξης. Θα ακολουθήσει η άρια της Μπέτυς “Ήταν μια νεράιδα”, που θα αποδώσει φωνητικά η Μυρσίνη Μαργαρίτη. Κατόπιν, ο Χάρης Ανδριανός θα μοιραστεί τη σκηνή μαζί της για να ερμηνεύσουν από κοινού το ντουέτο του Πέτρου και της Μπέτυς “Εζούσα μες στην ερημιά”. Στη συνέχεια, ο γνωστός βαρύτονος θα τραγουδήσει solo την άρια “Μα στα βουνά εκεί πάλι”. Το σύντομο αφιέρωμα στον Σπύρο Σαμάρα θα ολοκληρωθεί με το γνωστό κουαρτέτο “Ένα άστρο εφανερώθη”, στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι σολίστ.

Αμέσως μετά, το κλίμα στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης θα αλλάξει, καθώς η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα πάρει τη σκυτάλη για την Εισαγωγή από την οπερέτα “Ο βαρόνος αθίγγανος” του Γιόχαν Στράους ΙΙ, μια φλογερή σύνθεση με συνεχείς ρυθμικές εναλλαγές, εμπνευσμένη από τσιγγάνικους σκοπούς και… όχι μόνο! Από μια τόσο λαμπερή βραδιά δεν θα μπορούσε να λείπει ασφαλώς το ντουέτο “Στο στόμα, στο στόμα” (Μαρία Μητσοπούλου, Βαγγέλης Χατζησίμος) από την περίφημη οπερέτα Ο βαφτιστικός του Θεοφράστου Σακελλαρίδη (1883- 1950) . Το υπέροχο γκαλά, με το οποίο το Μέγαρο υποδέχεται το 2015, θα κλείσει με δύο εντυπωσιακά φωνητικά ensembles που φέρουν την υπογραφή του μάγου της αυστριακής οπερέτας Γιόχαν Στράους υιού: το κουαρτέτο “Alle maskiert” [Όλοι είναι μεταμφιεσμένοι] από την οπερέτα Μια νύχτα στη Βενετία και το “Champagne trio” από τη Δεύτερη Πράξη της Νυχτερίδας σε διασκευή για κουαρτέτο. Τις δύο συνθέσεις ερμηνεύουν και οι τέσσερις σολίστ. 

Συμπαραγωγή του ΟΜΜΑ και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Τιμές εισιτηρίων: 11€ (Ζώνη Γ΄), 20€ (Ζώνη Β΄), 28€ (Ζώνη Α΄) και 40€ (Διακεκριμένη Ζώνη).
Ειδικές τιμές: 6,5€ (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 8,50€ (65+, πολύτεκνοι).

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 2107282333 | και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: www.megaron.gr

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b