MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Νοέμβριος με πολλή μουσική: 9 live που δεν πρέπει να χάσετε

Γεμάτος μουσικές πρεμιέρες μας υποδέχεται ο Νοέμβριος. Αλκίνοος Ιωαννίδης, Γιάννης Κότσιρας και Μανώλης Λιδάκης, Wadada Leo Smith, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης και Νίκος Ζιώγαλας, είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που θα μας συντροφεύσουν μουσικά τις κρύες νύχτες που μας περιμένουν. Η πολιτιστική ατζέντα του μήνα σας καλωσορίζει με μπόλικη μουσική, για διαλέξτε…

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Μετά από απουσία ενός χρόνου, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης επιστρέφει με νέες μουσικές παραστάσεις, για να παρουσιάσει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο τραγούδια από τον νέο, υπό κυκλοφορία δίσκο του. Το πρόγραμμα, εκτός από το καινούργιο υλικό, θα περιλαμβάνει τραγούδια από την προηγούμενη δισκογραφία του, καθώς και διασκευές άλλων δημιουργών.

 

Wadada Leo Smith: Τen Freedom Summers στη Στέγη
Στη ζωή και το έργο του Ουαντάντα Λήο Σμιθ, οι δυτικότροπες αισθητικές αναζητήσεις πάντοτε είχαν (και έχουν) μικρότερο ρόλο έναντι της κοινωνικής διαδραστικότητας. Δεν είναι καθόλου τυχαία η καθοριστική συμμετοχή του στην A.A.C.M. (Ένωση για την Προαγωγή Δημιουργικών Μουσικών) που λειτούργησε καταλυτικά σε όλα τα καλλιτεχνικά δρώμενα στο Σικάγο. Απολαύστε τον το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στη Στέγη.

lidakisΜανώλης Λιδάκης & Γιάννης Κότσιρας στο LEVARE Music Theatre
Δύο από τους σπουδαιότερους ερμηνευτές μας, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μανώλης Λιδάκης, συναντιούνται φέτος επί σκηνής, σε ένα νέο χώρο, το LEVARE music theatre, εκπληρώνοντας μια κοινή τους επιθυμία που μετράει χρόνια. Σ’αυτή τη σπουδαία συνύπαρξη, οι δύο τραγουδιστές θα ενώσουν φωνές και ρεπερτόρια από τις πολύχρονες πορείες τους. Τραγούδια που έχουν κατακτήσει το χώρο τους στις καρδιές μας και ρεφρέν που σημάδεψαν τις ζωές μας βγαίνουν αγκαλιασμένα επί σκηνής, σε ένα πρόγραμμα που χωράει μελωδίες και στίχους από κλασικές στιγμές του ελληνικού τραγουδιού.

Ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Γιάννης Γιοκαρίνης στο Ρυθμό Stagel
Το Σάββατο 1 και 8 Νοεμβρίου, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Γιάννης Γιοκαρίνης εμφανίζονται στο Ρυθμό Stage για να παρουσιάσουν την μουσική παράσταση “Ο ένας έχει πρόβλημα… αλλά και οι άλλοι δεν είναι καλά”. Οι τρεις ζωντανοί θρύλοι του Ελληνόφωνου Έντεχνου και Rock τραγουδιού, Λάκης Παπαδόπουλος, ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Γιάννης Γιοκαρίνης, ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν για δύο Σάββατα ένα μοναδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλες με τις γνωστές μεγάλες επιτυχίες τους.

Από το φως και το σκοτάδι: Παρουσίαση νέου δίσκου στο Ρυθμός stage
Ο Νίκος Παραουλάκης και ο Δημήτρης Παπαχαραλάμπους υποδέχονται επί σκηνής τη μουσική παρέα των Μανώλη Λιδάκη, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Απόστολου Ρίζου, Φώτη Σιώτα, Μαρίνας Δακανάλη, Μαρίας Κώτη, Νίκου Βενετάκη, Πάνου Παπαϊωάννου, Ζωής Βεργάκη και Μαρίας Φασουλάκη για να διηγηθούν τις μουσικές ιστορίες από τον νέο τους δίσκο «Από το φως και το σκοτάδι, την Τρίτη 4 Νοεμβρίου στο Ρυθμό Stage.

oΣυναυλία μνήμης για τα 100 χρόνια από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Μέγαρο
Με αφορμή τα 100 χρόνια από την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το Μέγαρο Μουσικής σε συνεργασία με το δίκτυο ECHO διοργανώνει την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, συναυλία μνήμης, με τίτλο «Ο άγνωστος στρατιώτης». Οι αίθουσες συμφωνικής μουσικής του δικτύου ECHO θέλοντας να γιορτάσουν την εκατονταετηρίδα που έθεσε τα θεμέλια της κοινής μας πορείας και στο χώρο του Πολιτισμού, επέλεξαν ως κοινή μέρα εορτασμού την 9η Νοεμβρίου 2014, και με αυτή την αφορμή παρήγγειλαν στο Γιώργο Απέργη τον «Άγνωστο Στρατιώτη» που παρουσιάζεται σήμερα.

Ο Kurt Rosenwinkel στο Gazarte
Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, το guitarfor παρουσιάζει στην σκηνή του gazarte έναν από τους σπουδαιότερους σύγχρονους μουσικούς και κιθαρίστες, τον Kurt Rosenwinkel. Με μια καριέρα που εκτείνεται σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια και με συνεργασίες με τους σπουδαιότερους μουσικούς του σήμερα όπως τον Brad Mehldau, Brian Blade, Mark Turner, Joshua Redman, Chris Potter αλλά και με «ογκόλιθους» της τζαζ σκηνής όπως ο Joe Henderson, Paul Motian και Gary Burton, ο Kurt Rosenwinkel έχει κατορθώσει ν’ αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του στην σύγχρονη αυτοσχεδιαστική μουσική.

Οι 2002GR στο Κύτταρο70k
Την Παρασκευή 21 Nοεμβρίου, οι 2002GR επιστρέφουν στο Κύτταρο. Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από τη γέννηση μιας μπάντας που πρώτη πάντρεψε ιδανικά την ποπ με το ροκ, χαρίζοντας αξέχαστες επιτυχίες όπως: «Τι να σου προσφέρω» «Άννα» «Μαγική Αυλή» «Δεν είσαι έρωτας» «Ο σιδερένιος άνθρωπος»,«Ίσως να ‘ναι αύριο αργά» και σε συνδυασμό με την κυκλοφορία του νέου τους ζωντανά ηχογραφημένου άλμπουμ!

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b