MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Conte Caramella στο Θέατρο Τόπος Αλλού

Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου ξεκινάει τις παραστάσεις της, η μουσική κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι “Conte Caramella”, στο Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ, σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

O “Conte Caramella” είναι μια λαμπερή κωμωδία με μουσική και τραγούδια. Είναι επίσης ένα κωμικό θρίλερ σε συνδυασμό με μια κωμική… Οδύσσεια, καθώς επί σκηνής υπάρχουν όλα τα χαρακτηριστικά πρόσωπα και καταστάσεις που ξετυλίγονται “μεταφυσικά” μυστήρια, πάντα με ερωτικό επίκεντρο. 

Το έργο είναι άγνωστο και άπαιχτο, στην κυριολεξία. Και όχι μόνο στη Ελλάδα αλλά σ’ όλο τον κόσμο. Ο πολυγραφότατος Ιταλός κωμωδιογράφος έγραψε πάνω από 200 έργα στη 80χρονη ζωή του από τα οποία το κοινό γνωρίζει ελάχιστα και μόνο εκείνα που παίζονται και ξαναπαίζονται. Υπάρχουν όμως πάρα πολλά άλλα, κρυμμένα και άγνωστα θεατρικά «διαμάντια» που ζητούν να πατήσουν στο σανίδι της σκηνής. To Conte Caramella είναι ένα από αυτά.

Ποιος είναι όμως ο Conte Caramella;
Και γιατί μας παράτησε και έφυγε στον πόλεμο;
Έζησε ή σκοτώθηκε ένδοξα στα πεδία των μαχών;
Θα γυρίσει δαφνοστεφανωμένος ή οριζόντιος στο κιβούρι του;
Και τι κατάσταση θα βρει στο αρχοντικό του;

Η Κοντέσα Caramella θα τον περιμένει ή θα υποκύψει στα ερωτικά κελεύσματα άλλων μνηστήρων που την πολιορκούν στενά; Και οι «έμπιστοι» υπηρέτες; Είναι πράγματι έμπιστοι ή… φίδια κολοβά στον κόρφο της Contessa και του Conte;

Υπάρχει ένας Οδυσσέας (Ο Conte Caramella) που επιστρέφει από τον πόλεμο, μεταμφιεσμένος σε ζητιάνο και παρακολουθεί τα δρώμενα κρυμμένος στο αρχοντικό του. Δρώμενα κωμικά για μας αλλά δραματικά για εκείνον. Θ’ αποκαλύψει τον εαυτό του, όταν το κρίνει αυτός σωστό. Υπάρχει μια Πηνελόπη (Contessa Olympia Caramella) που τον περιμένει και που αντιστέκεται στις ερωτικές προτάσεις που της γίνονται. Και υπάρχει, όχι 300 αλλά ένας (αλλά λέων) μνηστήρας που την πολιορκεί και αυτήν και την περιουσία του Conte.

Γύρω από αυτό το τρίγωνο ένας χορός κωμικών υπηρετών που βυσσοδομούν και συνωμοτούν υπέρ ή εναντίον του ενός ή του άλλου, αλλά κυρίως υπέρ της τσέπης τους.

Η παράσταση θα αφεθεί στη γοητεία της ατμόσφαιρας του κωμικού θρίλερ όπου μέσα στη Βενετσιάνικη καλοκαιρινή νύχτα δεν ξέρουν ποιός ερωτεύεται ποιόν, ποιός παντρολογιέται με ποιόν, ποιός συνωμοτεί με ποιόν. Το μπέρδεμα γίνεται μεγαλύτερο καθώς ο Conte Caramella είχε την έμπνευση να μεταμφιεστεί σε… Νεκρομάντη, με μπακαλορεά από τους Αγίους τόπους, και με την ευλογία της Αγίας Θέκλας και της Αγίας Καικιλίας. Αλλά και τα οδυσσειακά μοτίβα της περιπέτειας, του νόστου και της επιστροφής δεν θα μας αφήσουν αδιάφορους.

Η κωμωδία θα είναι παρούσα και ζωντανή ανά πάσα στιγμή και θα βρεθεί μέσα σ’ αυτό το συγκινησιακό και δραματουργικό περιβάλλον.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Ελάννα Φινοκαλιώτη
Σκηνοθεσία-επιμέλεια, στίχοι τραγουδιών: Νίκος Καμτσής
Σκηνικό και κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Μουσική: Κώστας Θωμαίδης
Χορογραφίες :Μαρίζα Τσιγκά
Φωτισμοί: Νίκος Καμτσής-Νικολάι Καμίσεβ (Κρατ.Θέατρ. Σόφιας)

Παίζουν: Μαριάνθη Σοντάκη (Contesa Olympia Caramella), Ελεάννα Φινοκαλιώτη (οικονόμος Ντορίνα, επιρρεπής στο λάδωμα) , Ειρήνη Αμπουμόγλι (Γκίτα, γενικών καθηκόντων), Νίκος Καραστέργιος (Τσέκο, επίσης γενικών καθηκόντων), Γιάννης Βλαχογιάννης (επιστάτης Μπρουνόρο, επίσης επιρρεπής στο λάδωμα), Λεωνίδας Μαράκης (Conte Caramella, τάχα Νεκρομάντης), Χρήστος Χριστόπουλος (Μαρκήσιος και επαγγελματίας εραστής)

Παραστάσεις: Πέμπτη-Παρασκευή- Σάββατο ώρα 21.00 / Κυριακή ώρα 19.30
Εισιτήριο: 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητές, άνεργοι, 8 ευρώ group άνω των 8 ατόμων

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ
Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη
Τηλέφωνο: 210 8656004

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ελισάβετ Γκοτσοπούλου
Σκηνοθεσία: Νίκος Κατσμής


Παίζουν: Μαριάνθη Σοντάκη, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Ειρήνη Αμπουμόγλι, Νίκος Καραστέργιος, Γιάννης Βλαχογιάννης, Λεωνίδας Μαράκης, Χρήστος Χριστόπουλος

Τιμές Εισιτηρίων: 15€, 10€, 8€
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b