MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
28
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Ψαρόσουπα στην Παιδική Σκηνή του Ακροπόλ

Ένας παμπόνηρος μάγειρας βάζει σε εφαρμογή το καταχθόνιο σχέδιό του να μετατρέψει έναν μικρό όρμο της πανέμορφης Μήλου σε μια τεράστια Ψαρόσουπα. Για κακή του τύχη, τα νέα φτάνουν γρήγορα στο βυθό και τα ψάρια αναλαμβάνουν δράση.Όλα αυτά συμβαίνουν στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ, στο σύγχρονο οικολογικό παραμύθι του Γιώργου Λεμπέση «Ψαρόσουπα», που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στο Θέατρο Ακροπόλ

Monopoli Team

Ένα παραμύθι που αγαπήθηκε πολύ μέσα από την ομότιτλη σειρά βιβλίων- best seller (εκδόσεων «Ψυχογιός») και έκανε περισσότερες από 50.000 πωλήσεις.

Ένα παραμύθι που τραγουδήθηκε από αγαπημένους ερμηνευτές, όπως η Χάρις Αλεξίου, η Ερωφίλη, ο Ζαχαρίας Καρούνης, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Γιάννης Χαρούλης, στο ομότιτλο cd που κυκλοφορεί από τη «Sui Generis Music».

Το αγαπημένο παραμύθι παρουσιάζεται στη θεατρική σκηνή, σε μια παράσταση υπερθέαμα για όλη την οικογένεια, με την υπογραφή του σκηνοθέτη, Λευτέρη Γιοβανίδη, και με πρωταγωνιστές τους πολυτάλαντους ηθοποιούς Ρένο Χαραλαμπίδη και Σοφία Κουρτίδου και άλλους οκτώ σπουδαίους ηθοποιούς. Σε ρόλο έκπληξη συμμετέχει ο Διονύσης Σαββόπουλος σε… απευθείας μετάδοση από το νησί της Μήλου!

Πρόκειται για μια παράσταση που παίζει με το φως και το βίντεο, εμπλουτισμένη με μοναδικές κατασκευές. Μια παράσταση, όπου ψάρια τεραστίων διαστάσεων σε μια σκηνή-βυθό θα ζωντανέψουν με ένα μοναδικό τρόπο, που δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί στην Ελλάδα.

Με αφορμή το πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής, η «Ψαρόσουπα» θίγει με ένα μοναδικό, χιουμοριστικό τρόπο σοβαρά κοινωνικοπολιτικά θέματα. «Θεωρώ σημαντικό σε μια χώρα που δεν έχει την υποδομή για περιβαλλοντικές δράσεις, που γενικά δεν υπάρχει ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση, να κινητοποιήσουμε τη νέα γενιά και να πλάσουμε συνειδητούς πολίτες που σέβονται και εκτιμούν τον πλανήτη Γη. Η παράσταση μας, το πετυχαίνει αυτό με έναν έξυπνο τρόπο. Οι μικροί θεατές μας θα γνωρίσουν τις ομορφιές και τη μοναδικότητα του ελληνικού βυθού», σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης, Λευτέρης Γιοβανίδης.

«Ο κόσμος μας φωνάζει για βοήθεια, ζητάει τα παιδιά να τον σηκώσουν και πάλι στο ύψος των ανθρώπων. Εκεί που η ευγένεια, το ήθος, ο σεβασμός, ξεκινούν από τα μέσα μας. Εκεί που οι ευθύνες μοιράζονται, όπως και τα δικαιώματα, κι ο εαυτός μας είναι πολύτιμος και δυνατός. Ένας κόσμος στο ύψος των ανθρώπων που η φύση είναι κομμάτι της ζωής και οι ζωές, ίσες κι ελεύθερες για όλους. Ένας κόσμος όπως μας αξίζει, μια κοινωνία που απ’ τα παιδιά μας θα γεννηθεί, όμορφη ξανά», συμπληρώνει ο συγγραφέας της «Ψαρόσουπας», Γιώργος Λεμπέσης.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 1 Νοεμβρίου και θα παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ.

Η ταυτότητα της παράστασης
Συγγραφέας: Γιώργος Λεμπέσης
Θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης
Σκηνικά – κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Μουσική: Ερωφίλη
Χορογραφίες: Χρήστος Παπαδόπουλος
Στίχοι τραγουδιών: Βαγγέλης Λεμπέσης

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Ρένος Χαραλαμπίδης, Σοφία Κουρτίδου, Λορίνα Κατσιώτη, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Νάταλι Δήμου, Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Βασίλης Ζώης, Τάσος Μερκούρης, Ερρίκος Μηλιάρης, Ιούλιος Τζιάτας.
Δήμαρχος (βίντεο): ο Διονύσης Σαββόπουλος

Πρεμιέρα: Σάββατο 1 Νοεμβρίου, στις 2 μ.μ.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Κάθε Σάββατο, στις 3 μ.μ.
Κάθε Κυριακή, στις 11.30 π.μ. και στις 3 μ.μ.
Καθημερινές, παραστάσεις για σχολεία

Τιμές εισιτηρίων
Ενήλικες 12 ευρώ
Παιδιά 10 ευρώ
Εισιτήρια διατίθενται από τα ταμεία του Ακροπόλ (Ιπποκράτους 9-11, τηλ. 210-3643700), το viva.gr, τα καταστήματα «Ιανός», «Public», «Παπασωτηρίου», «Seven Spots» και «Reload» και τηλεφωνικά στο τηλ. 11876.

Θέατρο Ακροπόλ
Ιπποκράτους 9-11
τηλ 2103643700

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιώργος Λεμπέσης
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης


Παίζουν: Ρένος Χαραλαμπίδης, Σοφία Κουρτίδου, Λορίνα Κατσιώτη, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Νάταλι Δήμου, Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Βασίλης Ζώης, Τάσος Μερκούρης, Ερρίκος Μηλιάρης, Ιούλιος Τζιάτας. Δήμαρχος (βίντεο): ο Διονύσης Σαββόπουλος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ταξιδεύουμε στη «Λαπωνία» για 2η σεζόν
Θεατρικά Νέα
αθανασία: Το νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
Θεατρικά Νέα
Η «Αλεξάνδρεια» επιστρέφει για νέο κύκλο παραστάσεων στο Παλλάς
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Κος Ζυλ: Μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση της «Δεσποινίδος Τζούλιας» από τον Θωμά Μοσχόπουλο στο Θέατρο Πόρτα
ΘΕΑΤΡΟ
Εκμηδένιση, από την ομάδα Εlephas Tiliensis στο Θέατρο Ροές
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Καρέκλες του Ευγένιου Ιονέσκο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Νικόλα Ανδρουλάκη στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
ΘΕΑΤΡΟ
Μέγαρο: Η «Έρημη Χώρα» του T.S. Eliot ως σκηνική σύνθεση με τον Ακύλλα Καραζήση
ΘΕΑΤΡΟ
Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι: Η πολυβραβευμένη εκδοχή του Kip Williams στο Θέατρο Πορεία με τη Νάντια Κοντογιώργη
ΘΕΑΤΡΟ
Φλαντρώ, του Παντελή Χορν στο Θέατρο Αλάμπρα
ΘΕΑΤΡΟ
διήγηΜΑΣ, της Δέσποινας Μπισχινιώτη για 2η χρονιά στον Μικρό Κεραμεικό
ΘΕΑΤΡΟ
Evelyn Evelyn: Το διάσημο concept album γίνεται μιούζικαλ στο Θέατρο 104