MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Max Richter: Ένας από τους κορυφαίους συνθέτες της δεκαετίας έρχεται στην Ελλάδα

Μια πολύ σημαντική μορφή στον χώρο της σύγχρονης ορχηστρικής neo-clasical μουσικής, αλλά και της μουσικής του σινεμά, ο Max Richter έρχεται στην Ελλάδα. Ο δημιουργός της μουσικής σε πολλές σπουδαίες ταινίες, όπως το Βαλς με τον Μπασίρ και το ” Prometheus” του Ridley Scott έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 17 Σεπτεμβρίου, για να παρουσιάσει το έργο του “Recomposed by Max Richter: Vivaldi, The Four Seasons”.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Πρωτεργάτης της neo-classical μουσικής, ο συνθέτης με τα 6 άλμπουμ στο ενεργητικό του, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ειδικά για το Reworks, την τελευταία του δουλειά, που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με την Deutsche Grammophon.

Με μια λαμπρή καριέρα 20 περίπου ετών, συνθέσεις για κινηματογραφικές ταινίες όπως τα “Waltz with Bashir” (Χρυσή Σφαίρα στο Φεστιβάλ Καννών), “Το Νησί των καταραμένων”, “Perfect Sense”, “Lore”, ” Prometheus” του Ridley Scott”Οι τελευταίες ημέρες στον Άρη” κ.α, ο Max Richter συνέθεσε μουσική για την Βασιλική Ακαδημία Μπαλέτου της Μ. Βρετανίας, το Αμερικανικό Θέατρο Μπαλέτου και τις Κρατικές Aκαδημίες Μπαλέτου της Νορβηγίας και της Ολλανδίας. Έχει λάβει πολλές βραβεύσεις και υποψηφιότητες, ενώ κορυφαία στιγμή ήταν η βράβευσή του από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Μουσικής.

Το τελευταίο του πρότζεκτ περιλαμβάνει την μουσική για την σειρά “The Leftovers” του ΗΒΟ. Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τους: Tilda Swinton, Robert Wyatt, Future Sound of London.

Το “Recomposed by Max Richter: Vivaldi, The Four Seasons” θεωρείται ήδη ως ένα από τα αριστουργήματα της μοντέρνας κλασικής μουσικής. Η ανασύνθεση στο φημισμένο έργο του Αντόνιο Βιβάλντι αποτελεί μια προσωπική επανεπεξεργασία που επιτρέπει τον ακροατή να αναγνωρίζει το πρωτότυπο έργο αλλά την ίδια στιγμή να το απολαμβάνει μέσα σε ένα εντελώς νέο και εκπληκτικό φως το οποίο τον μεταφέρει σε μια άγνωστη ηχητική περιοχή.

Στην παρουσίαση του έργου στην Ελλάδα στις 17 Σεπτεμβρίου, ο Richter θα συνοδεύεται από την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης φέρνοντας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την λεπτή και ατομική προσαρμογή του έργου του Βιβάλντι ζωντανά, έχοντας αναδιαρθρώσει το έργο με την άρση ενός αριθμού νοτών και αναδιοργανώσει συγκεκριμένα χωρία, προσθέτοντας σαγηνευτικές ηλεκτρονικές συνθέσεις.

17 Σεπτεμβρίου 2014, Μέγαρο Μουσικής
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης
Σύνθεση/ πιάνο / πλήκτρα: Max Richter
Mουσική Διεύθυνση: Χάρης Ηλιάδης
Σολίστ : Γεώργιος Κανδυλίδης (Βιολί)

2 Παραστάσεις:
Παράσταση Πρώτη: Έναρξη 20.30
Παράσταση Δεύτερη: Έναρξη 22.00

Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ προπώληση / 25 ευρώ στο ταμείο

Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων ανά παράσταση

Προπώληση εισιτηρίων από τα καταστήματα Vodafone και online από το www.tickethour.com

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b