MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Seane Corn, η διάσημη δασκάλα της yoga έρχεται στην Αθήνα

Για την κοινότητα της Yoga η Seane Corn είναι μια σεβαστή προσωπικότητα. Διάσημη και περιζήτητη δασκάλα αλλά και ακτιβίστρια με τεράστια κοινωνική δραση, ξεχωρίζει για τον μοναδικό και γεμάτο έμπνευση τρόπο διδασκαλίας της και την καθοδήγηση που προσφέρει σε αμέτρητους yogis και ακτιβιστές, στην προσπάθειά τους να χαράξουν το δικό τους ταξίδι αυτογνωσίας και προσωπικής θεραπείας. Από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου 2014 η Seane Corn θα βρίσκεται στην Αθήνα στο Βhavana Yoga Center για ένα τριήμερο Yoga Workshop, με θέμα: “The Three Realms of Consciousness”.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Ποια είναη η Seane Corn
Η Seane Corn ασχολείται με τη yoga σχεδόν τρεις δεκαετίες. Ξεκίνησε αρχικά σαν μαθήτρια στη Νέα Υόρκη, κάνοντας διαλογισμό, πρακτική στις διάφορες asanas και μελετώντας τα αρχαία Ινδουιστικά κείμενα. Γρήγορα όμως το ενδιαφέρον της για την θεραπεία μέσω της yoga και την πνευματικότητα, έγινε πιο έντονο και άρχισε να μελετάει σε βάθος διάφορες θρησκείες του κόσμου, όπως ο Βουδισμός, παραδοσιακά ιερά τελετουργικά, στοιχεία του σαμανισμού, καθώς και σύγχρονες θεραπείες αυτοθεραπείας, ενώ ανακάλυπτε όλο και πιο βαθιά τον εαυτό της μέσα από μεταμορφωτικά ταξίδια αυτογνωσίας…

p seanecornΗ Yoga άνοιξε πραγματικά μπροστά της έναν ολοκαίνουργιο τρόπο αντίληψης της τέχνης, της διατροφής, του ανθρωπισμού, της παγκόσμιας πολιτικής και της βοήθειας που μπορούμε να προσφέρουμε προς τους συνανθρώπους μας. Μέσα από αυτόν τον νέο τρόπο ζωής, αισθάνθηκε την επιθυμία να καθοδηγήσει και να εμψυχώσει και άλλους ανθρώπους, διαδραματίζοντας πιο ενεργό ρόλο στην κοινωνία, και συμβάλλοντας μέσα από τον τρόπο ζωής τους να γίνει ο κόσμος μας πιο καλός.

Το 1992 μετακόμισε στο Los Angeles όπου ξεκίνησε την πορεία της ως δασκάλα. Διδάχτηκε κοντά σε έναν από τους πιο γνωστούς δασκάλους παγκοσμίως και πατέρα της Ashtanga yoga τον Sri K. Pattabhi Jois. Επίσης μαθήτευσε κοντά στην πολύ γνωστή ενεργειακή ψυχολόγο Caroline Myss, Ph.D., και εξελίχθηκε κοντά σε δασκάλους yoga και πνευματικότητας όπως οι Maty Ezraty, Chuck Miller, Eddie Modestini. Ιδιαιτέρως σημαντική υπήρξε η καθοδήγηση της Mona Miller, δασκάλας της επί 11 χρόνια. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που διδάχτηκε κοντά της, είναι η τεχνική της “shadow work” και πως μπορεί κανείς να διαχειριστεί τα συναισθήματα χωρίς να τα παρακάμπτει.

Το κομμάτι εκπαίδευσης στην “Shadow Work”, είναι μέγιστης σημασίας τόσο για την εξέλιξη της προσωπικής πρακτικής της Seane, όσο και για το σημαντικό έργο που επιτελεί μέσα από την διδασκαλία της. Έχοντας συγκεντρώσει ένα πολύ δυνατό “πακέτο εργαλείων της Yoga” (yoga toolkit), η Seane δημιούργησε ένα μοναδικό και ολιστικό προσωπικό στυλ διδασκαλίας που της επιτρέπει, να μεταμορφώνει κάθε φορά ένα απλό μάθημα Yoga, σ’ ένα υπέροχο ταξίδι αυτογνωσίας.

Η διδασκαλία της Seane εμβαθύνει εκτός από το επίπεδο της σωματικής άσκησης, εκεί όπου το πρακτικό στοιχείο συναντάει το μυστικιστικό (mystical) και χρησιμοποιεί την πρακτική της yoga σαν εργαλείο πνευματικής απελευθέρωσης και θεραπείας. Είναι αυτή η εκλεπτυσμένη προσέγγισή της που έφερε το πρόσωπο της Seane ως πρωτοσέλιδο σε πολλά περιοδικά, ως κεντρική φιγούρα σε πολλά ντοκιμαντέρ και οδήγησε στην επιμέλεια της προσωπικής της σειράς Yoga DVDs’.

Screen-shot-
Έγινε το πρόσωπο δεκάδων διαφημιστικών καμπανιών
όπως η Nike, Lucy, Gaiam, φέρνοντας πιο κοντά το “health and wellness” ως τρόπο ζωής στο ευρύ κοινό. Επί σειρά ετών έχει υπάρξει δασκάλα yoga για πολλούς γνωστούς αστέρες της βιομηχανίας του θεάματος, όπως οι Madonna, Sting, Larry David, Nicole Kidman, Robert Downey Jr., John Cusack, Drew Barrymore και δεκάδες άλλες πολύ γνωστές προσωπικότητες.

Μέσω αυτής της ιδιαίτερα επιτυχημένης, επαγγελματικής της πορείας, μπόρεσε να αντλήσει τους πόρους για την χρηματοδότηση κοινωφελών προγραμμάτων. H Seane δραστηριοποιείται επί σειρά ετών, ως ακτιβίστρια για τον ιό του ΗIV/ AIDS, για τα δικαιώματα των Gay, καθώς και για μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Το 2005 ανακηρύχτηκε Εθνική Πρέσβειρα για το Youth AIDS, μαζί με την ηθοποιό και Παγκόσμια Πρεσβευτή Ashley Judd, και στην συνέχεια μετά από 2 χρόνια έγινε συν ιδρύτρια του οργανισμού Off the Mat, Into the World.(http://www.offthematintotheworld.org)

Το Off the Mat είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης που καταρτίζει χιλιάδες yogis, ώστε να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν τον βαθύτερο σκοπό τους καθως και να δραστηριοποιηθούν ως πρωτεργάτες μίας κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής.
Μέσω της δράσης του οργανισμού Off the Mat, η Seane έχει την δυνατότητα να φέρει σε πέρας σημαντικά βιώσιμα προγράμματα κοινωνικής εξέλιξης και αναμόρφωσης τοπικών κοινωνιών, τόσο στην Αμερική όσο και σε όλο τον κόσμο.

Μεταξύ αυτών των προγραμμάτων, περιλαμβάνονται η κατασκευή και η δημιουργία ενός οικολογικού κέντρου στην Ουγκάντα, η Μίκρο-χρηματοδότηση ενός προγράμματος στην Αιτή, ενέργειες περιορισμού της βίας σε συμμορίες εφήβων στο Ανατολικό Λος Άντζελες και η πρωτοβουλία της δημιουργίας ενός κινήματος που λέγεται ‘Yoga Votes’. Το ‘Yoga Votes’, προτρέπει τους Αμερικανούς που ασχολούνται με την Υoga, να ψηφίζουν, σκεπτόμενοι και με σύνεση, έχοντας ως γνώμονα την βαθιά κοινωνική αλλαγή που η ψήφος τους μπορεί να επιφέρει. (Yoga Votes: http://yogavotes.org/)

Περισσότερα για την Seane Corn: www.seancorn.com

Σχετικά με το workshop πληροφορίες στο Bhavana Yoga Center
Aιόλου 43 Μοναστηράκι, Τ. 210 3238133
[email protected], www.bhavanayoga.com

[iframe width=”574″ height=”321″ frameborder=”0″ scrolling=”no” src=”http://www.oprah.com/video_embed.html?article_id=23219&width=574&height=321″ ]

Περισσότερα από Fitness
VIMA_WEB3b