MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ανακοίνωση-καταγγελία για τους απολυμένους εργαζόμενους της Καμεράτα

Με την Καμεράτα ασχολούμαστε συνήθως με αφορμή ευχάριστες ειδήσεις για τις επιτυχίες της εντός και εκτός συνόρων. Αυτή τη φορά όμως το Σωματείο Εργαζομένων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση που αφορά στην απόλυση των διοικητικών υπαλλήλων της Ορχήστρας.

Monopoli Team

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2014
«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑΤΑ»

Το Σωματείο Εργαζομένων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών απερίφραστα καταγγέλλει τις απολύσεις του συνόλου των διοικητικών υπαλλήλων της Καμεράτα Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, οι οποίες έγιναν πριν από μερικές μέρες.

Οι έξι εργαζόμενοι οι οποίοι αποτελούν το διοικητικό προσωπικό της ορχήστρας επί σειρά ετών, απολύθηκαν χωρίς καμία αποζημίωση ενώ η διοίκηση της ορχήστρας τους χρωστά τα δεδουλευμένα 8 μηνών, τα οποία διεκδίκησαν μέσω επίσχεσης εργασίας.

Η απόλυσή τους και η απειλή μη εξόφλησης αποτελεί πρακτική που έχει ως στόχο τον εκφοβισμό των εργαζομένων προκειμένου να κάμψουν τον αγώνα που δίνουν εδώ και μήνες για τα δεδουλευμένα τους.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ορχήστρας, το οποίο ως επί το πλείστον αποτελείται από ανθρώπους του πνεύματος κατέληξε αβίαστα να πάρει μια τέτοια απόφαση.

Η Καμεράτα έχει καταξιωθεί καλλιτεχνικά διεθνώς και μέρος αυτής της επιτυχίας οφείλεται και στο διοικητικό της προσωπικό το οποίο έχει στηρίξει την πορεία της εδώ και χρόνια. Πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια ώστε η ορχήστρα και οι άνθρωποί της να μην απαξιωθούν. Καλούμε την Διοίκηση να ανακαλέσει τις άδικες και εκδικητικές απολύσεις και να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων της Καμεράτα.

Το Δ.Σ.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b