MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
14
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Το Ημέρωμα της Στρίγγλας του Σαίξπηρ στο αίθριο του Ελληνικού Κόσμου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Από τις 19 Ιουνίου και για όλο το καλοκαίρι, σπάει την παράδοση ζωντανεύοντας επί σκηνής ένα από τα πιο σπουδαία έργα της κλασικής δραματουργίας, ”Το Ημέρωμα της Στρίγγλας” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, κυριολεκτικά κάτω από τ’αστέρια, στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός κόσμος». Παραστάσεις: Τετάρτη έως Κυριακή στις 21:00. Διάρκεια: 100′.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Γιώργος Σμυρνής

Μόνο που αυτή η παράξενη Στρίγγλα, Κατερίνα Λέχου, δεν θα ημερέψει μόνο αλλά θα πει κι ένα τραγούδι ακολουθώντας τις μελωδίες του Θάνου Μικρούτσικου, που θα συνθέσει τη μουσική και τα τραγούδια όλου του θιάσου, σε στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου. Η Κατερίνα στήνει ένα ακραίο ερωτικό παιχνίδι στον Πετρούκιο, Τάσο Ιορδανίδη, με τα φίλτρα και τη σκηνοθετική ματιά της Φωτεινής Μπαξεβάνη.

Αυτή την εμπνευσμένη και απρόβλεπτη «στρίγγλα», που φτάνει στα όρια του «δαιμονισμού» και τρομοκρατεί μια ολόκληρη πόλη της Ιταλίας, θα επιχειρήσει να εξημερώσει ένας «ατρόμητος» άντρας, o Πετρούκιος (Τάσος Ιορδανίδης) ως σύγχρονος κυνηγός μαγισσών, ενώ οι Σοφία Φαραζή, Αντίνοος Αλμπάνης, Άγγελος Μπούρας, Παναγιώτης Παναγόπουλος Ευθύμης Ζησάκης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τερέζα Γριμάνη και Θοδωρής Κατσαφάδος θα μπλεχτούν κι εκείνοι στις δολοπλοκίες, τα μπερδέματα και τις ερωτικές πολιορκίες που στήνει σε αυτό το έξυπνο κωμικό παιχνίδι ο ερωτευμένος Σαίξπηρ.

Η κλασική υπόθεση του έργου: Ο Μπατίστας έχει δύο κόρες, τη μεγαλύτερη Κατερίνα και την Μπιάνκα. Πολλοί άντρες θέλουν να κατακτήσουν την καρδιά της Μπιάνκα και ζητούν το χέρι της, αλλά ο Μπατίστας είναι ανένδοτος. Η Μπιάνκα θα παντρευτεί μόνο αν βρεθεί γαμπρός για την κακότροπη, δύστροπη και οξύθυμη Κατερίνα, την οποία δε θέλει κανείς να παντρευτεί. Μέχρι τη στιγμή που στην πόλη εμφανίζεται ο Πετρούκιος, ένας άντρας ευγενικής καταγωγής που μπαίνει στο παιχνίδι να κατακτήσει και να παντρευτεί την παράξενη Κατερίνα που κανένας άλλος γαμπρός δεν τολμάει να πλησιάσει. Παράλληλα, τρεις άντρες κονταροχτυπιούνται για την καρδιά της Μπιάνκα, ενώ δύο υπηρέτες στήνουν τα δικά τους κωμικά παιχνίδια για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των αφεντών τους. Έτσι αρχίζει ένας πόλεμος αισθημάτων, φύλων, απόψεων, που ξετυλίγουν κωμικά περιστατικά και συνεχείς ανατροπές.

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Φωτεινή Μπαξεβάνη
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Στίχοι τραγουδιών: Οδυσσέας Ιωάννου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Σκηνικά: Σταύρος Λίτινας
Κοστούμια: Πάνος Αλμπάνης

Ερμηνεύουν: Κατερίνα Λέχου, Τάσος Ιορδανίδης, Σοφία Φαραζή, Αντίνοος Αλμπάνης, Άγγελος Μπούρας, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Ευθύμης Ζησάκης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τερέζα Γριμάνη. Στο ρόλο του Μπατίστα ο Θοδωρής Κατσαφάδος.

Εισιτήρια: €18, €12 (φοιτητικό, ανέργων), €10 (ομαδικά, άνω των 20 ατόμων)
Επιτρέπεται το κάπνισμα και το ποτό.

Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης. Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», διαθέτει πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) σε όλους τους χώρους του καθώς και θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
• «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0300
• www.theatron254.gr & 212 254 0300 – με χρέωση πιστωτικής κάρτας
• Καταστήματα Public
• Εκδοτήρια Ticketservices – Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ
Λεωφορεία: 049 (Πειραιάς-Ομόνοια), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
914 (Ομόνοια-Πειραιάς-Παλαιά Κοκκινιά), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Τρένο (γραμμή ΗΣΑΠ): ηλεκτρικός σταθμός Καλλιθέας

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Σκηνοθεσία: Φωτεινή Μπαξεβάνη


Παίζουν: Κατερίνα Λέχου, Τάσος Ιορδανίδης, Σοφία Φαραζή, Αντίνοος Αλμπάνης, Άγγελος Μπούρας, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Ευθύμης Ζησάκης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τερέζα Γριμάνη,Θοδωρής Κατσαφάδος.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Θέλω να σου κρατάω το χέρι, του Τάσου Ιορδανίδη σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Τόσο Πολύ: Το ποιητικό έργο της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου επιστρέφει στο Μικρό Γκλόρια
Θεατρικά Νέα
Μίσος: Το Theaterhaus Jena στο Θέατρο Τέχνης με μια νέα σκηνική ανάγνωση της ταινίας του Ματιέ Κασοβίτς
ΘΕΑΤΡΟ
O Yann Marussich στο Θέατρο NOŪS με την τελετουργική performance «AGOKWA»
ΘΕΑΤΡΟ
Το Σποτ, του Ζήση Ρούμπου για μια τελευταία παράσταση στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ
Θεατρικά Νέα
Λυσιστράτη: Μια κωμική όπερα δια χειρός Σταμάτη Κραουνάκη στο Ηρώδειο
ΘΕΑΤΡΟ
Οutliers: Το νέο χορογραφικό έργο των arisandmartha στο opbo studio
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αρχάγγελος της Κρήτης: Η παράσταση για τη ζωή του Νίκου Ξυλούρη σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Σταθμός Ω: Ένα νέο ελληνικό έργο του Γιώργου Χριστοδούλου στο Εθνικό
Θεατρικά Νέα
A Biographical Wardrobe: Στο Onassis Ready, η Τίλντα Σουίντον αφηγείται τη ζωή της μέσα από μια εκλεκτική συλλογή ρούχων
ΘΕΑΤΡΟ
Μια Καινούργια Ομορφιά: Μια παράσταση-εγκατάσταση της Ομάδας Θεάτρου Όπερα στο Πάνω Σπίτι
ΘΕΑΤΡΟ
Η Κυρά της Ρω: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Φιλίπ