MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τετραήμερο Jazz Festival στην Τεχνόπολη με ελεύθερη είσοδο- Δείτε το πρόγραμμα

Σε ρυθμούς τζαζ γιορτάζει για 14η χρονιά η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων καθώς από τις 29 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου διοργανώνει το 14ο Athens Technopolis Jazz Festival. Πάντα με ελεύθερη την είσοδό του, το «Athens Technopolis Jazz Festival» φιλοδοξεί και φέτος να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της πόλης.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Μουσικά συγκροτήματα από 12 χώρες (Ουγγαρία, Ισραήλ, Ελλάδα, Ολλανδία, Ισπανία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Κύπρο, Ιταλία, Βέλγιο, Τουρκία) θα εμφανιστούν στο Γκάζι, με μοναδικό σκοπό να ταξιδέψουν το κοινό με τη μουσική τους.

Η «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων διοργανώνει για 14η συνεχή χρονιά το “athens technopolis jazz festival” φιλοξενώντας jazz τάσεις από όλο τον πλανήτη. Στην πολύχρονη διαδρομή του το Φεστιβάλ έχει φιλοξενήσει 185 μουσικά σχήματα από 28 χώρες, ενώ το έχουν τιμήσει, πολλές φορές, με τη συμμετοχή τους, η Big Band του Δήμου Αθηναίων και πολλοί αξιόλογοι Έλληνες καλλιτέχνες από τον χώρο της τζαζ.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Πέμπτη 29 Μαΐου
· 20.00 – 21.00 Big Band Δήμου Αθηναίων

· 21.00 – 22.00 Egy Kiss Erzsi Zene (Ουγγαρία)
Είναι η Erzsi Kiss στο τραγούδι και οι Arpad Vajdovich (μπάσο), Janos Bujdoso (κιθάρα), Csaba Nemeth (ντραμς) που φτιάχνουν ένα μουσικό αμάλγαμα κλασικής τζαζ με ροκ εντάσεις και τζαζ ροκ τεχνοτροπίες με στοιχεία από κεντροευρωπαϊκά και βαλκανικά τραγούδια που εμπλέκονται με πανκ τεχνικές, ακατάληπτες γλωσσικές προσμίξεις και ισχυρές δόσεις χιούμορ. 

· 22.00 – 23.00 Tamuz Nissim Quartet feat. Shauli Einav (Ισραήλ)
Με ζεστή και εκφραστική φωνή, η Tamuz Nissim βαδίζει σε μουσικούς δρόμους που αντλούν από τις πιο μοντέρνες όψεις του vocal jazz ρεπερτορίου. 

· 23.00 – 00.00 Singularity Project (Ελλάδα)
Το δημιουργικό αυτό μουσικό σχήμα αποτελούν ο πιανίστας Βαγγέλης Στεφανόπουλος, ο σαξοφωνίστας και φλαουτίστας David Lynch, ο νιγηριανής καταγωγής κιθαρίστας Adedeji Adetayo, ο κουβανός μπασίστας Yoel Soto και ο ντράμερ Γιάννης Αγγελόπουλος. Η μουσική των Singularity Project κινείται σε όλο το φάσμα της σύγχρονης τζαζ.

Παρασκευή 30 Μαΐου
· 21.00 – 22.00 Rembrandt Frerichs Trio (Ολλανδία)

Ο Rembrandt είναι ένας πιανίστας με μια ευρεία γκάμα και προοπτική. Το τρίο του, με το μπασίστα Tony Overwater και το ντράμερ Vincent Planjer, αναπτύσσει ένα μοναδικό, δυναμικό και πολύ προσωπικό τζαζ ύφος με εμφανείς επιρροές και προσμίξεις από τη μεσανατολική μουσική και την δυτική κλασική. 
Δείτε video του Rembrandt Frerichs Trio παρακάτω

· 22.00 – 23.00 Ximo Tebar Band (Ισπανία)
Πέραν του να είναι ένας από τους πιο έμπειρους μουσικούς της σύγχρονης ισπανικής τζαζ σκηνής, ο δεξιοτέχνης κιθαρίστας Ximo Tebar θεωρείται ως δημιουργός που εκσυγχρονίζει περαιτέρω έναν ιδιόμορφο «μεσογειακό ήχο» που ήδη καλλιεργείται εδώ και δεκαετίες στην διεθνική τζαζ και που επικεντρώνεται σε έντονα ισπανικά μουσικά στοιχεία.

· 23.00 – 00.00 Lylit – Löscher Duo (Αυστρία)
Ένα έργο που αποτελείται από κιθάρα και φωνή με ένα εκτεταμένο ρεπερτόριο από πρωτότυπες συνθέσεις με επιρροές από R’n’B, Soul και Jazz. Με τον τρόπο αυτό περιγράφεται ο κόσμος της τραγουδίστριας Lylit και του κιθαρίστα Matthias Loescher. 

Σάββατο 31 Μαΐου
· 21.00 – 22.00 Reis / Demuth / Wiltgen (Λουξεμβούργο)
Ο πιανίστας Michel Reis, ο μπασίστας Marc Demuth και ο ντράμερ Paul Wiltgen έφτιαξαν το πρώτο τους τρίο το 1998, όταν ακόμα ήταν στο λύκειο – όμως αυτό δεν τους εμπόδιζε να είναι ανερχόμενα και ξεχωριστά ταλέντα στη τζαζ σκηνή του Λουξεμβούργου.

· 22.00 – 23.00 Lama Trio (Πορτογαλία)
Το γκρουπ αποτελείται από το μπασίστα Goncalo Almeida – που είναι και ο leader του σχήματος – την Susana Santos Silva (τρομπέτα) και τον Καναδό Greg Smith (ντραμς). Σαν μουσική ομάδα, έχουν μια ευρεία γκάμα ενασχόλησης πάνω σε όλες τις όψεις της σύγχρονης τζαζ.

· 23.00 – 00.00 Symmetry (Κύπρος)
Το κουαρτέτο αυτό αποτελούν οι Μάριος Τούμπας (πιάνο), Χάρης Ιωάννου (σαξόφωνο), Μιχάλης Μέσσιος (κοντραμπάσο) και Ιωάννης Βαφέας (ντραμς). Είναι μουσικοί με ιδιαίτερες γνώσεις και ευρεία εμπειρία σε ποικίλους μουσικούς τομείς – όμως σ’ αυτό το σχήμα παίζουν αποκλειστικά τζαζ.

Κυριακή 1 Ιουνίου
· 21.00 – 22.00 Niccolo Faraci (Ιταλία)
Κοντραμπασίστας, συνθέτης και, γενικότερα, sound designer με ενδιαφέροντα μουσικά projects στη σύγχρονη ιταλική τζαζ σκηνή, ο Niccolo Faraci μας δίνει ξεχωριστούς δίσκους όπως το πρόσφατο “It Came to Broadcast the Yucatan” ή το “Tokyo 2674” του 2012, που δείχνουν έναν βαθύτερο καλλιτεχνικό / διεθνιστικό / οικολογικό κ.λπ. προβληματισμό που βρίσκει διέξοδο και στη μουσική .

· 22.00 – 23.00 OakTree (Βέλγιο)
Το γκρουπ OakTree προέκυψε μέσα από τη μουσική συνάντηση της τσελίστριας Annemie Osborne, του ακορντεονίστα Thibault Dille και της τραγουδίστριας Sarah Klenes που, αρχικά, έστησαν ένα πρόγραμμα που περιελάμβανε τζαζ στάνταρντς σε συνδυασμό με πρωτότυπες συνθέσεις και ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς.
Δείτε video των Oak Tree παρακάτω

· 23.00 – 00.00 Ilhan Ersahin’s Wonderland feat. Hüsnü Senlendirinci (Τουρκία)
Ένας σπουδαίος Τούρκος σαξοφωνίστας, γεννημένος στη Στοκχόλμη και σπουδαγμένος στις ΗΠΑ με την αμερικάνικη σύγχρονη τζαζ σκηνή και ιδεολογία σαν κορμό αλλά που όμως θεωρεί σαν βασικό συστατικό της μουσικής του τη μεσανατολική και βαλκανική μας κουλτούρα την οποία και εντάσσει με φυσικό τρόπο στις δικές του συνθέσεις και δημιουργίες.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b