Όπερα
Η χήρα και ο γραμματιζούμενος από τον Πειραματικό Θίασο Όπερας Λιγιουάν στην Πειραιώς 260 για το Φεστιβάλ Αθηνών
Ο Θεατρικός Οργανισμός Όπερας Λίγιουανσι της Επαρχίας Φουτσιέν στο Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει το έργο “Η χήρα και ο γραμματιζούμενος” των ΟΥΑΝ ΡΕΝΖΙΕ – ΓΙΟΟΥ ΦΕΝΟΥΕΪ στις 21-22 Ιουνίου, 21:00 στην Πειραιώς 260, Κτίριο Δ.
A
A
Αντίθετα με άλλα παραδοσιακά είδη έκφρασης που εγκαταλείφθηκαν στην κομμουνιστική Κίνα, η όπερα Λίγιουανσι, η οποία χρονολογείται από τον 11ο αιώνα, παραμένει ζωντανή, γοητεύοντας το σύγχρονο κοινό. Ο Θεατρικός Οργανισμός Όπερας Λίγιουανσι της Επαρχίας Φουτσιέν ασχολείται με το συγκεκριμένο είδος εδώ και 60 χρόνια.
Στο Φεστιβάλ παρουσιάζει το έργο Η χήρα και ο γραμματιζούμενος, που ξαφνιάζει με τη νεωτερικότητα της γραφής και την οικονομία των μέσων του. Οι ερμηνευτές αποδίδουν μοναδικά τα αντικρουόμενα συναισθήματα που όλοι βιώνουμε στον έρωτα: επιθυμία και ντροπή, ταπείνωση και αντίδραση, αντιπαλότητα και αγάπη.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Η ιστορία του μενταγιόν του Ταζ Μαχάλ: Από την Ελίζαμπεθ Τέιλορ στη Margot Robbie
16+1 σειρές που βλέπαμε οικογενειακά τα βράδια στα 90s και 00s
Στάθης Λογοθέτης – Στη Γη: Μεγάλη αναδρομική έκθεση στο ΕΜΣΤ
Μαρί Αντουανέτ: Νέος κύκλος παραστάσεων στο Θέατρο του Νέου Κόσμου με τη Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη
Ο Ημιυπαίθριος, των Γιώργου Αλκαίου και Στράτου Αγιοστρατίτη στο Θέατρο Coronet
Οι «Απόντες» του Βασίλη Κατσικονούρη επιστρέφουν στο Θέατρο Σταθμός
O Δημήτρης Μυστακίδης για μια ακόμη εμφάνιση στον Σταυρό του Νότου
Οι σχολικές εκθέσεις του Φριτς Κόχερ, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη στο opbo studio
Ο Γιάννης Διονυσίου στην Μπουάτ Απανεμιά
Κώστας Τσαγγαρίδης: Μια βραδιά με τα ερωτικά τραγούδια του Julio Iglesias στη Μουσική Βιβλιοθήκη