Όπερα
Η χήρα και ο γραμματιζούμενος από τον Πειραματικό Θίασο Όπερας Λιγιουάν στην Πειραιώς 260 για το Φεστιβάλ Αθηνών
Ο Θεατρικός Οργανισμός Όπερας Λίγιουανσι της Επαρχίας Φουτσιέν στο Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει το έργο “Η χήρα και ο γραμματιζούμενος” των ΟΥΑΝ ΡΕΝΖΙΕ – ΓΙΟΟΥ ΦΕΝΟΥΕΪ στις 21-22 Ιουνίου, 21:00 στην Πειραιώς 260, Κτίριο Δ.

A
A
Αντίθετα με άλλα παραδοσιακά είδη έκφρασης που εγκαταλείφθηκαν στην κομμουνιστική Κίνα, η όπερα Λίγιουανσι, η οποία χρονολογείται από τον 11ο αιώνα, παραμένει ζωντανή, γοητεύοντας το σύγχρονο κοινό. Ο Θεατρικός Οργανισμός Όπερας Λίγιουανσι της Επαρχίας Φουτσιέν ασχολείται με το συγκεκριμένο είδος εδώ και 60 χρόνια.
Στο Φεστιβάλ παρουσιάζει το έργο Η χήρα και ο γραμματιζούμενος, που ξαφνιάζει με τη νεωτερικότητα της γραφής και την οικονομία των μέσων του. Οι ερμηνευτές αποδίδουν μοναδικά τα αντικρουόμενα συναισθήματα που όλοι βιώνουμε στον έρωτα: επιθυμία και ντροπή, ταπείνωση και αντίδραση, αντιπαλότητα και αγάπη.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα: Για τρίτη σεζόν στο Θέατρο Μπέλλος
Το 1ο Urban Forest Jazz Festival είναι γεγονός – Στο Αρχαίο Δάσος Διονύσου με κορυφαίο line up
Κουρεντζής, Καβάκος, διεθνείς ορχήστρες, μπαλέτο: Τα highlights της νέας σεζόν στο Μέγαρο
Ηρώδειο: Τα Μπαλέτα Μπεζάρ χορεύουν «7 ελληνικούς χορούς» και τιμούν τον Μίκη Θεοδωράκη
Θερινό σινεμά στην αυλή του Επί Κολωνώ με ελεύθερη είσοδο – Οι προβολές του Σεπτεμβρίου
Ο αόρατος επισκέπτης, για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
Θρίαμβος για την «Ορέστεια» στην Επίδαυρο – Τελευταία παράσταση στο Θέατρο Πέτρας
«Να μ’ αγαπάς»: Τα δύο δυνατά teaser της νέας σειράς του Alpha
Ο Θάνατος του Εμποράκου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη – Τελευταίες παραστάσεις
Άννα Βίσση: Και δεύτερη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο μετά το sold out