MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στον τελικό της Eurovision η ελληνική συμμετοχή

Οι Freaky Fortune και ο ράπερ Risky Κidd με το «Rise Up», και το τραμπολίνο που κέρδισε τις εντυπώσεις, κατάφεραν να βρουν το δρόμο για τον τελικό του 59ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που θα γίνει στη Δανία, το Σάββατο το βράδυ. Στη χορογραφία συμμετείχε και ο πρωταθλητής τραμπολίνου Arthour Geremyan.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η Ελλάδα, στον Β’ ημιτελικό εμφανίστηκε στη 13η θέση σε σύνολο 15 συμμετεχόντων. 

Μαζί με τη χώρα μας στον τελικό πέρασαν και η Ελβετία, η Σλοβενία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Νορβηγία, η Μάλτα, η Λευκορωσία, η Φινλανδία και η Αυστρία. H εκκεντρική υποψηφιότητα της Αυστρίας ανακοινώθηκε τελευταία, με αποτέλεσμα από το κοινό να αρχίζουν να φωνάζουν όλοι Austria, Austria! 

Από τον Α’ Ημιτελικό, της Πέμπτης, το εισιτήριο για τον τελικό της 10ης Μαΐου είχαν ήδη πάρει το εισιτήριο, η Αρμενία, η Σουηδία, η Ουγγαρία, η Ουκρανία, το Αζερμπαϊτζάν, η Ολλανδία, η Ρωσία, το Μαυροβούνιο, το Σαν Μαρίνο και η Ισλανδία.

Στον τελικό, θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο ημιτελικούς – δέκα από κάθε βραδιά. Οι υπόλοιπες έξι, είναι οι ιδρύτριες χώρες, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και η διοργανώτρια -περσινή νικήτρια- Δανία, που συμμετέχουν απευθείας στον τελικό.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b