MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων γιορτάζει 125 χρόνια και τιμά το Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων συμπληρώνει 125 θρυλικά χρόνια στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. Με την ευκαιρία των 125 χρόνων ζωής της θα πραγματοποιήσει μεγάλη επετειακή συναυλία την Παρασκευή 11 Απριλίου στις 8.30μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, τιμώντας παράλληλα τον μεγαλύτερο εν ζωή συνθέτη της χώρας, Μίκη Θεοδωράκη, ερμηνεύοντας μελωδίες που σημάδεψαν τη ζωή και τον τόπο μας.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

H Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, άρχισε να λειτουργεί άτυπα το 1885 και καθιερώθηκε με Βασιλικό Διάταγμα τον Δεκέμβριο του 1888 με πρώτο της μαέστρο το Σπυρίδωνα Σπάθη, ο οποίος προώθησε το έργο της σε δύσκολες εποχές κάνοντάς τη αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής ζωής της Αθήνας. Έκτοτε, στο ενεργητικό της καταγράφηκαν πολλοί άλλοι σημαντικοί αρχιμουσικοί. Το 1995 έγινε ριζική ανανέωση του ιστορικού φιλαρμονικη 1891Μουσικού Συνόλου τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό και σήμερα στελεχώνεται από 86 καταξιωμένους μουσικούς. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, αλλά και στο εξωτερικό (Κύπρος, Καναδάς), ενώ έχει εμφανιστεί στους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους της Αθήνας (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή, Ηρώδειο, κ.α.). Στις σημαντικές ηχογραφήσεις της συγκαταλέγεται η μουσική η οποία πλαισίωσε την τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Μαζί της έχουν συμπράξει σολίστ διεθνούς φήμης όπως οι: Σωκράτης Άνθης, Σπύρος Μουρίκης, Νικόλαος Ξανθούλης, Gregory Jones και Chen Rui.
Σήμερα, είναι μία σύγχρονη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών, η οποία παράγει σημαντικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο, με συνεχή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας, χαράζοντας νέους δρόμους μουσικής παιδείας και καλλιτεχνικής προσφοράς.

Το πρόγραμμα της συναυλίας αποτελείται αποκλειστικά από έργα του Θεοδωράκη ειδικά διασκευασμένα για μπάντα.
Σολίστ: Διονύσιος Χριστόπουλος (Ευφώνιο) & Στέφανος Κρεμμύδας (Τουμπερλέκι)
Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Δημήτρης Μίχας, υπεύθυνος για τις διασκευές και τις ενορχηστρώσεις.

Info
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου.
Διάθεση δελτίων εισόδου: Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), από τη Δευτέρα 7 Απριλίου έως και την ημέρα της συναυλίας, από τις 10.00 έως τις 16.00.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 9224756.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b