MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Ganesh Versus the Third Reich στη Στέγη

Η παράσταση “Ganesh Versus the Third Reich” του Back to Back Theatre ανεβαίνει από τις 2 ως τις 5 Απριλίου 2014 στις 20:30 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Η φανταστική συνάντηση του ινδικού θεού-ελέφαντα Γκανές με τον Χίτλερ στην παράσταση μιας από τις σπουδαιότερες και πιο ιδιοσυγκρασιακές ομάδες, καθώς οι ηθοποιοί της είναι επαγγελματίες διεθνούς κύρους με νοητική υστέρηση.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Μία ώρα και σαράντα λεπτά. Τόσο χρόνο χρειάζεται η αυστραλέζικη ομάδα Back to Back Theatre για να καταρρίψει μια σειρά από κοινωνικά στερεότυπα για την ομορφιά και την αναπηρία, το φασισμό και τη χειραγώγηση, την ηθική και τον ανθρωπισμό. Μία ώρα και σαράντα λεπτά είναι η διάρκεια αυτής της –σπάνιας ομορφιάς και ευαισθησίας– παράστασης που διαπραγματεύεται το ταξίδι του ινδικού θεού-ελέφαντα Γκανές στη ναζιστική Γερμανία, προκειμένου να διεκδικήσει από τον Αδόλφο Χίτλερ τη σβάστικα, το πανάρχαιο σανσκριτικό σύμβολο. Ακούγεται σαν θρύλος, αλλά δεν είναι. Η υπόθεση αυτού του παράδοξου παραμυθιού για το Ολοκαύτωμα γράφτηκε από τους ηθοποιούς του Back to Back Theatre και ερμηνεύεται από τους ίδιους σε μια παράσταση που ταράζει με την πολιτική της οξύτητα και συγκινεί με την αισθητική της αρτιότητα.

«Ήρθατε μήπως για να δείτε ένα freak-show;» θα μας ρωτήσει ένας από τους ηθοποιούς, προκαλώντας μας να αναρωτηθούμε πόσο αγνές είναι οι προθέσεις μας, αλλά και τι σημαίνει να θεωρείται κανείς εξοβελισμένος από τις νόρμες μιας κοινωνίας προσκολλημένης στην ομοιομορφία.

Σκηνοθεσία: Bruce Gladwin
Συγγραφή: Bruce Gladwin, Mark Deans, Marcia Ferguson, Nicki Holland, Simon Laherty, Sarah Mainwaring, Scott Price, Kate Sulan, Brian Tilley, David Woods

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Τι είναι αυτό;, της Στέλλας Σερέφογλου στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Η «Παπλωματού» ξαναζωντανεύει στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
ΘΕΑΤΡΟ
Το Χειμωνιάτικο Παραμύθι, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ για 2η χρονιά στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
ΘΕΑΤΡΟ
Η παράσταση «Γιοι και κόρες» του Γιάννη Καλαβριανού επιστρέφει ανανεωμένη στο Αμφι-Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Ράφτης Κυριών: Ο Γιάννης Κακλέας ανεβάζει Φεντώ στο Θέατρο Γκλόρια
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Ταρτούφος, του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου στο Θέατρο Αλκυονίς
ΘΕΑΤΡΟ
Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ του Έντουαρντ Άλμπυ στο Θέατρο Ζίνα
ΘΕΑΤΡΟ
Το Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας στο θέατρο Αλκμήνη
Θεατρικά Νέα
Σκυλίσια ζωή της Μάρτα Μπουτσάκα στο Θέατρο Eliart
ΘΕΑΤΡΟ
Κοιμούνται τα ψάρια; του Jens Raschke στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Surriento – Ο Κόσμος Ξανά του Θανάση Τριαρίδη στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιο
ΘΕΑΤΡΟ
Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία του Ροζέ Βιτράκ στο Θέατρο Σταθμός