MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ο Βυσσινόκηπος του Τσέχοφ στο Studio Μαυρομιχάλη

Η παράσταση Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ ανεβαίνει στο Studio Μαυρομιχάλη σε σκηνοθεσία Κωστή Ζ. Καπελώνη κάθε Δευτέρα 20:00 και Τρίτη 21:00.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το πέρασμα από τον 19ο στον 20ο αιώνα στη Ρωσία. «Όλη η Ρωσία είναι κήπος μας». Μια φράση που ακούγεται συχνά στο έργο του Τσέχωφ. Ένα κτήμα, με έναν υπέροχο κήπο, που ανθίζει, καρπίζει, μα που είναι υποθηκευμένο, λόγω κακής διαχείρισης. Οι τόκοι ανεβαίνουν, τα δάνεια δεν αντιμετωπίζονται, οι Τράπεζες αδιαφορούν για την ομορφιά, τη φήμη ή την χρησιμότητά του. Τον βγάζουν σε πλειστηριασμό. Ο «Βυσσινόκηπος» θα γίνει οικόπεδα. Η περιοχή θα «αναπτυχθεί», με ένα τσεκούρι να αναλαμβάνει εργασία, καταστρέφοντας μαζί κι αυτούς που αδυνατούν ν’ ακολουθήσουν.Οι ομοιότητες με την δική μας αρχή του 21ου αιώνα ολοφάνερες. Ένα ίδιο τσεκούρι πάνω από τη δική μας χώρα.

Ο θίασος «ΣυνΘήκη» επιλέγει τον «Βυσσινόκηπο», γιατί έχει την ανάγκη να μιλήσει -μέσα από ένα σπουδαίο έργο- για την κρίση της δικής μας εποχής. Για την δική μας κοινωνία, που βίωσε μια περίοδο επίπλαστης ευμάρειας, μια περίοδο με “δανεικά, χωρίς ιδανικά”, βουτηγμένη στη χυδαιότητα και τη διαφθορά. Θέλουμε να μιλήσουμε για τις ευθύνες μας σε σχέση με “αυτό που χάνεται”, αλλά και τις ευθύνες μας γι’ αυτό που έρχεται.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές.
Σκηνοθεσία: Κωστής Ζ. Καπελώνης.
Σκηνικά-κοστούμια: Ανδρέας Σαραντόπουλος.
Μουσική επιμέλεια: ΄Αγγελος Κεχαγιάς.
Εκτέλεση κοστουμιών: Βεστιάριο.
Παίζουν : Δέσποινα Πόγκα, Μαρία Ελένη Μακρή, Αντώνης Ραμπαούνης, Αλέξανδρος Ζαχαρέας, Πάνης Καλοφωλιάς, Άγγελος Κεχαγιάς, Ειρήνη Πανούση, Νίκος Παπαδόπουλος, Κλεοπάτρα Ροντήρη, Μαρλέν Σαίτη.

Διάρκεια Παράστασης: 100 λεπτά

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b