MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Απογεύματα του Φεβρουαρίου στο Φουαγέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Πλούσιο είναι το μουσικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για όλο το Φεβρουάριο. Από τις 2 έως τις 23 του μήνα, τα απογεύματα το θέατρο Ολύμπια, σας προσκαλεί σε μουσικά ταξίδια με ελεύθερη είσοδο.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

9 Φεβρουαρίου (18:00 μ.μ.)- Κύκλος φιλοξενούμενου συνθέτη
Συναυλία του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Παλλήνης
Οι μαθητές του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Παλλήνης, παρουσιάζουν ένα ελκυστικό πρόγραμμα με μουσική από τις αστικές πολυπολιτισμικές λαϊκές παραδόσεις της καθʼ ημάς Ανατολής.

16 Φεβρουαρίου (18:00 μ.μ.)- Κύκλος Όπερας
Σπύρος Σαμάρας “Η δεσποινίς ντε Μπελ-Ιλ” (1905)
Η όπερα αυτή του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, δημιουργού του Ύμνου των Ολυμπιακών Αγώνων, ο οποίος διέγραψε θαυμαστή σταδιοδρομία στο ευρωπαϊκό οπερατικό στερέωμα, βασίζεται στο ομότιτλο έργο του Αλέξανδρου Δουμά πατρός. Γράφτηκε στα 1905, πάνω σε λιμπρέτο του Πωλ Μιλλιέ, έκανε πρεμιέρα στην Γένοβα και εκδόθηκε την ίδια χρονιά από τον οίκο Σοντσόνιο, βασικότερο ανταγωνιστή του Ρικόρντι. Παρόλη την επιτυχημένη πορεία που διέγραψε στην εποχή της, δεν έχει βρει το δρόμο της για τη σύγχρονη σκηνή.

23 Φεβρουαρίου (18:00 μ.μ.)- Κύκλος ελληνικής οπερέτας
Ιωσήφ Ριτσιάρδη “Αποκριάτικο όνειρο” (1924)
Έργο το οποίο πηγάζει από την πλούσια παράδοση της αποκριάτικης επιθεώρησης, το ενδιαφέρον αυτό έργο ενός από τους σημαντικότερους συνθέτες και μαέστρους της οπερέτας, του Κερκυραίου Ιωσήφ Ριτσιάρδη (1896-1979) -συζύγου μίας από τις μεγάλες ντίβες του είδους, της Ολυμπίας Καντιώτη-Ριτσιάρδη – αντιπαραθέτει τον παραδοσιακό και τον δυτικότροπο τρόπο εορτασμού της Αποκριάς στην Αθήνα της εποχής του Μεσοπολέμου.

Πληροφορίες
Διεύθυνση: Ακαδημίας 59
Τηλέφωνο: 210 3612461, 210 3643725

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b