MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Atenistas: Κυριακάτικος περίπατος στα θέατρα της πλατείας Βικτωρίας με Δάνη Κατρανίδη- Δ. Τάρλοου

Έναν πολιτιστικό-θεατρικό περίπατο οργανώνουν οι Ατενίστας στη πλατεία Βικτωρίας, κέντρο μιας γειτονιάς με δυνατό πολιτιστικό φορτίο. Οδηγός σε αυτό το ταξίδι η ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και συνιδρυτού της ομάδας «Θεώρησης» κα. Μαίη Σεβαστοπούλου. Μεταξύ άλλων, θα μας μάθουν την ιστορία των θεάτρων Πορεία (Δημ. Τάρλοου), Πόλη (Δάνης Κατρανίδης) και Βικτώρια.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο περίπατος ξεκινά την Κυριακή 26/1 στις 11:30  από την ομάδα Culture των Ατενίστας στην πλατεία Bικτωρίας. Σκοπός είναι μέσα από ένα περίπατο να ξεδιπλωθεί το μακρύ κουβάρι της ιστορίας της και ν’ αποκαλυφθεί η αγάπη που οι άνθρωποι του θεάτρου, των γραμμάτων και των τεχνών, έτρεφαν και τρέφουν ακόμα για αυτην.

Η εκκίνηση στις 11.30 στην Πλατεία όπου θα βρίσκεται η χορωδία του Απολλώνειου Ωδείου. Έπειτα τα θέατρα της περιοχής, που θα μας ανοίξουν τις πόρτες τους και οι άνθρωποι τούς θα διηγηθούν την ιστορία τους: η Μαρίνα Καραγάτση και ο Δημήτρης Τάρλοου στο θέατρο Πορεία, ο Δάνης Κατρανίδης στο θεατρο Πόλη καθώς και μια παρουσίαση του ιστορικού θεάτρου Βικτώρια.

Επίσης μουσική! Μέσα στόν ξεχωριστό χώρο του Απολλώνιου Ωδείου η κα. Χριστίνα Δέλλιου και οι μαθητές της θα χαρίσουν μοναδικές ερμηνείες ενώ οι σκηνογράφοι Αφροδίτη Πουρνάρα, Μαρία Καρελλά και Κοσμάς Λιλικάκης θα παρουσιάσουν τα έργα τους στην γκαλερί «Ηώ» που θα υποδεχτεί τους περιπατητές με κεράσματα.

Επιπλέον, ξεχωριστά κτίρια και σπάνιες ιστορίες θα συνθέσουν τον περίπατο που θα καταλήξει στο φιλόξενο Τριανόν, οπου το κοινό θα χει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δωρεάν την παράσταση “Ταξίδι στην άκρη της νύχτας” (θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Σελίν) του σκηνοθέτη Κ. Χατζή με τον Γιάννη Χαρτοδιπλωμένο.

Παράλληλα με τον περίπατο, ανοικτοί θα βρίσκονται οι παρακάτω πολιτιστικοί χώροι:
• Έκθεση σκηνογραφίας γκαλερί «Ηώς», Χέυδεν 38Α, 11:30 – 14:30
• Απολλώνειο Ωδείο, Αριστοτέλους 69, 11:30 – 14:30
• Σχολή Σταυράκου, Πατησίων 65, 11:30 – 14:30
• Θέατρο Αρτι, Ηπείρου 41 & Αχαρνών, 11:30 – 14:30

* Στους περιπατητές θα μοιραστεί οδηγός

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, φεστιβάλ, συναυλίες: Τι κάνουμε αυτό το ΣΚ στην πόλη
Εκδηλώσεις
Free City: 5 προτάσεις για βόλτες χωρίς πορτοφόλι αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
A psychographic map: Έκθεση της Μάρθας Γωγάκου στο Labattoir
Εκδηλώσεις
Μια διαφορετική «Έντα» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, το «Γάλα» επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Cine News
Στέγη: Ο Charlie Kaufman στην Αθήνα για την προβολή της νέας του ταινίας «How to Shoot a Ghost»
Εκδηλώσεις
Ο «Οιδίποδας» του Robert Icke στη Στέγη, η θρυλική Martha Graham Dance Company στο Μέγαρο - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Ο Tim Crouch στην Αθήνα για μια συζήτηση με το κοινό
Cine News
Το 3ο Meeting Event του ΔΔΘΝ έρχεται στη Θεσσαλονίκη με πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα δράσεων
Εκδηλώσεις
Μουσικά Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ: Όλες οι συναυλίες και οι μουσικές εκδηλώσεις των γιορτών
Εκδηλώσεις
«Η Δούκισσα της Πλακεντίας» με τη Μαρία Κίτσου, η Καμεράτα στο Μέγαρο με Σούμπερτ και Μπετόβεν – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Βραβεία Κάρολος Κουν – Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής: Οι υποψηφιότητες για το 2024/25
Εκδηλώσεις
«Οι Δημοκράτορες» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, Richard Bona και Alfredo Rodriguez Trio στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα