MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εκδηλώσεις για τα δύο χρόνια από το θάνατο του Θ. Αγγελόπουλου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Δύο χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατο του Θεόδωρου Αγγελόπουλου την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου. Έτσι θα πραγματοποιηθεί προβολή στην πλατεία Συντάγματος του ντοκιμαντέρ του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Αθήνα, Επιστροφή στην Ακρόπολη».

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο αρχικός τίτλος της ταινίας ήταν «Αθήνα ή τρεις επισκέψεις στην Ακρόπολη», ωστόσο έγινε γνωστή και κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Αθήνα, επιστροφή στην Ακρόπολη». Γυρίστηκε με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης (1985) και αποτελεί μια βαθιά προσωπική ματιά του σκηνοθέτη για την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, καθώς και για την ιστορική της σημασία στο παρελθόν και σήμερα. Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Θόδωρου Αγγελόπουλου και βασίστηκε στην ποίηση του Γιώργου Σεφέρη και στη ζωγραφική του Γιάννη Τσαρούχη.

Η ταινία θα προβάλλεται σε μεγάλη οθόνη (ώρες προβολών 20.00, 21.00, 22.00, 23.00). Την προβολή πραγματοποιεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.


Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με τα μάτια των νέων

Η προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα γίνει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος με τίτλο «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με τα μάτια των νέων», από 23 Ιανουαρίου έως 29 Ιανουαρίου 2014. 

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζει ολόκληρο το έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου και καλεί το κοινό να δει τις ταινίες του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού μέσα από τα μάτια των νέων.

Τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου θα προλογίσουν μουσικοί και νέοι σκηνοθέτες, καθώς και φοιτητές και σπουδαστές από τις ακόλουθες σχολές: Τμήμα Ε.Μ.Μ.Ε. και Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σχολή Σταυράκου, ΙΕΚ ΑΚΜΗ, New York College κ.ά.

Τι έχει να πει για το Τοπίο στην Ομίχλη ο Αλέξης Καλοφωλιάς από τους Last Drive; Πώς θα προσεγγίσει Το μετέωρο βήμα του πελαργού η Ελίνα Ψύκου; Πώς ήταν η εμπειρία να βλέπει Αγγελόπουλο στο Λονδίνο τη δεκαετία του ’90 για τον Γιάννη Σακαρίδη και τι έχει να πει για την Σκόνη του χρόνου; Γιατί είναι σημαντικοί Οι κυνηγοί για τον Γιώργο Ζώη; Τι σημαίνει η Αναπαράσταση για την Εύα Στεφανή και τι Το βλέμμα του Οδυσσέα για τον Κωστή Ζουλιάτη;

Θα προβληθεί ολόκληρη η φιλμογραφία του Θόδωρου Αγγελόπουλου και σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα οι τρεις μικρού μήκους ταινίες του δημιουργού, Lumière et compagnie: Ulysse / Lumière et compagnie: Οδυσσέας (1995, 52’’), Chacun son cinèma: trois minutes / Ο καθένας και το σινεμά του: τρία λεπτά (2007, 3’ 12’’), Céu inferior | Sous-ciel | Sky below (2011, 5’ 50’’).

Είσοδος: 5 ευρώ ανά προβολή ταινίας, 10 ευρώ ενιαία κάρτα εισόδου σε όλες τις προβολές για φοιτητές, ανέργους και νέους 18 έως 26 ετών.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Τρόμος… κάτω από τ’ αστέρια: 8 horror ταινίες που θα δούμε το καλοκαίρι στα θερινά
Cine News
Kingsman: Ώρα για rewatch της απόλυτης action κωμωδίας – Τι παίζει αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
«The Punisher: One Last Kill»: Ο Punisher επιστρέφει αποκλειστικά στο Disney+
Cine News
Ο Γουίλεμ Νταφόε έρχεται στην Αθήνα – Το «Πάρτυ Γενεθλίων» στο 16ο Athens Open Air Film Festival
Cine News
Σύγκρουση: Νέες backstage εικόνες από τα γυρίσματα του νέου δικαστικού θρίλερ του Mega
Cine News
«Δελφοί – Η καρδιά των αρχαίων μυστηρίων»: Πρεμιέρα για το νέο ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV σε συμπαραγωγή της France Télévisions
Cine News
Βραβεία ΙΡΙΣ 2026: Όλες οι υποψηφιότητες
Cine News
5ο Kino Athens: Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ταινιών για το Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Αθήνας
Cine News
«Alice and Steve»: Η νέα πρωτότυπη κωμική σειρά έρχεται αποκλειστικά στο Disney+
Cine News
Το Φεστιβάλ Καννών ανοίγει αυλαία: 10+1 δυνατές πρεμιέρες που θα συζητηθούν
Cine News
BAFTA 2026: Έγραψε ιστορία το Adolescence στα βρετανικά τηλεοπτικά βραβεία
Cine News
Oasis Live ’25: Έρχεται ντοκιμαντέρ για το reunion των Oasis – Πού και πότε θα το δούμε