MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εμείς είμαστε η Ευρώπη: Φτιάξε το δικό σου βίντεο και κέρδισε 1.000 ευρώ

Σε μια κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λίγο πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη, προκηρύσσει διαγωνισμό βίντεο, με τίτλο “We are Europe. Every day” και με θέμα το ευρωπαϊκό σχέδιο και την υποστήριξη των πολιτών της.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω promo video του διαγωνισμού το ερώτημα είναι ένα: “Ποιο είναι το πλεονέκτημα του να είσαι Ευρωπαίος;” Με αυτό τον τρόπο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στοχεύει στο να αναδείξει την σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από τα μάτια των πολιτών της.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι το κοινό να δείξει τι σημαίνει η “ευρωπαϊκή ταυτότητα” και πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βελτιώσει τη ζωή του. Ποια είναι η άποψή σας για το κοινό νόμισμα, για το πρόγραμμα Erasmus ή για τη δυνατότητα των Ευρωπαίων να ταξιδεύουν και να μπορούν να εγκατασταθούν οπουδήποτε επιθυμούν μέσα στην ΕΕ, και φυσικά τι είναι αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε υπερήφανοι, που είστε Ευρωπαίοι, είναι μερικά από τα απλά ερωτήματα που μπορεί το κοινό να απαντήσει μέσα από τη δημιουργία ενός ολιγόλεπτου βίντεο.

Η θεματολογία του βίντεο είναι η εξής:
– Σκεφτείτε μια συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία συνέβη ένα σημαντικό γεγονός στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
– Συγκρίνετέ το με το τι σήμαινε για εσάς και πώς επηρέασε την προσωπική σας ζωή, το χωριό, την πόλη ή ακόμα και τη χώρα σας.
– Δημιουργήστε ένα βίντεο, αναμειγνύοντας εικόνες και προσωπικά γεγονότα που σχετίζονται με τα γεγονότα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προάγοντας τις ευρωπαϊκές αξίες.

Η τελική ημερομηνία υποβολής των video είναι η Δευτέρα 10 Μαρτίου και ο τυχερός νικητής θα κερδίσει βραβείο αξίας 1000 ευρώ.

Αν έχετε καλλιτεχνικές ανησυχίες και θέλετε να πάρετε θέση στο θέμα της Ευρωπαικής Ένωσης, μπορείτε να βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες καθώς και την αίτηση συμμετοχής.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b